Widok

~MAJOWE MAMY ~25 ~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
znowu ja zaczynam
ale tamten wątek juz zamula
=
01 maja - Andzior – chłopiec - Artur - ZASPA
01 maja - Kitka24 – chłopiec - SWISSMED
01 maja - Pomarańczka – chłopiec – Karol – WEJHEROWO
02 maja - Juli7 – dziewczynka – Julia
06 maja - Rina – chłopiec – Mariusz/Robert - ZASPA
07 maja - malgoo - chłopiec - REDŁOWO
* 08 maja - Madziorek81 – dziewczynka – Karolina – ZASPA - Ur. 23.03.
08 maja - Kruszynaa – chłopiec – Paweł – WEJHEROWO
09 maja - Anikia – chłopiec – Wiktor - REDŁOWO
13 maja - Dorinell – dziewczynka
* 13 maja - Fasolka-82 - dziewczynka - Kamila – ZASPA –
15 maja - Agacik – dziewczynka – Tosia – KLINICZNA
17 maja - Kazimiera – chłopiec – Patryk- ZASPA
17 maja - Kasia 80 – chłopiec – Jakub – REDŁOWO
17 maja - Madziarka - dziewczynka
18 maja - Zuzka_jr – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
20 maja - Alicja i Krzysiek – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
21 maja - Agata81 – dziewczynka – Kamila – WEJHEROWO
25 maja – (16.05) mmadlen - dziewczynka - Marta Paulina - WEJHEROWO
30 maja - Zaba105 – chłopiec – Jakub
oraz:
xx maja - majóweczka28 – dziewczynka – Amelia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi nie chodziło o prywatnego lekarza, w sensie prowadzenia ciąży w prywatnym gabinecie, ale w kontekście porodu - już w szpitalu. A poza tym ja chodze do Evi-medu tylko dlatego, ze mi firma oplaca pakiet usług, więc korzystam. Gdyby nie to, to chodziłabym do tej samej doktor, ale do przychodni!

W kwestii indywidualnego pokoju - jeśli wiesz, że twój mąż będzie mogł byc przy tobie non stop, to spoko, ale moj ma zaplanowany urlop w terminie mojego porodu, ale jak urodze wczesniej, to on pewnie będzie chodził normalnie do pracy, a w takiej sytuacji nie chciałabym zostac sama w tym pokoju! Z doświadczenia kolezanek wiem, że raźniej jest kiedy leższ z kimś.

Masz rację, ze przez tego typu podejście, osoby ktore nie płacą, będą miały co raz gorzej! I zgadzam się z opinią, że jeśli ktoś się lepiej poczuje płacac ekstra, to jego sprawa.

zgadzam sie z toba zuzka calkowicie :))) najlepiej to jeszcze zeby za niektore z Was ktos inny urodzil ..... brutalne to ale prawdziwe....

Dajcie spokój!!
Biorę położną, ponieważ zmieniłam szpital, w którym chcę rodzić, za namową mojego lekarza, na Kliniczną. Zaproponował mi pomoc swojej znajomej położnej, powiedział, że będę się czuła lepiej. Nie wiem ile bierze bo jeszcze z tą panią nie rozmawiałam. Wiem, że jeśli coś weźmie to również po porodzie przyjedzie do mnie zobaczyć dziecko, ewentualnie zdjąć szwy itd... Wiec nie jest tak jak piszecie!
Matko, padło proste pytanie-czy któraś bierze położną i jak ja jedna napisałam, że tak to, wszystkie mnie opieprzają. Ale nie osobiście, tak, żebym nie brała tego do siebie. Nie mozecie ugryźć się czasem w język? A może ja mam taką sytuację, że położna mi będzie potrzebna?? A może nic nie weźmie??
Nie chcecie to nie bierzcie, chcecie to bierzcie. Rozmawiałyśmy już o tym, ze służba zdrowia i niektóre (!) szpitake funkcjonują jak funkcjonują i czasem warto się wspomóc! To ustaliłyśmy, a teraz z nowu komentarze?
To co, na pytanie czy biorę położną mam napisać, że nie biorę? To wtedy wszystkie będziemy faaajne... Przecież to obłuda.
Miałam rodzić na Zaspie-nie chciałam położnej.
Teraz na Kliniczną będzie przy mnie znajoma mojego lekarza. Zajdzcie z dziewczyn, które z różnych względów chcą mieć kogoś bliższego przy sobie w tym momencie jeśli np mąż przy nich nie będzie!

dziewczyny, spokojnie, bo wam ciśnienie podskoczy. Nie krytykujcie się tak nawzajem, jeśli ktoś wybiera tak czy inaczej, to jego sprawa...

Ja dziś ruszam na spotkanie klasowe z liceum, nasza klasa zadziałała spajająco i się dziś zintegrujemy :) Tylko czeka mnie maksymalne ściąganie mleka przez cały dzień, żeby mężuś miał w razie czego spokojną głowę jak mała zgłodnieje...

Hej Madziorek,
ja się nie gotuję, tylko wkurza mnie najpierw zadawanie pytań, z potem krytyka odpowiedzi. Bez sensu

To mężuś już nie boi się sam zostawać z Małą? Powiedz mi, skoro tak ściągasz to do czego? Tzn masz jakiś zapas butelek? Bo ja mam tylko jedną 125 ml.

A, i natychmiast dawaj aktualne zdjęcie Karolci!!!

Uderz w stół a nożyce się odezwą! Agacik jest teraz biedna i uciśniona! ehhh. szkoda słów... Wiemy, że lekarz ci zaproponował to rozwiązanie! Samonakręcający się biznes, poczekaj za chwilę za propnuje Ci pediatrę - tez swojego najlepszego kumpla. Fajne jest to, że namówił Cię na to abyś rodziła u niego w szpitalu, a co do położnej to już Twoja sprawa - postępuj zgodnie ze swoimi przekonaniami i zasobnościa portfela i życzę Ci, aby ta pani była na Twoich usługach za ladny uśmiech :) I mówię szczerze, to nie jest złośliwość!

Już z nią rozmawiałam, będzie "za uśmiech".
A możecie mi dziewczyny powiedzieć o co Wam właściwie chodzi?
Piszesz złośliwie, a na koniec dodajesz, że to nie jest złośliwe?
Po co w ogóle te komentarze? Przecież to moja sprawa.

widocznie jestes bardzo wrazliwa osoba i nie chce mi sie juz tej rozmowy kontynuowac...

ehh kobietki kobietki ...spokój mi tu bo się zbiore i w tyłek przywale :D
w ramach 'pojednania' zapraszam na wirtualny urodzinowy torcik urodzinowy i szampanik dla dzieci hehe :D piekne słonko za oknem więc usmiech na twarz...nogi zaciskamy i na spacerek uciakajcie żeby się dotlenić :)

he he, tym razem nie ma wyjścia by z nią zostać! Po dobroci nie do wszytskiego się garnął, więc rzucam go na głęboką wodę i niech sobie radzi. A mleko - mam laktaror Aventu, do niego dokręcam butelkę 125 ml, potem nakręcam smoczek, ochronkę na niego i wstawiam tak do lodówki. Butelki takie (i smoki) mam dwie bo tyle było w zestawie. Jak na razie mi wystarczy bo i tak do tej pory w środku wylądowało max. 80 ml mleka. A Karolka to później wciągnęła za jednym razem :)
Właśnie posłałam męża na spacer z wózkiem, poszedł się pewnie pochwalić babeczkom w sklepie i wszystkim innym napotkanym osobom...

wow to dyskusja powstała...
ale co Zuzka jakby Tobie Twój lekarz zaproponował byś rodziła w tym szpitalu, w którym pracuje to byś nie skorzystała ?! przecież jak prowadzi całą ciąże zna lepiej pacjentkę ! akurat rozumiem Agacik, bo bym zrobiła tak samo... :)) a jeżeli poleciłby mi położną to też bym skorzystała - może i nawet nie za uśmiech tylko normalnie zapytałabym ile ?! Agacik nie będzie miała męża przy sobie jak Ty czy pozostałe z nas !
a poza tym to jak pisałam powyżej przecież maja do tego prawo a jak ma się możliwości to niech każdy robi co chce !!!

wszystkiego najlepszego Alicja :))

Alicja Wszystkiego naj naj!!!
Mmadlen-dzięki;)
Zuzka-wcale nie jestem wrażliwą osobą!
Madziorek-masz małego żarłoczka. Czekam na świeże zdjęcie!

na specjalne życzenie - sesja foto Karoliny D.

na pierwszym spacerze:
image

sjesta po karmieniu:
image

odbijanko:
image

wow ! jaka Ona śliczna tfu tfu tfu ;))))
ta czuprynka jest nie do pobicia !!!

Madziorek słodka twoja Karolinka i super ma czuprynkę.

Sto lat, sto lat Ala!

Pewnie, że bym skorzystała, dlatego na ten temat nic nie mówię... Mogłam prowadzic ciąże u Goworka i tez miałabym "swojego" lekarza, wybrałam inaczej...

Madziorek, słodkie to Twoje maleństwo, a czupryna extra!!! Ciekawe czy się utrzyma?

Alicja dużo zdrówka życzę i spełnienia marzeń:)

Alicja, sto lat i słodkiego maleństwa życzę, takiego do schrupania :)

a czuprynka - no cóż, trochę jej się już po bokach wytarła (od leżenia?) ale tylko trochę

ciągle te zdjęcia takie małe mi się wklejają...mimo że ustawiam im dużą rozdzielczość...

dziekuję dziekuję :D
Madziorek...boskaaaaaa córcia...a ta czuprynka :D superaśna :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry