Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.11(40)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga z tego co widzę to chyba nic nie popsułaś :P tylko u Ciebie jest tylko waga małej z pół roku.
Hejka...

Byłam dziś na szczepieniu ... mała przez 2 mies. przybrała tylko 900g. az sie zdziwiłam ... taki klopsik jak sie ja nosi a ty zaledwie kilo .

Co do jedzenia i spania mojego dziecko to wszystko w normie ... zalezne to od temperamentu dziecka.

Ząbków jak nie było tak nadal nie ma :( dziąsła sa ciagle tylko rozpulchnione .
Muszę dzisiaj koniecznie obniżyć łóżeczko !!! Położyłam małego spać o 16.30, zwinął się w kłębek od razu więc pewna, że zasnął wyszłam do kuchni. Po 10 min weszłam do pokoju a on stoi w łóżeczku, dupa się chwieje a on się śmieje !!!! Położyłam go na plecki i poszłam do kuchni, wracam a on znowu stoi ... A właściwie to wisiał już w połowie za łóżeczkiem. Wystraszył mnie na maxa. Ale fotkę udało mi się zrobić. Później wstawię :)
dziś u nas Zuzia spala w ciągu całego dnia spala 30 min ale nie było źle ma coraz lepszy humorek :)
wiec jest znośna :) od 18 śpi, za to apetyt jej spadł rano zjadła kaszkę z 60ml mleka (taka gęsta) obiadek, 120ml mleka no na noc zjadła 180ml mleka z kaszka..

image
By svartbartek at 2010-11-23

no Malutka koniecznie obniż.
Ale Zuzia już fajnie siedzi :-)
Ja przedwczoraj wieczorem położyłam Wojtka na duże łóżko pod samą ścianą (szerokość 140cm) i wyszłam do drugiego pokoju po zabawkę,(i jemu wsadziłam w łapkę zabawkę,żeby się czymś zajął) kurcze nie było mnie 10sekund i tylko słyszę łup...a on leży na dywanie na brzuszku i ryczy.O mało zawału nie dostałam.Spłakał się strasznie,ale nie miał nawet siniaka,więc mocno się nie uderzył...brrr głupia jestem,ale skubaniec musiał ze 3 obroty i to na miękkim materacu zrobić,żeby się dostać tak daleko (bo oczywiście on jeszcze nie raczkuje).Zaczyna się etap "oczu dookoła głowy"
Ja sobie nie wyobrażam,żeby Wojtek spał w dzień tylko 30min.W domu zasypia mi przy cycku (zazwyczaj śpi wtedy 30-40 min i tak co 2-3h,czyli przeważnie 3 drzemki),ale to w dni jak nie wychodzimy na dwór(czyli rzadko).A tak to na dworze zasypia od razu i śpi długo (np.wczoraj wróciłam ze spaceru po godzinie,bo padało,a on jeszcze w domu spał 1,5h,czyli w sumie 2,5h).A jaki miał humorek jak wstał :D
zaglądacie na to drugie forum?fajne jest,takie podzielone tematy i w ogóle,ale ja oczywiście nie nadążam czytać.Tyle nowych osób że ciężko ogarnąć,jak się ma mało czasu :-)
Ja tam zaglądam ale nie nadążam z tematami :P

A tu mój łobuz stojący, ubaw miał, że hej :-)

image
Petra a nic mu nie jest ?? Jejku ... Ale powiem Ci na pocieszenie, że kiedyś nie pomyślałam i zrobiłam tak samo. W ostatniej chwili złapałam Oskara. Teraz jak muszę pójść np po ciuszki 3 kroki od łóżka to kładę go na brzuszku. Nie ma szans się ruszyć w tym czasie. Bezpieczniej :))

Mój za to dzisiaj załapał trochę uderzeń przy zabawie stawania w łóżeczku bo wcześniej nie było widać a teraz ma całe czółko czerwone.
u nas tez zaliczony upadek z łóżka ... siedziała na srodku z zabawka w rączce odeszlam tylko na 1,5 metra od łóżka i bach z pozycji siedzacej na brzuszek i bum na ziemie ryku co nie miara ...

Tak sie zlekłam ... za to mała caly dzien byla spokojna jak nigdy .
dzis tez malutka ma troche podrygow stania 10 sekund max
Ależ on pięknego motylka języczkiem robi! - chwali ciotka logopedka :)

Ciesze się, że nie pokasowałam innych wpisów :) Postaram się dopisac u nas jak znajdę chwilę ... ale ciężko z czasem.
Noce jedna gorsza od drugiej... już teraz to się budzi prawie co godzinę... Mąż mi wmawia że ona nie dojada... Musze spróbowac jakieś mleko nastęne, tylko nei wiem czy sama mam wybrać czy czekać na pediatre ze 2 tyg mamy. Doradźcie... załozyłam o tym wątek - może się wypowiecie?

A i założyłam też wątek o szlachetnej paczce dla rodziny wielodzietnej, jakby ktoś chciał się dorzucić to zapraszam :)
Dzieciaki to wytrzymałe na takie niemyślenie matek :P
Ale ja się staram być przezorna i zawsze jak już mi się zdarzy, to kładę w poprzek łóżka, żeby się nie przeturlała
Aguś ja się wypowiedziałam w twoim wątku odnośnie mleka. Wybierz sama, ja polecam Bebilon. Pediatra może ci tylko zasugerować. My próbowaliśmy już:
Emfamil - śmierdzi ale małemu smakował :P
NAN - kicha :| Mega zaparcia
Bebilon - super, z początku kupki zielone i kwaśne ale przyzwyczaił się i jest ok. Brzuszek nie boli, 2 kupki dziennie :P
Bebiko - przy kolkach i zaparciach nie polecam, ponoć wielu dzieciom nie służy, jednak najlepiej stoi cenowo

Pytałam koleżankę której córka też miała problemy brzuszkowo kupkowe i polecała bebilon comfort. Ja też bym na niego postawiła.

Emilka rośnie i może w nocy potrzebuje więcej kalorii, spróbuj mm i zobacz jak to nic nie zmieni to wybrałabym się do lekarza po poradę.

Chętnie bym się dorzuciła do paczki ale u nas coś krucho ostatnio :(
Aga, niestety gdzieś czytałam,że maluszki często po powrocie mamy do pracy zaczynają w nocy nadrabiać "zaległości",czyli budzą się częściej,żeby się poprzytulać itp. Rozwiązaniem może być spanie z małą,ale wiadomo,ma swoje plusy i minusy :/ życzę wam,żeby to jednak był głód,bo domyślam się,że trochę ci ciężko rano wstawać po kilkunastu pobudkach w nocy
Tusiowi nic się nie stało, obmacałam go całego i nic go nie bolało,więc tylko się porządnie przestraszył (ale ja bardziej).
pierwsza... i co wam powiem ze śnieg pada :P o 10:30 idziemy do lekarza po skierowanie na posiew moczu przed szczepieniem.
Zuzia jutro kończy pól-roczku wiec trzeba ciacho piec :D

hej:)
Druga:P

Jagoda pół roczku to pół ciacha :P
Idzcie neich daja skeirowanie i robcie posiew by był jałowy-zyczymy z całego serducha razem z Boryskiem.
U nas śniegu ni ma;P
e jednak jest...zaczął własnie drobniusieńki pruszyć :)
a u mnie tylko deszcz pada :( też dzisiaj idziemy po skierowanie na mocz i posiew ... znowu ! Byłam wcześniej u innej pediatry która po wynikach usg stwierdziła, że refluks się cofnął, a ta do której teraz chodzę mówiła, że takie rzeczy się nie zdarzają w tak krótkim czasie więc musimy wszystkie badania robić od nowa. I martwią mnie jego pobudki w nocy z krzykiem i płaczem, 2 godziny się go uspakaja ...
a u mnie tylko deszcz pada :( też dzisiaj idziemy po skierowanie na mocz i posiew ... znowu ! Byłam wcześniej u innej pediatry która po wynikach usg stwierdziła, że refluks się cofnął, a ta do której teraz chodzę mówiła, że takie rzeczy się nie zdarzają w tak krótkim czasie więc musimy wszystkie badania robić od nowa. I martwią mnie jego pobudki w nocy z krzykiem i płaczem, 2 godziny się go uspakaja ...
u nas leciutko poprószył,teraz to chyba jakiś śnieg z deszczem.A wichura taka,że chyba dziś sobie nawet spacer odpuszczę.Starszy i tak na razie nie wychodzi,tylko Wojtka brałam,żeby się przespał porządnie,ale dziś to pewnie pokisimy się w domu.
Do tego nie mamy ogrzewania i ciepłej wody do 18.00,bo jakiś remont sieci jest...brrr,ale nie ma tego złego,rano żeby troszkę tu nagrzać wzięłam się za prasowanie haha :-) a na obiad chcę jakąś rybę upiec (a że mamy aneks to ogrzeje się całe mieszkanie:-) ale i tak nie jest jakoś bardzo zimno,więc przeżyjemy,oby tylko się nie przedłużyło.Najwyżej chłopaki będą mieli "dzień dziecka" czyli bez kąpieli :-)
No to mamy 1 ząbka...może dwa ale nei widzę dokładnie bo dziś jak na złość Borys nei chce otwierac buziaka:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry