Widok

~MAJOWE MAMY ~25 ~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
znowu ja zaczynam
ale tamten wątek juz zamula
=
01 maja - Andzior – chłopiec - Artur - ZASPA
01 maja - Kitka24 – chłopiec - SWISSMED
01 maja - Pomarańczka – chłopiec – Karol – WEJHEROWO
02 maja - Juli7 – dziewczynka – Julia
06 maja - Rina – chłopiec – Mariusz/Robert - ZASPA
07 maja - malgoo - chłopiec - REDŁOWO
* 08 maja - Madziorek81 – dziewczynka – Karolina – ZASPA - Ur. 23.03.
08 maja - Kruszynaa – chłopiec – Paweł – WEJHEROWO
09 maja - Anikia – chłopiec – Wiktor - REDŁOWO
13 maja - Dorinell – dziewczynka
* 13 maja - Fasolka-82 - dziewczynka - Kamila – ZASPA –
15 maja - Agacik – dziewczynka – Tosia – KLINICZNA
17 maja - Kazimiera – chłopiec – Patryk- ZASPA
17 maja - Kasia 80 – chłopiec – Jakub – REDŁOWO
17 maja - Madziarka - dziewczynka
18 maja - Zuzka_jr – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
20 maja - Alicja i Krzysiek – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
21 maja - Agata81 – dziewczynka – Kamila – WEJHEROWO
25 maja – (16.05) mmadlen - dziewczynka - Marta Paulina - WEJHEROWO
30 maja - Zaba105 – chłopiec – Jakub
oraz:
xx maja - majóweczka28 – dziewczynka – Amelia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziorek no to supcio że gładko i bezstresowo poszło :D oby tak dalej :)

No to chrzest bojowy zaliczony! bardzo dobrze! Ja mojemu tez zapowiadam, że jak tylko dojde do siebie to pojde w cug ;)))

witam w niedzielny słoneczny poranek :)

mój mężulek wczoraj spisał się na medal, ani razu nie zadzwonił :) A ja tylko raz - by sprawdzić, o której jadła.
WNIOSEK: śmiało wieczorami mogę mieć wychodne bez obaw!!!

rodzilam w wejherowie ale nastepne dziecko tez tam bede rodzic,ze wzgledu na warunki lokalowe :)super sala porodowa-moja polozna tez fajna babka(starala sie bardzo mnie odblokowac i sie udalo),no i sala na oddziale 2-os
szaga a gdzie rodzilas?

Apropos kasy, to gdybym miala jej troche więcej, to pewnie zdecydowałabym się na pobranie krwi pępowinowej...

Musiałaś mieć rzeczywiscie wielkiego pecha, że to Cię spotkało. Ja popołudniu rozmawiałam z kolezanka, ktora urodziała dziś o 9.30, była zachwycona "obsługą". We wtorek, jeśli będzie już w domu, pewnie zda mi relacje z pozostałych dni pobytu.

Inną sprawą jest, że w szpitalu trudno odpocząć, ale to akurat chyba nie ma znaczenia w jakim rodzisz szpitalu, bo indentyczne relacje słyszałam i z Zaspy i z Wejherowa i z Redłowa. Dziewczyny mowiły o tych odgłosach z korytarza, jak pielęgniarki i lekarze w korkach biegają, jak wołają do cesarskiego cięcia, a to rano znow pomiar temperatury, jeden obchód, drugi obchód, potem wizyty bliskich, a to zdarza się bardzie marudne dziecko na sali, ktore ciągle płacze... a jeszcze w międzyczasie swoje maleństwo trzeba "obsłużyć".

Dziwię się, że czekałaś tyle czasu, żeby przebrać dziecko. Ja nawet gdybym wcześniej nie miała żadnego doświadczenia, próbowałabym sama - najwyżej zrobiłabym to źle.

To że pediatra zauważył dopiero po 5 dniach, że dziecko ma złamany obojczyk nie powinno mieć miejsca! Absolutnie!!

Z kolei moja koleżanka mówi, że jej mały mial dwa razy okręconą szyję pępowiną, a na USG nie bylo tego widać. Całe szczęście, że pepowina byla długa i malemu nie spadało tętno, ale w przeciwnym razie skończyloby się tragicznie i tez mówilibyśmy pewnie o błędzie w sztuce lekarskiej i o tym jaki beznadziejny jest tam personel. Przypadki chodzą po ludziach...

Miłego weekendu, ja czekam na gości...

nie wiem dlaczego zuzka tak zle odebralas moja relacje.wiadomo ze kazda przechodzi porod inaczej i zycze wszystkim majowkom krotkiego i wesolego porodu!!!kazda z Was da rade!!!
ale niestety bedac 2 doby na oddziale (od pon do sr)nie trafilam na dobra opieke i nie bede klamac.

lezac na sali od godz.12 dopiero kolo21 pielegniarka przebrala maluszka (bo ja czekalam na jakis instruktaz z racji ze to moj pierwszy raz)

we wt musialm prosic pielegniarke(zadna specjalna pani laktatorka)o pomoc w przystawieniu do prawej piersi to mnie jeszcze skrzyczala co tak sztywno trzymam dziecko(niepotrzebne nerwy z jej strony)podala mi Michalka i nie poczekala czy maluszek bedzie ssac dluzej.po prostu rzucila mnie na gleboka wode widzac ze mam dobre sutki.(kolezanka miala wklesniete i musiala dokarmiac sztucznym to tez ja skrzyczaly co tak czesto przychodzi, ze to nie jest ostry dyzur, a chodzila co 3 godz.jak nalezy,)

no i to trzaskanie drzwiami - nie wazne czy dzieci spia, czy jest 5 rano, czy mama wlasnie odsypia-pielegniarce wolno wszystko!!!

mialam najwyrazniej fatalne zmiany pielegniarek. i nie zycze Wam tego.

aha i jeszcze jedno-kolezanka z sali urodzila synka z raczka przy buzce i dopiero po 5 dniach pediatra wykryla zlamany obojczyk!!!takze walczcie o swoje i duzo pytajcie!

czekam na Wasze pozytywne relacje!!!
No ja pewnie tez:))

Kazimiera gdybym zarabiała 10tys. to rodziłabym w prywatnej klinice ;-)

Dziewczyny,ja mysle ze to jest kazdego indywidualna sprawa.
Bylam ciekawa waszych opinii.
Niby na Zaspie opieka jest ok chociaz wiadomo,roznie mozna trafic...
Ja nie biore swojej poloznej dlatego ze te 500zl wole wydac na inne potrzebne rzeczy dla malego chociaz nie zaprzeczam ze gdybym zarabiala po 10tys.to polozna raczej bym wziela dla wlasnego komfortu i tyle.

Ja zaraz idę ognisko rozpalić. Na obiad kiełbaski, pieczony chlebek i ziemniaki;)

ale sie rozgoraczkowalyscie, ja uwazam ze jak kogos stac to jego sprawa czy ma ta prywatna polozna czy,nie, to tak samo np. z dentysta, chcesz to idziesz prywatnie, nie to na NFZ, ale Alicja ladnie rozladowala torcikiem napiecie ;-)

ALICJA 100 LAT!!!!!!!!!!!

Madziorek sliczna lalunia :-)

a ja sama w domu, maz na sluzbie chyba zaczne lozeczko skrecac, bo mi sie nudzi i w sumie 3 tygodnie juz tylko zostalo, wiec chyba juz moge je wystawic

Madziorek - wklejasz chyba nie tego linka.

a ja właśnie sie dowiedzialam, że moja kolezanka-majóweczka wlaśnie urodziła. Miała termin na 4 maja, przedwczoraj byłam u niej na ploteczkach, łóżeczko miala jeszcze nieprzygotowane a na dodatek chciała okna myć, tylko jej pogoda plany pokrzyżowała! Pozostawiam to bez komentarza :)) "umawiałyśmy" się, że ona poczeka tydzień a ja urodze tydzień szybciej, żeby sie na porodówce spotkać i nici z planów!

Nie mogę sie doczekać jej relacji - rodziła w Wejherowie.

dziekuję dziekuję :D
Madziorek...boskaaaaaa córcia...a ta czuprynka :D superaśna :D

Alicja, sto lat i słodkiego maleństwa życzę, takiego do schrupania :)

a czuprynka - no cóż, trochę jej się już po bokach wytarła (od leżenia?) ale tylko trochę

ciągle te zdjęcia takie małe mi się wklejają...mimo że ustawiam im dużą rozdzielczość...

Alicja dużo zdrówka życzę i spełnienia marzeń:)

Sto lat, sto lat Ala!

Pewnie, że bym skorzystała, dlatego na ten temat nic nie mówię... Mogłam prowadzic ciąże u Goworka i tez miałabym "swojego" lekarza, wybrałam inaczej...

Madziorek, słodkie to Twoje maleństwo, a czupryna extra!!! Ciekawe czy się utrzyma?

Madziorek słodka twoja Karolinka i super ma czuprynkę.

wow ! jaka Ona śliczna tfu tfu tfu ;))))
ta czuprynka jest nie do pobicia !!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry