Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.10(39)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolinka dzięki :)) A zmieści Ci się do wanny to krzesełko ?? Ja też bardzo chciałam kupić bo mały w wanience nie chce leżeć i zrobiła się trochę mała a ciężko go trzymać jak szaleje:P ale niestety moja wanna jest dziwnie wąska i się nie zmieści ....
ale superowo ze Borysek juz zdrowy!!!
ja wreszcie sie w miare ogarnelam, tzn rozpakowałam a jutro sprzatanie..
Filip juz spi, ja odpoczywam i przy komputerze siedze :)
zaczynam szukac wiekszego fotelika do samochodu dla Filipa, bo na wyjezdzie juz w takim jezdzil i jak go dzisiaj wsadzilam w ten w domu to odrazu zaczelo sie marudzenie..
a wczoraj na allegro zalicytowalam mu krzeselko do wanny :) bo w wannience tez sie juz nie miesci.. i woda jest wszedzie
Malutka gratulujemy Oskarowi tego siadu z pozycji lezacej!!!
Tak zrobię :-) I mam nadzieję, że tym razem się uda za pierwszym razem. Zawsze brałam do woreczka i wkładałam do jałowego pojemniczka. Tak podpatrzyłam jak robili mu w szpitalu. Jak pytałam moją starą pediatrę to powiedziała, że mam próbować do skutku, bo kiedyś musi się udać. A na pytanie jak dobrze pobrać powiedziała, że ona syna nie ma więc nie wie a jak ja nie umiem to mogę na cewnikowanie pojechać :|:|:| Zmieniłam lekarza ...
posiew robię tak...przemywam siusiaka- z odciagnietym napletkiem borasolem myje dokladnie tez dupkę i rozebrany Borysek lezy-bo jak zmarznie szybciej siusiu zrobi pierwszy sik na przewijak:)srodkowy do pojemnika-nie woreczka i reszta siuskow na przewijak:>

przed posiewem przemywaj go tym borasolem- jest w aptece bez recepty i odciagaj naplet bo pod nim gromadza sie bakterie,ja tak robilam bylo to zalecenie nefrologa. Jak pytalam o to odciaganie-ze jedni lek mowia zeby odciagac inni nie to mnie zrąbał i powiedzial ze przyszlam do neigo po poradę a nie do innego dr i on każe sciagac :) a w przypadku nawracajacych zUM-ow nalezy sciagac. Tak robilam i efekt jest zadowalający :)wiec zaoszczedz 100zł za wizyte i skorzystaj z mojej porady :P
Ulka zanim śnieg spadnie to sanki będą akurat :-) Mój 2 dni temu pierwszy raz z leżenia usiadł !! na materacu bez łapania się za przedmioty :-)
heh dzięki. Jagoda a dobrze przejrzałaś listę ? może jednak jesteś ?
Mimii bardzo się cieszymy, że Borysek w końcu w pełni zdrowy :-) Napisz mi proszę jak pobierasz mocz do posiewu bo mi się udało za 6 razem, ale robiłam zawsze tak samo. Teraz musimy powtórzyć i na samą myśl się denerwuję. Nie chcę znowu przez 3 tygodnie latać z siuśkami i po skierowania.

Ale tu dzisiaj cichutko :-)
W takim razie i ja kupie juz sanki)rozmyslam nad tym z tym wysokim pchaczem ale zastanawiam sie czy faktycznie sie przydadzą.

Odebrałam wyniki posiewu moczu i kału :)Jutro sie szczepimy Borysek zdrowy :D:D:D
Karoliniaku jetses wielka:P kochana :)) pomoglas bardzo. Wielki szacun...sama bym sie z Borysem chyba nie wybrała;/i jesze samolotem ;/ wow:D
Gratulacje magnesików:))
ja w końcu mam chwilkę, żeby usiąść do kompa :)
jakoś od dwóch dni mam mało czasu, albo ktoś wpadnie albo młody krzyczy :)
jak tak czytam o tych sankach, wiecie co ja w ogóle na to nie wpadłam, coś sobie ubzdurałam, że jest za mały :) muszę się też za sankami rozejrzeć :)
emi co za przeżycia !!! Wcale się nie dziwię, że lokal już nie istnieje :P
ale mobilizacja u was. nie wchodzilam kilka dni, a tu kolejna czesc.

troche juz sprawa moze przedawniona, ale wit.c mozna podawac tez w strzykawce z mala iloscia mleka, tak bynajmniej wiadomo bedzie, ze nie osiadzie na butelce.

