Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.10(39)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
J a zaczelam dawac od okolo 3 tygodni temu małemu na noc kaszke Hippa,zjada ja odbija sie mu i klade go spac i zasypia po chwili :) tak w dzien to czasem dam obiadek czasem nie i tak tez mam z deserkami.
A w sumie ile zdrowe dziecko powinno miec temperatury??
Ja mam do czoła pokazuje po 2 sek.

Pieczulka zobaczysz, jak zasmakuje to jeszcze ciężko będzie go oderwać od słoiczka :P
wiesz to bylo jak glownie cyc zadzil. teraz juz wycmokta ze 100-125ml a potem dobija sie cycem, ona nawet 2 cyckow podrzad nie wypije a w kazdym mam tak okolo 120-150ml tylko z 30min przerwa...
ale sie rozkreca, zupek deserkow zjadała kilka lyzek teraz juz tak okolo 150ml wiec czekam cierpliwie na lepsze rezultaty :)
a w dzien to juz jak je "normalnie" to nie chce nawet popijac za bardzo..
moze 2 razy ja namowie na cyca wiecej niz trzy lyki.
Agus, ja mam taki zwykły termometr Hartmann elektroniczny za 12 zł i on pokazuje po niecałej minucie :)
40ml kaszki ?? wow mój pochłania 200ml i krzyczy jak opętany ....
też myślałam nad skórką chleba ale ponoć wiele dzieci potrafi się zakrztusić i chyba wolę nie ryzykować.

Mam dzisiaj dzień do bani, znikam, żeby was nim nie zarażać.
no my juz w domku :) miałyśmy dziś rehabilitacje okazało sie ze mamy bardzo leciutka asymetrie której prawie nie widać ale mamy ćwiczyć bo Zuzia sie za mocno do tylu wygina żeby nie miała krzywego kręgosłupa teraz Zuza zasnęła wiec mam chwilkę zeby was nadrobić bo wczoraj odpłynęłam okrętem morfeusza razem z małą :>

a i dawalam wieczorem kaszke manna na mleku nestle , dlatego ze tych obiadkow jadla sladowe ilosci i chodzilo mi o wprowadzenie glutenu, ale jak wypila 40ml to byl sukces :)
hej moja ma teraz 6,5 miesiaca do niedawna dawalam jej tak jak ty tylko ze nie deserki a zadkie zupki(wolalam najpierw nie slodkie wprowadzac) bo mala mimo ze chetna do nowych smakow to przelykac nie umiala, teraz od pewnego czasu zaczela mi robic 4 pobudki i od kilku dni nie chciala mi prawie jesc z cyca kilka lykow i koniec, wiec ma teraz kaszke rano, zupke ok 12 potem jak my jemy obiad to ziemniaczki i troche mieska, a nastepniekaszke przed snem, gdzies pomiedzy dostaje owocka. i w nocy jedna pobudka :) oczywiscie piers jeszcze na "żądanie"

mysmy w zeszla zime tez z mlodym szaleli na sankach i tak samo na wiekszych koleinach sie wywracaly, mysle ze taki urok drewnianych, bo np metalowe maja trapezowy ksztalt wiec latwiej im zachowac stabilnosc, i cienkie plocy ktore zapadaja sie w koleiny a nie po nich jada-tylko wlasnie to oparcie to masakra .
a tez bardziej lubil je pchac no i z gorek zjezdzac. :)

o a wlasnie moja Goska opanowuje przekladanie rączek w "raczkowaniu",chociaz i tak wygrywa metoda na pyszczek :)

mamy chodzik ale nawet jak bym chciala to nie mam gdzie go użyć ,ale mysle ze jak na dlugo nie jest dziecko wsadzane to mu sie nic nie stanie.ale czasem na pewno jest to mozliwosc zrobienioa czegos w spokoju jak dzieciak sobie w nim bryka.ale starszy nawet na sekunde w nim nie siedzial, zaczał chodzic jak mial 10,5 mies ale za to slabo gada, wiec mysle ze nie ma co popedzac dzieciakow
mojemu udaje sie zmierzyc temp tylko pod pacha inaczej sie wyrywa;/
mi lekarka powiedziala, ze powyzej 38 mozna dac np paracetamol w czopkach.
dobrze, ze temp spadla:)
moj wczoraj caly dzien krzyczal i plakal, noc tez kiepska, pewnie tez zeby dalej ida ;/
temperatura małej spadła :) bez leków
Rano 37,2 pod pachą i 37,8 odbytniczo
Mamo Marty w instrukcji jest napisane , że pod pachą trzeba mierzyć 5 minut, co nei zawsze jest łatwe...
Myślę że ta gorączka była od zębów...

Aniami, moja też na cycku tylko że ja już w pracy więc uzupełniam posiłki słoiczkami i domowymi: rano kaszka w południe obiadek i wieczorem deser. Pomiędzy jeszzcze moje ściągnięte pleczko. Waga na pół roczku 7,220
Ja bym powiedziała że zwiększony apetyt to potrzeba rozwojowa i już czas dawać coś więcej :) Moja na razie tylk oowoce i warzywka, ale jeszcze troszke i dodam mięsko

A co do glutenu, to wiecie co... gdzieś od tygodnia daję jej kromkę chleba do obgryzania i rozmaczam w wodzie kęs chleba i daję jej do zjedzenia. W mące jest gluten prawda?
mój też śmiga w chodziku, siedzi sztywno, nie jestem przeciwna, mnóstwo dzieci w rodzinie i u znajomych bawiło się w chodzikach i wszystko jest w porządku, a jeśli mały woli łazić niż siedzieć to czemu nie...
nie uważam, że jestem nieodpowiedzialna, a Oskar może sobie wszędzie podjechać, poskakać sobie i cieszy się z każdego zrobionego kroku :)
Czesc dziewczyny!
Pamietacie mnie jeszcze?:) Podczytuje was czasem i ciesze sie wasze maluszki tak swietnie rosna. Nasz Mikolajek ma juz 5,5 miesiaca i chcialam Was zapytac czy ktoras z was karmi jeszcze piersia?
My jestesmy caly czas na cycu rzadanie + dostaje deserki owocowe. Daje mu je od jakis 2 tygodni ale od tego czasu zauwazylam ze jakby zwiekszyl mu sie od nich apetyt i zastanawiam sie czy to po owocach czy moze je zbyt malo (chociaz przybiera na wadze prawidlowo, a nawet ponad norme- ma ponad 8 kg)
Karmie go mniej wiecej co 3-4 godz (sciagajac mam jakies 100-120 ml mleka) dodatkowo ok 16 zjada caly sloiczek owockow a po 2 godzinkach znowu glowny.... niebawem zaczne mu dawac obiadki, ale chcialam zapytac jak to wyglada u was. Co wasze maluszki juz jedza i ile waza?
Jezu dziewczyny co wy miałyście za przeżycia na weselach !!! u nas na szczęście było bez przykrych incydentów. Cytrusowa ja się nie martwiłam suknią, że się zniszczy bo to z reguły wliczone jest w koszt wypożyczenia sukni. A suknie potrafią wiele przeżyć :) ja w swojej pływałam w morzu, chodziłam po skałach oraz ruinach :) taką mieliśmy sesję i poza tym, że suknia była mokra, brudna i pełna muszelek nic jej się nie stało...
Ja żałuję dziś,że kupowałam suknię , teraz leży w szafie... , ale bałam się że może się zniszczyć i bede się stresować całe wesele, ale na weselu wujek mojego meza zrobił nam psikus i dostał zawału, więc suknia mogła być wypozyczona stres i nerwy i tak były ...
Cytrusowa piękna suknia :) sama bym polatała w swojej ale miałam wypożyczoną ... i oddałam mokrą z dużą ilością muszelek gratis :) Wyraz twarzy Pani odbierającej bezcenny !!!!
Może bolą ją dziąsełka i sprawia jej to dyskomfort ?? z butli zawsze lepiej i trochę je pomasuje przy okazji.
A to ja się wystawiam na spalenie ... mój młody buja się w chodziku ok 10min dziennie rano. Akurat tyle zabiera mi pozmywanie rano naczyń i ogarnięcie pokoju.
Aguś jak jest wiotka to obserwuj ją w nocy, ale na bank idzie kolejny ząbek :)

MamaMarty ja myślałam, że już o nas zapomniałaś :-)
Dobrze że mi ktoś przypomniał, że miałam zdjęcia sukni przesłać... :)
Ale znowu przekłądam na jutro... Dziś juz padam
hahaha Mamo Marty ten rozmiar to jeszcze z przed ciąży ...:)) heheh
Cytrusowa... Spadaj na drzewo z takim rozmiarem kochana :DDD
Dziewczyny, mam do Was pytanie,
nie wiem co robić, próbuje Oli wprowadzić już od 4 tyg warzywka i deserki no i... pierwsze dwa dni jadła az próbowała wyrwać mi łyzeczkę, a potem coś się stało i nie chce otworzyć buzi jak tylko widzi łyzkę, nie wiem co robić...:)
Może coś podpowiecie...
do góry