Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***32***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) :) :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy krzesełko z IKEA - zalecenie rehabilitantki ze względu na prawidłową pozycję, jaką ono wymusza. Bez bajerów, ale gdzieś przeczytałam opinię, że krzesełko to krzesełko, a nie zabawka czy prom kosmiczny ;-)
Maja też wstaje w nocy, chociaz odkąd po kąpaniu dostaje butlę a nie mleko- budzi sie tylko raz w nocy. Ja wiążę te jej wczesniejsze częste budzenie się w nocy właśnie z karmieniem piersią- miałam już za mało pokarmu i dlatego M była w nocy niespokojna- wraz z pierwszym karmieniem butelką mineły kilkukrotne pobudki.. takie moje spostrzeżenia.
No to postarm sie do Was dolaczyc na dobre :)
Moj standardowo wstaje 1-2 razy na mleko/kasze i spi do max 6.30 :/
image
Agsss nie jesteś sama , u nas zaczyna się to samo. Od zeszłego tygodnia Lenka też w nocy się wybudza. Kładziemy ją spać tak około 19:30-20:00 i zdarzały się nocki całe przespane. Teraz codziennie około 1:00 - 2:00 w nocy pobudka, dostaje mleko i ze 30 min jest cisza a potem stoi w łóżeczku i nawołuje po swojemu jak nikt nie reaguje i do niej nie przychodzi zaczyna sie drzeć ( też mi potrfi wybudzić starsza :(. ) Ja wkładam jej do łózeczka jakąś zabawkę, pluszaka i czasami w miarę cicho się bawi Po około 2 godzinach daję jej wodę lub słabą herbatkę i zasypia ale przed 7 znowu jest na nogach. Nie wiem co sie dzieje i jaka może być tego przyczyna, może zaczną wkońcu wychodzić jej zęby, moze "szkoda czasu na sen i trzeba ciągle cwiczyć stanie na nogach". Tak mieliśmy ze starszą że budziłą sie w nocy i stawała przy szczebelkach, siadała i znów się podciagała tak ze godzinkę ćwiczyła :) Liczę na to że te pobudki szybko się skończą i będę mogła znowu normalnie pospać.
Znajomi mają trochę starszą dzidzię od Hani i mieli podobny problem, ale niestety nie znaleźli sposobu. My robimy tak, że jeśli Hania nie chce spać i cycek nie działa (a teraz to już raczej uspokajacz i usypiacz, bo mleka coraz mniej), wygaszamy i wyciszamy wszystko i mąż się kładzie z Hanią. Ja muszę wyjść z pokoju, bo Hania idzie do mnie jak mnie widzi.
image
image
dziewczyny pomocy - od ponad tygodnia mloda budzi mi sie kolo 2 w nocy i chce sie bawic albo marudzi. Walcze z nia tak do 4:
- czasami po prostu odkladam co 2 minuty w lozeczku i mowie ze ma spac a ona wstaje i drze sie,
- albo biore je do siebie do lozka i tlamsze (coraz rzadziej bo jednak chce zeby nauczyla sie spac u siebie, poza tm kiedys przeniesienie jej do mojego lozka pomagalo i od razu zasypiala a teraz nic z tego)

ogolnie jestem coraz bardziej zmeczona, juz mialam ladnie wypracowany schemat ze mloda kolo 4.30 - 5 dostawala butle i spala do 6-7 a teraz przez te pobudki w nocy zdarza mi sie szybciej dac jej butle i boje sie ze ona wymusi dodatkowe karmienie w nocy czyli wrocimy do dwoch,
Poza tym dzisiaj zlapalam sie ze zaczynam byc na nia wsciekla a jak tu byc agresywnym do takiego malucha ktory przeciez nie moze sie bronic. Zaczynam wariowac. Dzisiaj mloda tak sie darla ze oudzila Filipa ktory tez sie wybudzil i kazde z nas musialo usypiac dziecko w innym pokoju - zegnaj przespana noco :(

Macie jakies pomysly?
image
image
image
Hej Małgosia!!! widziałam twój wątek fotelikowy też myślę o tym foteliku tylko zastanawia mnie jedno bo jest do 25 kg czy kilku letnie dziecko będzie siedziało tyłem z tymi podwiniętymi nogami na oparciu a jak będzie miało 6 lat to też bo do 25 kilo to chyba coś 6-7 lat piszą może można potem zamontować go przodem hmm jeszcze myślę o maxi cosi tobi ale testy szwedzkie wykazujące że w ciągu 2 lat zginęło u nich w kraju "tylko"2 dzieci w wieku 0-6 lat, których rodzice zamontowali fotelik tyłem to jest przekonujące...

Do opisu mojego krzesełka muszę dodać, że blat i ten trzpień się zdejmuje, na razie blatu nie używam, po karmieniu składam krzesełko i nie zajmuje dużo miejsca.
U nas też bunt butelkowy :/ wieczorem muszę podawać łyżeczką kaszkę.
Mam podobne krzesełko jak Blanca, tyle że chicco.
Jest super.
a my mamy drewiane krzeselko po mnie :) a my juz wchodzimy po schodach i zaczynamy chodzic przy meblach i scianach :) jest tak ruchwliwy ,ze nie moge go z oka spuscic
Ładne i funkcjonalne te krzesełka, właśnie o czymś takim myślałam. Chyba kupimy składane, bez stolika. Szkoda że w "zwykłych" sklepach ceny wyższe o 100zł niż w internecie, bo wolę obejrzeć i kupić na miejscu...
image
image
ja też mam takie krzesełko jak blanka tylko jakieś innej firmy ale takie same i trochę miejsca zajmuje wolałabym mniejsze.
Mój mały ostatnio obraził się na butle coś słabo je a od 5 dni oficjalnie raczkuje hehe już nie pełza

my mamy podobne to tego co ma Blanca (firma new baby) - zostalo po Filipie - sprawdzilo sie i przy Filipie i teraz przy Nataszy,
plastikowe bo czesto jest myte :)

Blanca - ja tez mam wrazenie ze jak kiedys robilam ta diete to jakos szybciej chudlam, dzisiaj w ramach prostestu zamiast kolacji zrobilam sobie kieliszek truskawkowej margerity - przestalam karmic i weszlam na diete i nawet sie nie bylo kiedy napic z kolezankami... :( od jutra jestem znowu grzeczna :) w pierwszej fazie chyba najbardziej brakuje mi ryzu i jablek :)
image
image
image
Ja mam takie:
http://allegro.pl/item949730661_krzeselko_do_karmienia_super_wyposazenie_najtanie.html jestem bardzo zadowolona, często jestem u rodziców więc kupili sobie takie samo :)
stabilne i się składa ładnie.
gosia - my mamy takie :) kupowałam u tego sprzedawcy i odbierałam w Koleczkowie. Sprawdza sie u nas.

http://allegro.pl/item945214662_max_wyposazenie_krzeselko_do_karmienia_skladane.html

Dla Kuby wcześniej miałam takie drewniane rozkładane na stolik i krzesełko ale niespecjalnie korzystaliśmy z tej rozkładanej opcji - za to na pewno jest solidne, bo Kuba używa go do dziś ;)
image
image
Witam mamusie. Czy używacie krzesełek do karmienia, a jeśli tak, to jakich rodzajów i firm i jakie widzicie plusy i minusy? Gdzie kupowałyście swoje krzesełka? Ja myślałam nad plastikowym: składanym, albo takim z kórego potem można zrobić krzesełko ze stolikiem.
image
image
Agsss - juz prawie 2 tyg drugiej fazy i stoję w miejscu :/ W sumie dobrze, że nie skoczyło w górę po wprowadzeniu węgli...ale lekko zawiedziona jestem ;)
image
image
juz zaczelam sie zastanawiac czy mamy nowy watek?

powoli wychodzimy z chorobska, Filip po 2 dniach goraczki nadal kaszle ale sytuacja jest juz opanowana.

Blanca jak tam dieta? U mnie narazie troche ponad 2 kg ale i tak sie ciesze :)

Milego weekendu zycze
image
image
image
Ja usunęłam z pokoju fotel na kółkach, bo Hania lubiła grzebać przy kółkach i włazić mi pod nogi "bo trzeba być obok mamy". W dodatku przed oczami stanęła mi wizja, że chwyta za dźwignię i siedzenie spada jej na głowę, co gorsza w momencie kiedy ktoś na nim siedzi.
image
image
Pół dnia nosiłam młodą na rękach - leczyłam poczucie winy. Nic jej nie jest, nie wymiotuje, nie mdleje :) uff...chrzest już za mną ;)
Ciekawe co będzie jak zacznie raczkować - bo to na razie było pełzanie :D Niestety mamy duży pokój z aneksem kuchennym więc cały plac zabaw w jednym miejscu ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sędzia Breza-Kłos (3 odpowiedzi)

Witam, czy kogoś rozwodziła sędzia Wiesława Breza-Kłos? Proszę o opinie.

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

do góry