Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***32***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) :) :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podoba mi się patent z kartonem :)))
Pochwalę się moją "chłopczycą"
jak zakładałam jej niebieski kombinezon,to wyglądała jak chłopak.
Teraz chodzimy w różowej kuteczce i różowej czapce abym znów nie musiała słuchać od obcych jakiego ładnego mam synka... :)

image
Mój Borysek już miał 2 sinaki na czole od szczebelek w łóżeczku a dziś przyłożył w kant mebli aż mi się gorąco zrobiło masakra popłakał chwilkę ale nic mu nie było ja mam masakre od kiedy wstaje nic go nie interesuje tylko pełznie i o wszystko chce wstawać bez przerwy musze być w pogotowiu mąż ma 2 dni wolnego i już chce wiac do pracy hehe

Wiki biegajac po podlodze uderza w sciane lub w drzwi od kredensu a jak ktos jest na jego poziomie to tez robi baran baran buc ;p
małgocha - wypłukiwanie pasty to może za dużo powiedziane ale jak myje najpierw nakładka silikonowa z pastą a później taka szczotka z włosiem zamaczana tylko w wodzie to przed każdym włożeniem szczotki do buzi moczę w kubeczku z wodą i szczotka "zabiera" trochę pasty z buziaka. te pasty dla maluszków sa bez fluoru więc nawet jak dziecko połknie to nic sie nie stanie ;)
monisia - Błażej nie uderza w nic głową ale Kuba w wieku naszych brzdąców wiecznie chodził z guzami, podbitymi oczami...masakra (nie trafiał między drzwi i łup o futrynę) Aż strach było gdzies chodzić z nim bo patrzyli na mnie dziwnie jakbym dziecko biła :(
image
image
Monisiu, w momencie kiedy to czytałam mała właśnie puknęła główką o mebel, na szczęście lekko ;-) Jak łazi to się obija o różne przedmioty, z reguły nawet nie zauważa, chyba że mocniej uderzy to się złości ;-) A łazi dużo, staje przy meblach i drepcze w bok.
Byliśmy w weekend u rodziców, którzy z troski o wnusię wszystko wiedzą lepiej. Mój ojciec m.in. wymyślił, że powinniśmy małej dawać marchwiankę ;-)
image
image
czy Wasze maluszki tez udezaja o wszystko glowa??
blanca - zastrzeliłaś mnie tą elektryczną szczoteczką. Ja mam problem z włożeniem palca małej do buzi bo zaciska...dziąsła i zęba ;) ale konsekwentnie będę próbować i da radę. Jak wypłukujesz pastę??? myślałam na razie o myciu wodą... jestem niedoedukowana w kwestii dziecięcych ząbków :/

Małą położyłam wcześniej spać bo padała...teraz podchodzę a ona leży nieruchomo z otwartymi oczami, mało zawału nie dostałam...zasnęła :)
brawo Monisia!!! trzymam kciuki za konsekwencję ;)
image
image
teraz juz jestem konsekwetna i ucze malego zasypiac samodzielnie w lozeczku.dzis 40 min zasypial az wkoncu zasnal.niedawno sie obudzil poplakal i spi wiec ja tez ide sie zdrzemnac troszke.spokojnej niedzieli zyczymy :)
Monisia84 - jak bedziesz ulegać małemu...bo obudzi reszte domowników to powodzenia Ci życzę. Co noc będzie płakał...a tylko czekać jak zacznie to robić co godzinę a nie co 3 - więc ostrzegam - niestety to ZAWSZE działa tak samo. Bądź konsekwentna a za 2-3 noce wszyscy domownicy odetchna a TY najbardziej - uwierz mi!!! Jak postanowiłas w nocy dawać wode -dawaj wodę choć ja odciełam radykalnie i chwalę sobie to posunięcie

Błażej w trakcie ostatniego karmienia (240 ml mleka bebiko 2R+ 4 łyżeczki kaszki ryżowej lub mannej bobovita) przysypia ale odkładam butlę śpiewam mu piosenke o myciu ząbków i najpierw czyszczę ząbki nasadką silikonową na palec z pastą neodent a potem małą szczoteczką z miękkim włosiem poprawiam płucząc tylko wodą (trochę wypłukuje pastę). Po doświadczeniach ze starszym synem wiem że próchnica jest BE a nocne karmienie to wróg nr 1. W dzień bawimy sie szczoteczka elektryczną więc w kwestii zębów działam ostro ;) Ale to co przeszłam z Kubą to horror którego chciałabym uniknąć z Błaszkiem.
image
image
No ja też przy kąpieli myję ząbki. Nie wiem, jak to zrobić po ostatnim jedzeniu, bo zasypia. Dieta kopenhaska to jakiś terror i 100% efektu jo-jo. Zresztą ja nie wierzę w żadne diety, tylko trwałą zmianę nawyków zywieniowych i ruch.
"rz" - to długa historia

ja podczas kapieli wycieram malemu jame ustna gazikiem i przy okazji 2 zabki :)
Jak wygląda pielęgnacja jednego zęba? Mała pije ostatnią butle w łóżku, przysypiając lub na śpiocha całkiem i nie wyobrażam sobie budzenia jej żeby umyć zęby....?
a my od wczoraj uczymy sie samodzielnego zasypiania w lozeczku.wczoraj byla jakas masakra i dzis przed drzemka tez ale po kapieli troszke poszalal w lozeczku,poplakal az wkoncu zasnal trzymajac mnie za palec.w nocy budzi sie co 3 h i domaga sie piersi a jak dalam mu wode do zaczal plakac wiec aby nie obudzic reszty domkwnikow dostal piers i zasnal. moj synus od paru dni budzi sie przed 7 i zaczyna wstawac,chichrac sie a jak dlugo nie wstaje to placze.my mamy tylko 2 dolne jedynki a reszta zebow odpoczywa i nie kwapi sie do wyjsc-moze to i dobrze
jajka można, jedna kawke dziennie też ;)
dla mnie kopenhaska przy south beatch to kosmos!! :D W tej diecie głodnym sie nie chodzi ale prawda, że troche trzeba się pogimnastykować z menu
image
image
kurcze tam piszą, że trzeba wykluczyć nabiał....gdzie indziej znalazłam opis tej diety i były jajka.... no i bez herbaty i kawy nie wyrobię ale trzymam kciuki!
Dzięki blanca :) niestety 2 tygodnie na jajkach nie wytrzymam, nie lobię omletów :/ szukam czegoś innego, ostatecznie kopenhaska....przypomina dietę bezbiałkową matki karmiącej ;)

U nas nareszcie przebił się ząbek :)))) mam nadzieję, że zaowocuje to przespanymi nockami :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry