Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.10(39)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze się nie wzięłam za to prasowanie :( Mężulek ma zaraz być z pracy to czekam żeby z nim obiad zjeść i wtedy biorę się za tą stertę :( Ja też nie lubię prasować, ale tak samo jak petra lubie wyprasowane ciuchy :) Majki ciuszki prasuję wszystkie + pieluszki i ręczniki, nawet nie chodzi mi już o jakieś bakterie poprostu lubie jak ma wyprasowane rzeczy (oczywiście czasem tak ociągam się z tym prasowaniem że jestem zmuszona założyć jej coś niewyprasowanego), a z naszych rzeczy to prasuję głównie bluzki i bluzy moje i męża - oczywiście te które wymagają prasowania bo jak są z takiego materiału niegnącego to tylko składam. Naszych ręczników itp rzeczy nie prasuję (z lenistwa :P).

A używacie jeszcze proszków do prania dla dzieci? Bo ja już powoli przechodze na zwykły proszek tzn wsypuję połowę naszego proszku a połowę Majki. Nie zauważyłam u Mai żadnej wysypki więc uczulona raczej nie jest. Będę tak robić dopóki mi się jej proszek nie skończy i wtedy już całkowicie przejdę na nasz.
Po co nadal prasujecie?? bo moze i ja powinnam;>ech...te nasze dzieciorki....
na mnie też czeka sterta prasowania,ale to chyba jeszcze nie dziś :-) średnio lubię prasowanie (za to lubię,jak wszyscy mają wyprasowane ubrania:/),i tak odkładam jak się da (wmawiam sobie,że dla jednej pralki to się nie opłaca rozkładać z bałaganem,a potem sterta rośnie lawinowo i już nigdy nie mam czasu się za nią wziąć;aż wreszcie przychodzi ten dzień i wtedy prasuję 2 czy 3 h wieczorem).I zawsze sobie obiecuję,że następnym razem będę prasowała zaraz po zdjęciu z suszarki :-)
Słonko prasujesz ciuszki małej ??

Agag jak Twoja ma dalej problemy z kupką to może daj jej deserek jabłuszko z suszonymi śliwkami jest od 4 miesiąca. Mój po nim miał 2 dni takie s****ko, że jest lżejszy chyba z kilogram :D:D
Mój już śpi ale ostatnio sprawdza naszą cierpliwość .... po około godzinie się budzi i tak sobie śpiewa do 23 później chce się bawić a jak próbuję go uśpić to jest taki wrzask jakbym mu robiła jakąś niewyobrażalną krzywdę. Ciekawe jak będzie dzisiaj.

Petra będzie dobrze, chłopcy silni szybko dojdą do siebie :-) !!!!!!

MamaMarty pisałaś, że Twoje dziewczynki są na mleku modyfikowanym i dlatego nie dajesz witaminy D bo jest ona w mleku. Też nie dawałam ale ostatnio pediatra była wstrząśnięta, że nie podaję wita D. Hmm i teraz zgłupiałam .... Dawać czy nie dawać ???

Ktoś tam wyżej (nie pamiętam kto) czytam dość szybko, pisał czy odciągamy napletek .... Ja przy kąpieli ciut ciut staram się zobaczyć czy się brud nie zebrał. Opinii znajdziesz wiele, każdy robi jak uważa. Wiadomo, że nie wolno na siłę, ale przy ZUM to raczej konieczne, wiele bakterii się tam zbiera :|
petra zdrówka dla chłopców!

Maja dzisiaj nawet grzeczna :) Rano co prawda nie chciała w domu zasnąć i musiałyśmy iść na dwór żeby się zdrzemneła, ale póżniej spała raz 30 minut a po niecałej godzinie znów uśpiłam ją w wózku w domu i spała 2.5h!!! Co prawda ja nic nie robiłam tylko czuwałam bo bałam się że ją obudzę i kilka razy musiałam ją bujać ale i tak jestem zadowolona :) Teraz babcia ja wzięła na trochę, a ja zaraz szykuję jej mleczko i spanie bo za godzinke Maja idzie spać a mnie czeka sterta prasowania :(
życzę szybkiego powrotu do zdrówka dla chłopaków.
ja dziś nie wiem jak się nazywam, mały cały dzień popłakuje, te p...ne zęby;/ padam na pyszczek :(
eh poszłam w końcu z chłopakami do lekarza,bo starszy w nocy znowu zaczął kaszleć (a już myślałam,że się kończyło o u niego).ostatecznie Przemek na antybiotyku,bo już szmery w oskrzelach i za długo to się ciągnie; wojtek na razie ma trochę czerwone gardlo-poleczymy syropami i tantum verde i może przejdzie.oby, bo od miesiąca ciągle ktoś kicha,kaszle i marudzi.
trzymajcie się ciepło,ponoć idą mrozy,to może wybiją te zarazki.
Profilaktycznie daję 2 kropelki dziennie wit c Juvit. D nie daję wogóle- są na MM. Zestawu witamin też nie.
...
Gosi daje tylko d

ale Gaborowi lekarka dawala w tym czase jeszcze cebion multi, ale moze teraz po szczepieniu na pol roczku cos dostanie, pewnie pod koniec tygodnia pojde o ile nikt w domu sie nie rozchoruje.
hej, dziewczyny o jakim nowym forum piszecie?
a wit c ile sie daje profilaktycznie?
Do kiedy daje się wit d? jaką dajecie i ile kosztuje?
Czy dajecie jeszcze jakieś witaminy?
kurna, majeranek zaparzony pomógł mojej Małgośce :)

Zupełnie zapomniałam :)

dodaj więc jeszcze majeranek do tego zestawu
jak bylam teraz w Anglii i przeziebilismy sie z Filipem to znajoma poradziła nam zeby wypic zaparzony .... majeranek :) 2 łyżeczki majeranku zalac wrzatkiem i po wystudzeniu wypic. Zrobilam tak w akcie desperacji i nie wiem czy to to ale cos nam jesnak pomoglo
petra daj mu dawkę uderzeniową wit. c póki tylko kaszle. Rano 10 kropli, wieczorem 10 kropli i dawaj ciepłą herbatę lipową.
no ja też się zarejestrowałam na nowym,ale coś czuję,że tam się za dużo dzieje,jak na moje możliwości czasowe :-)
wojtek dziś coś zaczął kaszleć,po prostu super.Starszemu pomału przechodzi (mam taką nadzieję),to ten zaczyna.Coś czuję,że w tym tygodniu wylądujemy jednak u lekarza :(
Karolciu on sie robi podobny do mnie bo wczesniej to skóra zdjeta z jego taty :)z reszta jak nas odwiedzicei to się przekonasz. Ide spac bo chyba nas plesniawki dopadly,cyrk byl straszny :(ciekawe jaka noc, oby spokojna:( maly te zpo szczepieniu chyba ma infekcje,chrypie starsznie ale do lekarza szla nei bede raczej bo po co..a stan podgoraczkowy to ma chyba od ząbków :(
ja specjalista nie jestem ale tez mi sie wydaje ze piers najlepsza
Mimii ja teraz zobaczyłam zdjecie Boryska w twoim suwaczku i dopiero sie zorientowalam ze on jest baaardzo podobny do Ciebie!!!
dla mnie tez jest malo czytelne;p a ja jutro zkaupie indyczka dla Boryska-chyba pierś najlepsza;>??
do góry