Widok

~MAJOWE MAMY ~25 ~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
znowu ja zaczynam
ale tamten wątek juz zamula
=
01 maja - Andzior – chłopiec - Artur - ZASPA
01 maja - Kitka24 – chłopiec - SWISSMED
01 maja - Pomarańczka – chłopiec – Karol – WEJHEROWO
02 maja - Juli7 – dziewczynka – Julia
06 maja - Rina – chłopiec – Mariusz/Robert - ZASPA
07 maja - malgoo - chłopiec - REDŁOWO
* 08 maja - Madziorek81 – dziewczynka – Karolina – ZASPA - Ur. 23.03.
08 maja - Kruszynaa – chłopiec – Paweł – WEJHEROWO
09 maja - Anikia – chłopiec – Wiktor - REDŁOWO
13 maja - Dorinell – dziewczynka
* 13 maja - Fasolka-82 - dziewczynka - Kamila – ZASPA –
15 maja - Agacik – dziewczynka – Tosia – KLINICZNA
17 maja - Kazimiera – chłopiec – Patryk- ZASPA
17 maja - Kasia 80 – chłopiec – Jakub – REDŁOWO
17 maja - Madziarka - dziewczynka
18 maja - Zuzka_jr – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
20 maja - Alicja i Krzysiek – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
21 maja - Agata81 – dziewczynka – Kamila – WEJHEROWO
25 maja – (16.05) mmadlen - dziewczynka - Marta Paulina - WEJHEROWO
30 maja - Zaba105 – chłopiec – Jakub
oraz:
xx maja - majóweczka28 – dziewczynka – Amelia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chrzciny? Myślę, że gdzieś w czerwcu lub lipcu, jak Karolka urośnie do jakichś normalnch rozmiarów żeby nie wisiało na niej ubranie, teraz w bluzkach i sweterkach wygląda jak w płaszczyku, do kostek hi hi hi

Ja wlasnie byłam "na chwile" w sklepie i wrócilam po 1,5h! Weszłam do naszego miejscowego ciucholandu i kupiłam zarąbiste bojówki H&M dla córeczki kuzynki. Tylko, że musiałam pojechac po kasę do bankomatu, po drodze zrobiłam zakupy i tak zeszło... własnie musze się wziąć za obiad.

Apropos tego ciucholandu, to dziś czego bym nie chwyciła, to z metką h&M! Aż byłam w szoku, tylko te ciuszki to głównie dla dziewczynek i albo za duże dla znajomych mi dzieci, albo juz za małe. Dla chłopców były tylko jedne welurowe spodenki dresowe ale bez rewelacji, a dla samej metki nie chciałam kupować!

no tak to wychodzi niestety, a z tym poruszaniem się z takim brzucholem też już nie jest pewnie tak łatwo i przyjemnie, co nie?

Najgorsze jest to ciągnięcie w pachwinach i dodatkowo zadyszka! bleee...

Czy ktoras z was bierze sobie swoja polozna do porodu?

ja nie

Jesli chodzi o tę bakterie to bardzo czesto sie to zdarza przed porodem.Kilka moich kolezanek,ktore niedawno rodzily mialo wlasnie te bakterie.Jakies 2 tyg.przed porodem lekarz zrobil wymaz,wyszlo ze jest bakteria i trzeba bylo brac przez kilka dni globulki i przeszlo.Jedna kumpela to miala i nic nie wiedziala bo trudno zauwazyc objawy i jej mala jak sie urodzila musiala brac antybiotyk.Ze szpitala wyszly po ok.10 dniach.

ja ide na wymaz w poniedzialek i wowczas sie okaze...

Ja mam wizyte w przyszly piatek i tez sobie zrobie.Lepiej dmuchac na zimne.

Co tak tu cicho dzisiaj?
I jak tam ,macie swoje polozne?
Ja nie mam bo slyszalam ze na Zaspie wiekszosc jest ok.Mam nadzieje ze trafie na jakas normalna zmiane.
Ale widze ze wiekszosc z was w Wejherowie rodzi.Dobra tam maja opieke?

a my dzis dorobilismy sie nowego aparatu cyfrowego, w koncu bede mogla robic normalne zdjecia a nie tylko komorka :-)

od jakiegos czasu juz nie mam zadychy, tylko ze teraz chodze jak kaczuszka hihi

Ja będę miała swoją położną. Rodzę na Klinicznej.

Agacik a ile to kosztuje bo też chce zaplacić i jestem ciekawa ile średnio taka przyjemnosć kosztuje?

ja nie bede miala swojej poloznej

Agacik ile kosztuje taka przyjemnosc?

Ja płaciłam 400zł.

Wiem ze przewaznie biora po 500zl.Kumpela tyle placila miesiac temu.

A ja nawet o tym nie myslę! Na jaka trafie - taka będzie.

Ja tez staram sie tym zbytnio nie przejmowac chociaz moje prawie wszystkie kolezanki ktore ostatnio rodzily mowily ze bez swojej poloznej nawet by nie startowaly do porodu dlatego myslalam ze wiekszosc z was tez sobie bierze swoja prywatna.

Wiesz co, wydaje mi sie ze co raz wiecej dziewczyn robi z porodu cyrk! Tak jak na Weselniku ze slubu!

Prywatny lekarz, prywatna położna, indywidualny pokój! Mi szkoda kasy na taki cyrk. Nie chce krytykować broń Boże kogoś personalnie, ale mi się wydaje, że co raz więcej dziweczyn wpada w takie paranoje. Ja tą kasę wolę zostawić na później i np. wezwać do domu położną na indywidualna wizytę, jak będę miała jakiś problem np. zeby mi szwy ściagnęła, czy jak będę miala problem z karmieniem. Albo przeznaczyć tą kase na szczepienia...

no może i robią cyrk .. ale takie ich prawo ! no i niech sobie piszą, mówią i robią co chcą ;)) każdy ma inne priorytety i inne dodatkowe usługi sprawiają, że czuje się niby bezpieczniej ;)
niestety jak to pisałyśmy w poprzednim wątku to pogarasza standard usług podstawowych... powoduje wypaczenia, że trzeba płacić za coś co powinno być owbowiązkowe... tak jak np "cegiełki" za poród rodzinny... niektóre z nas myślą, że cyrkiem jest właśnie poród rodzinny, który stał się bardzo teraz powszechny ...
tak samo z prywatnym lekarzem - sama chyba też chodzisz do evi-medu /z tego co pamiętam z takiego względu jak ja, że akurat prowadzenie ciąży jest objęte dodatkowym ubezpieczeniem... no ale jednak ;))/
akurat o prywatnej położnej nigdy nie myślałam, ale pokój po porodzie jest do przemyślenia ;) bo jakoś tak swbodniej będę sie czuła gdy będzie przy nas cały czas mąż a przy okazji nie będzie przeszkadzał koleżance z sali - o tym też była mowa, że w sumie to nie jest fajne jak ktoś ukogoś przesiaduje... albo jak rodzina często odwiedza ....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry