Widok
Nie jestes sama bo córka mojej kolezanki w tym samym wieku tez nie siada sama nie raczkuje kazde w swoim tempie mój od paru dni siada sam..
Kurczę tak z innej beczki troche martwi mnie ten jego kaszel mokry czasem ale goraczki brak bawi się jest żywy więc daje mu cebion i nawilżam pokój to moze od zabkowania bo ja już tydzien temu byłam z tym kaszlem i lekarka mi powiedziała że lekki może wirus ale jest zdrów wię c tym razem szkoda mi czasu usłysze to samo wiec czekam az przejdzie bo sobie pomysli ze jestem psychiczna że przyłaże co chwila
Kurczę tak z innej beczki troche martwi mnie ten jego kaszel mokry czasem ale goraczki brak bawi się jest żywy więc daje mu cebion i nawilżam pokój to moze od zabkowania bo ja już tydzien temu byłam z tym kaszlem i lekarka mi powiedziała że lekki może wirus ale jest zdrów wię c tym razem szkoda mi czasu usłysze to samo wiec czekam az przejdzie bo sobie pomysli ze jestem psychiczna że przyłaże co chwila
My w spacerówce juz od 5 miesiąca mały był tak ruchliwy i ciekawy świata że nie ma szans na leżenie płasko- oczywiście w spacerowce mozna rozłożyć na płasko ja też kupiłam taką lekką graco na zmianę ..
Mój mał coś znowu kaszle tydzien temu byłam u lekarki i ok a teraz od 2 dni znowu cos jakby mu ślina zciekała albo może ząbki też słyszałam że jak ida to pokaszluje he nie bedę z dziekiem co tydzień jak wariatka do lekarki szła sobie pomyśli o mnie że jestem przewrażliwiona
Mój mał coś znowu kaszle tydzien temu byłam u lekarki i ok a teraz od 2 dni znowu cos jakby mu ślina zciekała albo może ząbki też słyszałam że jak ida to pokaszluje he nie bedę z dziekiem co tydzień jak wariatka do lekarki szła sobie pomyśli o mnie że jestem przewrażliwiona
Mi też wszyscy mówią, że mała jest opalona ;) ale je codziennie marchewkę więc to raczej to. Trzpień lepszy moim zdaniem w krzesełku, teraz moja jest jeszcze za mała na blat i go nie dopinam do krzesełka, a trzpień się przydaje, już 100 razy by mi fiknęła gdyby nie on, ale się odczepia - tak jak i podnóżek więc jak będzie większe to go wyjmę. Regulacji podnóżka nie mam więc się nie wypowiem, chociaż to w sumie nie spacerówka ;) nóżki wystarczy chyba, że wiszą w dół - to si ę jednak wypowiedziałam ;)
My już dłuugo w spacerówce, najpierw na płasko (śpiwór - baran nie mieścił się w gondoli) a teraz się w końcu zdecydowaliśmy kupić lżejszą spacerówkę. Tak za miesiąc pewnie się przesiądzeimy quinny albo britax.
My już dłuugo w spacerówce, najpierw na płasko (śpiwór - baran nie mieścił się w gondoli) a teraz się w końcu zdecydowaliśmy kupić lżejszą spacerówkę. Tak za miesiąc pewnie się przesiądzeimy quinny albo britax.
Małgosia ja niewiem czy można przodem he tylko pytam?
My też czujemy wiosnę do tego stopnia że bylismu na hustawce małemu się podobało choć nie wiedział co się z nim dzieje heehe wyrósł mi ze śpiworka i też kupiłam ale kurtkę w 5-10-15 za 35 zł ze 100 zł przeceniona i spodnie ocieplane w ciucholandzie firmy kaphal za 15 zł no i buty hehe wyglada jak duży chłop teraz ale juz mu za cieepło bedzie bo na tvn mówili że w czwartek 17 stopni to chyba rajstopki i dżinsy włozymy 1 raz hehe ciejawe czy pogodasie sprawdzi..
Co do zasypiania to u mnie bez zmian o 19 30 spanie pobutkqa 23 na butle i śpi do 6 czasem wyje po smoka..
A i brak zębów!!!! mam nadzieje że mu wyrosną wkońcu
Ostatni mi ludzie mówią że ma śniadą cerę już się boje że leki którę bierz na refluks szkodzą mu na wtrobe ale to przez słoiczki jest śniady bo cały się upaćka a potem nie chce się domyć buzia ehhh pozdrawiam!!!!
My też czujemy wiosnę do tego stopnia że bylismu na hustawce małemu się podobało choć nie wiedział co się z nim dzieje heehe wyrósł mi ze śpiworka i też kupiłam ale kurtkę w 5-10-15 za 35 zł ze 100 zł przeceniona i spodnie ocieplane w ciucholandzie firmy kaphal za 15 zł no i buty hehe wyglada jak duży chłop teraz ale juz mu za cieepło bedzie bo na tvn mówili że w czwartek 17 stopni to chyba rajstopki i dżinsy włozymy 1 raz hehe ciejawe czy pogodasie sprawdzi..
Co do zasypiania to u mnie bez zmian o 19 30 spanie pobutkqa 23 na butle i śpi do 6 czasem wyje po smoka..
A i brak zębów!!!! mam nadzieje że mu wyrosną wkońcu
Ostatni mi ludzie mówią że ma śniadą cerę już się boje że leki którę bierz na refluks szkodzą mu na wtrobe ale to przez słoiczki jest śniady bo cały się upaćka a potem nie chce się domyć buzia ehhh pozdrawiam!!!!
Witam mamusie. Hania poczuła wiosnę i postanowiła dołączyć do grona dzieci zmieniających nawyki związane ze spaniem. Zasypia o 18-19 zamiast o 22-23 jak to miała w zwyczaju, pośpi 6 godzin, po czym chce jeść i się bawić. Po godzinie użerania się w końcu zasypia i śpi max do 6-7, ale potrafi zrobić pobudkę o 3-4 na butlę...
A mojej małej chyba idą wszystkie zęby po kolei..... dwie nocki był spokój bo 2 ząb wyszedł a teraz od nowa... pobudka o 00:30 i potem co godzinę. Szlak mnie trafia.......byle do zęba ;)
Wiosna nareszcie :) co prawda przyszła dzień o tym jak kupiłam młodej nowy ciepły kombinezon....ale był z wyprzedaży za 10 zł więc wybaczam ;)
Wiosna nareszcie :) co prawda przyszła dzień o tym jak kupiłam młodej nowy ciepły kombinezon....ale był z wyprzedaży za 10 zł więc wybaczam ;)
ja tez zagladam ale od 3 dni nie mam czasu sie podrapac - malo snu i przygotowania do imprezy tesciow - zamieszania jakby to byo conajmniej wesele na 150 osob
dzisiaj robilam
- sliwki suszone z migdalkiem zawijane w boczek
- szaszlyczki z kurzcaka satay z sosem orzechowym
- placuszki z kremem i lososiem - do skonczenie jutro
- koszyczki zapiekane z dynia i kozim serem
- curry z indyka
jeszcze duzo roboty przede mna
Poprzednia noc byla lepsza, mloda wprawdzie obudzila sie ale tylko nadawala w lozeczku bez wrzaskow a po godzinie zasnela. Natomiast ostatnia noc to klolejny koszmar - poszlam spac po polnocy bo pomagalam tesciowej, o 2 mloda zaczela plakac i zaspany maz zamiast tylko dac jej smoka przyniosl ja do nas do lozka - jak sie wybudzilam i zorientowalam gdzie jest mala bylo juz za pozno. Po odniesieniu jej do lozeczka byly 2 godziny wrzasku. Nic, moze dzisiaj bedzie lepiej

dzisiaj robilam
- sliwki suszone z migdalkiem zawijane w boczek
- szaszlyczki z kurzcaka satay z sosem orzechowym
- placuszki z kremem i lososiem - do skonczenie jutro
- koszyczki zapiekane z dynia i kozim serem
- curry z indyka
jeszcze duzo roboty przede mna
Poprzednia noc byla lepsza, mloda wprawdzie obudzila sie ale tylko nadawala w lozeczku bez wrzaskow a po godzinie zasnela. Natomiast ostatnia noc to klolejny koszmar - poszlam spac po polnocy bo pomagalam tesciowej, o 2 mloda zaczela plakac i zaspany maz zamiast tylko dac jej smoka przyniosl ja do nas do lozka - jak sie wybudzilam i zorientowalam gdzie jest mala bylo juz za pozno. Po odniesieniu jej do lozeczka byly 2 godziny wrzasku. Nic, moze dzisiaj bedzie lepiej

To ja zaprzeczę temu, że chodzi o mleko naturalne i jego kaloryczność ;) mała od dawna już jest na mleku modyfikowanym i od około miesiąca zaczęła się budzić w nocy :( już pisałam jak mnie rozpuściła spaniem od 20/21 do min. 7.30. Teraz jestem na nogach najpóźniej o 6 :( w nocy pomagało jej zasnąć dodatkowe karmienie ale nie mam siły na takie przestawienie dnia z nocą, musi się najeść wieczorem. Dawałam jej wodę do picia w nocy i teraz już zasypia na wodę a czasem na samego smoka. Wiążę to z zębami - dzisiaj zobaczyłam drugi ząb :) i dzisiejsza nocka była cała przespana więc może to to...zobaczymy jutro ;)
Joanna gdzie czytałaś, że fotelik maxi cosi mobi można też przodem ustawić??? bo właśnie się zastanawiałam czy tak się da.
Joanna gdzie czytałaś, że fotelik maxi cosi mobi można też przodem ustawić??? bo właśnie się zastanawiałam czy tak się da.