moja mala teraz tez cos marudna sie zrobila, nawet czasami wydaje mi sie, ze piszczy dla zasady albo z zazdrosci o brata. bo jak po pisku do niej podejde, to zaczyna sie usmiechac. albo trenuje sobie mnie ;)

a wesele, no wlasnie nasze wesele ;) tez sobie powspominalam przy okazji. nasze bylo huczne, bo jeszcze sie nie rozkrecilo dobrze a tu "maszki" nas odwiedzily i to w wiekszej ilosci z tasakiem i pozakrywanymi twarzami ;/ choc byla ochrona nic to nie dalo. ale nikomu na szczescie nic sie nie stalo i nie istnieje juz lokal
a ja nie wygrałam :/

Tak tak my też mamy magnesik :)
karolinkaku my własnie też już kupiliśmy żebo potem nie było problemu, bo wiem że w zeszłym roku był problem :) A po za tym to mi właśnie zależało na drewnianych z oparciem. Oglądałam już w realu metalowe z oparciem za 79zł i to oparcie to taka cienka rurka nie nadająca dla takich maluszków jak nasze.

Malutka wy chyba też wygraliście magnes :) Wyniki sa tutaj:
http://www.wodadladziecka.pl/forum/index.php?/topic/23-odbior-nagrod-przez-zwyciezcow

A na mleko niestety już paragonu nie mam bo to było miesiąc temu :( I 30zł wyrzucone :( Ale najważniejsze że w porę zauważyłam.
hehe fajnie, że się na coś załapałyśmy :D:D podasz mi stronę bo już nie pamiętam gdzie to było:P

Jeżeli masz paragon na to mleczko to chociaż to nie otwarte postaraj się zwrócić. Koszt może nie jest jakiś olbrzymi ale to zawsze zmarnowane pieniądze. Ja za mleko dla młodego płacę 30zł za małe opakowanie i jakbym sama takie przeterminowane trafiła to bym się wściekła.

Muszę pogadać z mężem i pewnie kupimy te saneczki :-) Szkoda, że nie ma tu mamusi z centrum Gdyni, nudzą mi się samotne spacery :(
dokładnie 59zł i my tez bedziemy uzywac spiworka z wozka, a stwierdziłam ze potem moze byc problem z sankami tak jak w zeszłym roku a jak juz byly to ceny podniesli.
Słonko gratulujemy wygranej :)
Malutka widziałaś że są już wyniki konkursu Największe osiągnięcia małych odkrywców? :)
My wygrałyśmy nagrodę pocieszenia magnes o wymiarach 9x6 cm :)
My tez kupiliśmy dziś sanki w biedronce (kosztują 59zł) :) Więc teraz czekamy tylko na śnieg :)
Malutka ja zamierzam małą wkładać w śpiworek z wózka na sanki - myślę że będzie jej ciepło.

Ale się przed chwilą wściekłam! Moja Maja jest na mleku Humana i do tej pory piła "jedynkę", ale jakiś miesiąc temu jak mąż był po mleko w carrefour kazałam kupić mu już 2 opakowania "dwójki". Dziś chciałam otworzyć to mleko i powoli zacząć jej je wprowadzać i na szczęście w porę zauwazyłam że to mleko jest przeterminowane!!! Ważne do 21.10.10! A mąż kupił je właśnie coś ok 20.10, więc już wtedy miało krótki termin ważności albo już było przeterminowane. Dobrze że Mai go nie dałam. Na szczęscie 4 paczki jedynki które jeszcze kupił mają długie terminy ważności. Od teraz zamierzam zawsze to sprawdzać, jakoś nie pomyślałam wcześniej :(
Malutka u nas juz od dluzszego czasu regula jest, ze po uspaniu po kapieli Mlody wybudza sie kilka razy z placzem, podchodze daje smoczek i zasypia. Nie wiem czym jest to spowodowane. Zastanawiam sie.
Mimii może faktycznie coś jest z tym odbijaniem, bo jak zaczyna płakać i go podnoszę to poduszka jest trochę mokra i czuć mleczko. Dzisiaj dłużej go ponoszę po odbiciu i zobaczę :-)

Ja też się pochwalę, że chyba w końcu trafiliśmy z mleczkiem bo od dwóch dni synek nie ulał i nie zwrócił żadnego pokarmu :-) Nawet nie wiecie jaka to radość jak nie trzeba męczyć dziecka i przebierać 6 razy dziennie ... :-)

A zmieniliśmy mleko tym razem z Bebilon AR na Emfamil AR.
Ja bym się nie odważyła na taką podróż :P

ooo a w jakiej cenie są te sanki? Może też bym kupiła swojemu maluchowi. Zanim śnieg spadnie to już będzie siedział porządnie :-) Tylko potrzebny jest pewnie śpiworek tak? bo w samym kombinezonie to pewnie trochę za zimno.
do góry