Widok

MAJOWE MAMY 12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może nowy wątek Was obudzi;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No, wróciłam do domu. Padam na pysk...
To fajnie Madziorek, że masz "babcie w pogotowiu". Ja mam tylko teściową - babcię, która pomimo iż jest na emeryturze, to ostro dogina w pracy;) Kobieta pełna energii. Nie sądzę, aby chciało jej się zostawić karierę i zająć wnuczką (pierwszą - ma 2 wnuków;))
Jakoś to musimy poukładać. Na szczęście nie mamy kredytów.
Co do komisu - ja jestem z Gdańska, w Gdyni bywam raz na pół roku;)

była ktoras z Was moze w komisie Baby Boom w gdyni na pogorzu?

no dzis troche popisalyscie

ja znow nie moglam spac - 3 godziny sie przewalalam w nocy i dopiero rano usnelam, a w dzien wybralam sie na spacer to szlam w takim tempie ze dziadek o lasce mnie wyprzedzil :-(

Rina no to masz dobry wynik i znaczy ze dieta skutkuje :-)

Madziorek tez szybko zamierzam wrocic do pracy , po macierzynskim wybiore urlopy i jakies 2 mies wychowawczego i do pracy bo budzet nie wytrzyma, a tez mamy kredyt, tylko ze ja bede musiala znalezc nianie

oj, dziewczynki, jakoś tak słabo się czuję tego popołudnia...głowa mnie boli, i taka jakaś wymięta w środku, po jedzeniu jak się położyłam to nawet przez jakiś czas było mi trochę niedobrze...tak jakoś się czuję jakby ktoś ze mnie spuścił powietrze......

ten po godzinie to masz wogóle niski :) myslałam że masz sporo ponad norme...a co mówi twój lekarz na to ?

na czczo 75
po 1 h 120
po 2 h 131

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina a jaki masz wynik po tej 75 ?

Ja właśnie wróciłam z glukozy 75, wynik pozytywniejszy niż w I badaniu na 50 g. Ale muszę trzymać dietę

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
no a jak tu sie nie cieszyc ? 60zł a 140zł to różnia... jeszcze być spodnie dokupiła hehe

Ja wczoraj byłam na zakupach..... jakoś sie strasznie zdołowałam, bo chciałam kupić sobie coś fajnego ale niestety nic nie dostałam na siebie wiec na pocieszczenie tylko zostalo mi bluzke w Reserved kupić, dobrze że teraz taka moda na dłuższe bluzki, bo nie kosztują tyle kasy jak w sklepach dla nas Ciężarnych.
Chociaż i tak znalazłam sklep w Wejherowie dla ciężarnych i się zdziwiłam że ceny o połowę mniejsze jak w Gdyni. Koszmar koszule po około 140 zł!!!! Ja swoja kupiłam za 60zł i sie cieszyłam.

no dobra, to ja uciekam do kuchni, dziś kuchnia pani magdy serwuje placki ziemniaczane :)

szkoda, że masz problemy w pracy. Dziwię się, że pracodawcy tak źle patrzą na kobiety chcące powiększyć rodzinę. U nas żadne z nas nie może sobie pozwolić na wychowawczy, bo wtedy jedna pensja mniej w kieszeni niestety, a domowy budżet by tego nie zniósl, bo przede wszystkim mamy kredyt hipiteczny.... Na szczęście my mamy w pogotowiu nasze mamusie, czyli przyszłe babcie, które już zostały uprzedzone, że od listopada ruszają z opieką na cały etat :)
Ja na "odchodne" swojemu szefowi podsunęłam pomysł, że jeśli na moje miejsce chciałby kogkoś zatrudnić, to może to robić bez żadnych dodatkowych kosztów. Przedstawiłam temat zatrudnienia stażysty z urzędu pracy - tam wynagrodzenie stażysta dostaje z urzędu pracy właśnie, więc to super rozwiązanie. Ale szef nie skorzystał i rozdzielił moje obowiązki między dziewczyny, które oczywiście baaardzo się ucieszyły :))))))))))))))

Ja nie mam z kim zostawić maluszka. Wcześniej plan był taki, że ja idę na macieżyński, a mąż na wychowawczy. Później, gdy zaczęły się moje kłopoty w pracy spowodowane faktem, iż zaszłam w ciążę, poszłam na zwolnienie. Mąż zmienił prace na dużo lepiej płatną i ja zostanę na wychowawczym. Nie wiem jak długo - pewnie do żłobka małą puszczę, jak najwcześniej;(

moja kuzynka rodziła we wrześniu, jak patrzę na małego Franka to on jeszcze taki malusi a ona już w poniedziałek wraca do pracy.......Masakra.......A jak to będzie ze mną, z nami?????????

No właśnie...

od maja to dopiero będzie nam czas uciekał....na innym forum gdzie siedze to dziewczyny dopiero co rodziły a już ich maleństwa maja po 2-3miesiace :) dopiero po dzieciach widać jak czas zauwa :)

Mi si,ę wydaje, że to było wczoraj, ten uciekający czas mnie dołuje.

mnie tez fotoski rozczulają....ale jakoś ostatnio brak czasu na ich oglądanie..też braliśmy slub w czerwcu..a czuje jakby to było z dwa lata temu....czas leciii :D

Miejmy nadzieję, że wszystko w porządku. Trzymam kciuki.
Wczoraj oglądałam zdjęcia ze ślubu, który mieliśmy w czerwcu i się popłakałam, rozczuliłam i w ogóle wszystko jakoś tak mnie zdołowało.

oddawanie moczu owszem...ale ja mam ciągłe parcie na mocz nawet od razu po wysiusianiu a to już coś innego wskazuje...może tylko dzidzia uciska a może nie...no ale zobaczymy co mocz wykryje :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry