Widok
U nas za wcześnie na spacerówkę, jest ogromna (no i Hania nie siada jeszcze sama, tylko u nas na kolanach z opartymi pleckami), a w gondoli jest jeszcze miejsce. Ze spacerami teraz jest gorzej niż kiedyś, bo o ile wcześniej Hanię interesowały zawieszone zabawki albo po prostu spała, tak teraz przede wszystkim wścieka się przy zakładaniu kombinezonu i czapki, a na dworze porozgląda się trochę i zasypia po 10-30 minutach na 15-40 minut. Oczywiście jak wracamy to budzi się już w windzie i chce jeść, ale sporadycznie zdarza się że śpi chwilę w domu w wózku.
Zdobyliśmy ślimaka Fisher Price z pieluszkami :)
Mąż podjechał do Rossmanna przy Bazylice Mariackiej. Okazuje się, że był pierwszą osobą, która spytała o promocję, a w sklepie były UWAGA UWAGA aż dwa ślimaki, więc teraz jest już jeden. Ciekawe, po ile sztuk dali w innych trójmiejskich Rossmannach? Jeśli chcecie się zaopatrzyć, to radzę się pospieszyć. Agsss, dzięki za informację :)))
Mąż podjechał do Rossmanna przy Bazylice Mariackiej. Okazuje się, że był pierwszą osobą, która spytała o promocję, a w sklepie były UWAGA UWAGA aż dwa ślimaki, więc teraz jest już jeden. Ciekawe, po ile sztuk dali w innych trójmiejskich Rossmannach? Jeśli chcecie się zaopatrzyć, to radzę się pospieszyć. Agsss, dzięki za informację :)))
my tez kupilismy i tez byly 2 slimaki na polce - moze na zapleczu bylo wiecej - ogolnie nie bylo plakatow ani zadnych napisow a pod slimakiem normalna cena - dopiero jak poszlam sie zapytac do kasy pani powiedziala zebym sobie wziela z polki !
Odkladam jako prezent pod choinke razem z pieskiem z poprzedniej promocji :)
nareszcie dzieciaki juz spia... dzisiaj mam gorszy dzien - chyba zmeczenie materialu :(
ok, sprzatam, zamowie puzle dla Filipa i poczekam na koniec pralki i ide spac.
Odkladam jako prezent pod choinke razem z pieskiem z poprzedniej promocji :)
nareszcie dzieciaki juz spia... dzisiaj mam gorszy dzien - chyba zmeczenie materialu :(
ok, sprzatam, zamowie puzle dla Filipa i poczekam na koniec pralki i ide spac.
Hej rzaba ja też zastanawiałam się nad spacerówką mały ledwo mieśi się w gondoli mam mutsy ale póki się mieści poczekam za miesiąc mam chrzest tzn 6 grudnia chcę i wtedy już będzie w spacerówce pewnie .
dziewczyny co ile wasze dzieci obia kupki bo mój mały od kiiedy jesteśmy na bebiko to co 2-3 dni a dzis 4 dzień i nic dam mu czopek jak do wieczora nic sie nie pojawi wczesniej był na mleku bebilon pepti ale kupkiu ze śluzem robił niewiem już czy zostawić to mleko czy znowu innego szukać brzuszek go nie boli bo nie marudzi hmmm..
Jeżeli chodzi o krzesełko do karmienia to wymyśliłam ze teściowa się zloży z mamą i kupią na gwiazdkę he
dziewczyny co ile wasze dzieci obia kupki bo mój mały od kiiedy jesteśmy na bebiko to co 2-3 dni a dzis 4 dzień i nic dam mu czopek jak do wieczora nic sie nie pojawi wczesniej był na mleku bebilon pepti ale kupkiu ze śluzem robił niewiem już czy zostawić to mleko czy znowu innego szukać brzuszek go nie boli bo nie marudzi hmmm..
Jeżeli chodzi o krzesełko do karmienia to wymyśliłam ze teściowa się zloży z mamą i kupią na gwiazdkę he
Joanna26j, u nas pojawiły się zaparcia, od kiedy Hania je więcej mleka modyfikowanego, a mniej mojego pokarmu i lekarka poradziła robić rzadsze mleko, czyli brać o jedną porcję proszku mniej niż podali na opakowaniu. Teraz kupy są 2-3 razy dziennie, a były nawet 6 razy tylko na moim mleku.
