Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.10(39)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witajcie w nowym wątku,
widzę,że sporo Was szykuje sie do zamążpójścia :))
jesli któraś byłaby zainteresowana suknią poniżej link do mojej sukni :)

http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-Danalea-z-salonu-Beauty-t152174,1,130.html
mi się też wydaje że to zęby ...
Zobacze jak minie noc i co będzie rano...

swoją drogą jak juz mam ten termometr to zrobie jej raz kilka dni pomiarów o różnych porach dnia żeby sprawdzić jaka jest jej norma

Co do chodzika to my niestety dostaliśmy na chrzciny :/
I tydzień temu się nawet do niego przez przypadek przymierzyliśmy, bo prałam leżaczek a mała domagała się siedzenia Ale to jeszcze zdecydowanie nie pora! Te otwory na nogi są tak szerokie, że jeżeli nie siedzi stabilnie (nasza w sumie siedzi dość stabilnie ale i tak to jeszcze nie dla niej) to jak straci równowagę to się w jedną stronę prześlizgnie i jeszcze sobie krzywdę zrobi... Do chodzenia to jej wcale nie ciągnęło... Nasz chodzik ma opcję bujaczka i wtedy jest trochę wyżej i podobało jej się jedynie to że może sobie nogami w powietrzu merdać
To było nasze 8 minut zabawy z chodzikiem i wylądował w graciarni na następne kilka miesięcy :P a mam szczerą nadzieję że na zawsze... Szkoda mi małej jej układu kostnego i mięśniowego, ale też moich nielicznych mebli :P
ja też chodzikom mówię nie :-)
MamoMarty basen jest w szkole na suchaninie ( http://www.sp42.gda.pl/informacje.html ),ale pewnie w ciągu dnia zajęcia mają uczniowie, nie wiem,czy jest dostępny dla kogoś z zewnątrz i od której godziny
A o Golden Gym słyszałyście? To na morenie jest
kurde pisałam i pisałam o napletkach i mi się net zawiesił,,,drugi raz mi się już nie chce;w każdym razie ja Wojtkowi staram się delikatnie odciągać przy kąpieli,ale nic nie idzie.W grudniu mamy iść po maść do pediatry,jeśli nadal nie będzie schodził (ale jeszcze nie wiem,czy będę go męczyć,czy jeszcze trochę zaczekamy)
agag_agag u maluchów jest tak:
37,2-38,0 stan podgorączkowy(obserwować);
38,0-38,5 lekka gorączka (ochładzać,można podać lek)
pow.38,5 wysoka gorączka koniecznie podać leki
40,0 koniecznie do lekarza
to jest do pomiarów pod pachą. Mierzona w odbycie jest o 0,5 stopnia wyższa (czyli twoja mała ma tak jakby 38,1; spokojnie poczekaj i obserwuj,może to zęby,a może początek infekcji)
Patrz Aga nie zauważyłam Twojego posta.
Daj jej ten czopek. Zobacz czy zareaguje pozytywnie. Jednak gdybys miała jej dalej dawać do dawaj jej Ibufen D w syropie.

38,6 w pomiarze w pupie to juz gorączka.
I mierz dziecku pod pachą. W pupie się nie mierzy już :)
ja tez jestem przeciwna chodzikow,
MamoMarty siołownia jest na morenie - zreszta tam chyba sa dwie, ale nie wiem czy fajne bo nie bylam :) albo w medisonie gimnasion
kurcze agag powiem Ci szczerze ze ja nie pamitam jaka temp powinna nie pokoic... ale wydaje mi sie ze 38 to juz sporo jak na takiego maluszka
Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem chociaż pewnie byłoby mi duuużo łatwiej przy małych :p

Tatuś stwierdził że kupi na Mikołaja chodziki co mu już z Teściową wybiłysmy z głowy :) No ale On mógł nie wiedzieć o mozliwych skutkach "chodzikowania"...

W kazdym razie, jestem przeciwna.
Kurcze, z letka sobie cisnienie podnioslam. Wchodze na 28dni.pl na profil do jednej znajomej i patrze a ich mala co sie urodzila 10 maja zasuwa w chodziku. Patrzac na Adaska to nie wiem czy ta Mala pewnie siedzi, pewnie sie jeszcze troche giba aoni juz ja bach w chodzik. Jka dla mnie troche nieodpowiedzialni sa.
Albo ja sie za bardzo nakrecam. Oczywiscie nic nie napisalma bo w sumie nie moja sprawa, tak tylko Wam pisze bo jestem ciekawa waszej opinii.
Oj ja Was kochane w pracy podczytuję ale napisać za dużo nie mam czasu :)
Mieszkacie w Gdańsku, może wiecie gdzie w okolicach Schuberta/Sobieskiego najbliżej miałabym jakąś siłownię/basen/fitness ?

Tak sobie z kumpelą pomyślałyśmy, żeby przerwę śniadaniową i lunchową zamienić na spalanie tłuszczyku :p
Dziewczyny napiszcie mi szybciutko jaka temperatura u naszych dzieci jest ok, jaka jest niepokojąca, a jaka oznacza chorobę...
Mam na myśli pomiary odbytnicze...

Kurcze mała mi dziś jest jakaś dziwna... Mam wrażenie że coś ja łapie.. Nigdy jej jeszcze nei mierzyłam tamperatury bo mamy badziewski pistolet do ucha (kosztował 100 zł a jest gów...no warty) i dopiero dziś kupiłam taki zwykły cienki elektryczny. Pokazuje 38,6...
Troszke się niepokoję bo mała jest taka dużo bardziej wiotka, nie uśmiecha się, nie bawi, nie łąpie.... taka zamulona...
Nie bardzo wiem co robić...
Nic jej nie podałam, bo w domu mam ibuprofen dla dzieci w czopkach ale nie chcę jej czopka podawać, bo ostatnie 3 dni walczyliśmy czopkami z kupą...

Teraz żałuję, że nei porobiłąm małej wcześńiej pomiarów kontrolnych, żeby wiedzieć ile ma kiedy wszystko jest ok
Najgorzej że jutro cały dzień jestem w pracy a mała z nianią...
wiecie co,Przemek dostał sanki w zeszłym roku (czyli miał ok.1,5roku),też z Biedronki i jakoś mu nie podpasowały :( nie wiem,czy to wszystkie tak mają,czy akurat te,ale są strasznie wywrotowe na każdej koleinie przechylały się ostro na boki.czyli albo idziesz po równej powierzchni (no ale chodniki zazwyczaj bywają odśnieżone) albo konieczna jest druga osoba idąca z tyłu do asekuracji (u nas mimo,że chodziliśmy z mężem we dwójkę to P.kilka razy wylądował buzią w śniegu,,,hm to pewnie powód że mu się niezbyt te sanki podobały haha) w każdym razie użyliśmy ich kilka razy,porobiliśmy fajne foty i tyle,młody wolał je pchać za oparcie niż na nich siedzieć.Nasze tegoroczne maluchy będą sporo mniejsze,więc może nie będą jeszcze wyczuwały jakiegoś "niebezpieczeństwa" i może im się podobać,czego i wam i sobie życzę (bo na pewno w tym roku będziemy ich częściej używać dla obu).Ale myślę,że takie sanki z rączką do pchania a nie ze sznurkiem do ciągnięcia przy małych dzieciach by się lepiej sprawdzały (jeżeli dosięgnie nas kataklizm śniegowy jak w zeszłym roku mogą sanki mogą być naszą jedyną alternatywą na spacerach :-) mam jednak nadzieję,że aż tyle śniegu to nie spadnie (mieszkamy w takim miejscu,że normalnie czasami miałam wrażenie,że jesteśmy odcięci od świata:-)
pozdrowionka
heh no muszę wysłać kuponik może się uda :D
to super będzie miał radochę :D u nas furorę robi takie coś :

image
Dziękujemy za gratulacje :) Fajnie cos wygrać,a Malutka masz ostatnio szczęście do wygrywania więc może w Dużego Lotka powinnaś zagrać ? :)
Mimii bardzo się ciesze że u Boryska już w porządku ! :)

My byliśmy dziś z Mają u kontroli i w końcu jest zdrowa i mogliśmy ją zaszczepić :) Nawet nie było aż tak źle, troszkę popłakała przy pierwszych 2 wkłóciach a kolkejne 2 obyły się już bez płaczu (my szczepimy państwowymi i pneumokoki :) Powinna być jeszcze zaszczepiona na żółtaczkę, ale 5 wkłóć to by już byłą przesada więc mamy przyjść za miesiąc.
No wlasnie dziewczyny a co z codziennym myciem, odciagacie napletek? Bo ja nie i jeszcze ani razu mu nie odciagalam podczas mycia ale w sumie to juz sama nie wiem.
naszczescie powinna sie zmiescic, nasza wanna jest dosyc szeroka, a krzeselko zalicytowalam takie zwykle
Ja o mały włos kupiłam, ale babka napisała mi maila, żebym dokładnie sprawdziła wymiary wanny i krzesełka :) No i zrezygnowałam :P
kurcze Malutka nie mam pojecia czy sie zmiesci bo nie zastanawialam sie nad tym :p zaraz sprawdze
do góry