My podaliśmy jeden czopek glicerynowy w awaryjnej sytuacji na wyjeździe i podziałał po około godzinie. Sytuacja była awaryjna, bo kupki nie było przez prawie dobę i małą bolał brzuszek, płakała, napinała się, puszczała gazy a kupki nie było, a w weekend w małej mieścinie można było iść na pogotowie, gdzie wiele więcej by nam nie pomogli. Jeśli malucha nie boli brzuszek, to chyba nic strasznego, ale zawsze warto skonsultować się ze specjalistą. Poszliśmy na drugi dzień do pediatry i pani dr nie polecała czopków, bo rozleniwiają dziecko (a dziecko musi się nauczyć że troszkę się musi ponapinać).
My podaliśmy jeden czopek glicerynowy w awaryjnej sytuacji na wyjeździe i podziałał po około godzinie. Sytuacja była awaryjna, bo kupki nie było przez prawie dobę i małą bolał brzuszek, płakała, napinała się, puszczała gazy a kupki nie było, a w weekend w małej mieścinie można było iść na pogotowie, gdzie wiele więcej by nam nie pomogli. Jeśli malucha nie boli brzuszek, to chyba nic strasznego, ale zawsze warto skonsultować się ze specjalistą. Poszliśmy na drugi dzień do pediatry i pani dr nie polecała czopków, bo rozleniwiają dziecko (a dziecko musi się nauczyć że troszkę się musi ponapinać).
U nas były zaparcia, mała się męczyła, potem dawaliśmy czopek ale u małej działa po 5 godzinach dopiero :/ potem wyszła nietolerancja białka mleka krowiego, zmieniliśmy mleko na nutramigen i jest jedna kupka dziennie :) codziennie o tej samej porze :) teraz jest tylko inaczej ajk testujemy słoiczki...z jabłkiem coś nie tak ;)
Lekarz mówił, że czopek mam dać trzeciego dnia bez kupki rano, no chyba, że mała się ewidentnie męczy.
różyczka > na zdrowie ;)
Lekarz mówił, że czopek mam dać trzeciego dnia bez kupki rano, no chyba, że mała się ewidentnie męczy.
różyczka > na zdrowie ;)
u nas nie ma zaparc ale mloda nadal na cycku
Mialam taki czas miesiac temu ze Natka nie robila kupki po kilka dni - probowalam kilka kropelek soku z marchewki ale srednio pomagalo.
Potem jezdzilam na zabiegi z refleksologii i zazwyczaj 15 min po zabiegu byla kupka
teraz jest juz lepiej - 1-2 kupki dziennie
Mialam taki czas miesiac temu ze Natka nie robila kupki po kilka dni - probowalam kilka kropelek soku z marchewki ale srednio pomagalo.
Potem jezdzilam na zabiegi z refleksologii i zazwyczaj 15 min po zabiegu byla kupka
teraz jest juz lepiej - 1-2 kupki dziennie
a ja dzisiaj rano musialam isc do stomatologa :(
boje sie okropnie ale wyleciala mi plomba i juz dluzej nie moglam odwlekac - w ciazy mialam wymowke - wiem ze to podejscie ma krotkie nogi ale.... cykor jest cykor
narazie mam zalozony opatrunek i za 2 mce plomba
przy okazji dowiedzialam sie ze sa jeszcze 4 zeby do zrobienia - koszmar - niby wymiana plomb ale zawsze...
nie, nie byl to najmilszy poranek...
za to zaraz odbieram Filipa, biore Natke i jedziemy do mojej mamy :)
boje sie okropnie ale wyleciala mi plomba i juz dluzej nie moglam odwlekac - w ciazy mialam wymowke - wiem ze to podejscie ma krotkie nogi ale.... cykor jest cykor
narazie mam zalozony opatrunek i za 2 mce plomba
przy okazji dowiedzialam sie ze sa jeszcze 4 zeby do zrobienia - koszmar - niby wymiana plomb ale zawsze...
nie, nie byl to najmilszy poranek...
za to zaraz odbieram Filipa, biore Natke i jedziemy do mojej mamy :)
nie zazdrosze - ja poszlam do dental spa - blisko wiec maz mogl zostac z mala.
Bylam pod wrazeniem komfortu obslugi - czulam sie jak w salonie masazu z nie u stomatologa. Wiem ze wazniejszy jest poziom lekarza a nie bajery ale one tez wplywaja na komfort i tak niemilej uslugi... no i terminy maja raczej pozajmowane wiec .... to tez o czyms swiadczy.
apropo - ile kosztuje w waszego lekarze plomba ze znieczuleniem ?
Bylam pod wrazeniem komfortu obslugi - czulam sie jak w salonie masazu z nie u stomatologa. Wiem ze wazniejszy jest poziom lekarza a nie bajery ale one tez wplywaja na komfort i tak niemilej uslugi... no i terminy maja raczej pozajmowane wiec .... to tez o czyms swiadczy.
apropo - ile kosztuje w waszego lekarze plomba ze znieczuleniem ?