Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.12(41)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm myślę, że możesz mu zastąpić kaszką porcję mleka :-) Mój pije 3 razy dziennie mleczko i raz je kaszkę lub owsiankę ale gęstą z łyżeczki :-) no i obiadek. Ja np kupuję kaszkę manną bobivity bez smakową i dodaję pół słoiczka owoców, co dwa dni ma inną kaszkę :-)
malutka ale ta manna kaszka to jest zglutenem? Juz powinnam podawac wiecm,ale jakos tak sie boje;/ a tą ryzową moge robic z owocami? czy lepiej jak cos kupic mleczno-ryzowa na mm i wtedy? Przypomne z eborys jest na nutramigenie.
Natalia najlepiej idź i kup najprostrzy termometr. Ja jak się wściekłam, kupiłam w Stokrotce i jestem bardzo zadowolona. Są też termometry takie paseczki, które przykładasz so czółka i jest pomiar. Ważne jest żeby miejsce na czole lub pod pachą, w którym mierzysz, było suche, bo inaczej pomiar będzie zły.

Jeśli podejrzewasz brzuszek albo męczącą kupkę to pomacaj brzuszek po prawej stronie od pępka po skosie w dół. Jeśli czujesz tam zgrubienie to czeka kupka. Prawodpodobnie przy macaniu będzie podciągać nóżki do góry. Czopek glicerynowy nie zaszkodzi, a może pomóc, bo temperatura może być od zatwardzenia i odwrotnie.

Uszy sprawdza się przyciskając lekko taki dołeczek przed uszkiem. Jeśli płacze lub się krzywi kiedy puszczasz to boli uszko. Ale przy ząbkach może też tak być. Kuba ma zaczerwienione uszka w środku i boli go jak mu przyciskam. Nawet ucieka jak chcę mu uszka wyczyścić po kąpieli.

Ja dziś też musiałam Kubie dać o 3 paracetamol. Strasznie go ząbki męczyły. Kładzie się na brzuszku, a następnie z pupką w górze i główką przyciśniętą do materaca jeździ po całym łóżku i popłakuje. Pomogło, ale od 8:30 znów go dręczą.
http://www.bobovita.com.pl/cms/images/clipart/File/schematy/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf

Jest kaszka na mleku nast. czyli np ryżowa i mleko z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej i dlatego się zastanawialam ile razy Wy dajecie kaszkę bo ja też 1 dziennie
a wg tego schmatu 200ml zupki dziennie u mnie to niemożliwe bo ledwo mala zjada maly sloiczek:)
Za to częściej zjada mleczko
Mimii jak jest na nutramigenie to nie możesz mu dać kaszki mleczno-ryżowej. Masz z Nestle do wyboru kaszki ryżowe o smaku jabłko+gruszka, owoce leśne, banan i malina. Ja zagęszczam nimi Kubie mleczko zamiast Sinlac. Tylko uważaj, bo są gęstrze niż Sinlac i mleko gęstnieje po chwili od rozrobienia. Możesz też dać kaszkę kukurydzianą zrobioną na nutramigenie i do tego dać na przykład jabłuszka lub śliweczkę jeśli już próbował. Manna jest glutenowa.

W ogóle to chciałam się pochwalić :) Kupiłam krzesełko do kąpieli Flipper Evolution i jestem mega-szczęśliwa! Co za ulga dla pleców! Kupiłam używane w idealnym stanie za 50zł. Świetne jest to, że w środku jest wyłożone taką porowatą gumą i pupka się nie przykleja ani nie ślizga, a jak chcę umyć pupkę to go na tym stawiam i stabilnie stoi :)
Manna niby jest glutenowa ale w necie czytałam, że ta którą ja daję jest bezglutenowa dodaję do niej dwie łyżeczki kaszki glutenowej. Nie wiem jak to jest na nutramigenie więc nie pomogę :(
Byłam na spacerku a Wy sie juz tak rozpisałyście :) ale mrozi... -10 u mnie bylo godzine temu ateraz slonce wychodzi
No to super Basiu :) Dominik krzesełko do kapieli dostanie od chrzestnej na Święta :) czekam z niecierpliwoscia bo teraz sie kapie albo w wanience albo z mezem w wannie lub ze mna w wannie, a tak bedzie mogl sam
Mimii polecam Ci stronę http://www.dziecko24.pl/ odpowiada tam pediatra na każde pytanie w ciągu 1 godziny. Napisz dokładnie jak karmisz małego i jaką kaszkę wybrać :-) Bynajmniej będziesz miała pewność, że dobrze robisz.
My wychodzimy na spacerek za 10minut:) zawsze w okolo poludnia jak są te mrozy bo kolo 12 jest zawsze najwyższa temp w ciągu dnia..
Jak ubieracie maluchy na taka pogodę??
Moja ma bodziak dl rękaw, rajstopki, bluza welurowa, cieple spodenki, grube skarpetki, kombinezon, grby koc i oslonięta gondola..
Ledwo się w niej mieści ale przesypia spacery więc szkoda mi w te mrozy przechodzić na spacerówkę..
ja mojemu zakładam body z długim bluzkę z długim rajstopki spodenki kombinezon i okrywam ciepłym kocykiem :) więc w sumie podobnie jak Ty.
na allegro ;)
i na przyszlosc nie polecam tej firmy o nicku:
giftskielce_pl
My dziś już zaliczyliśmy spacer,ale tylko pół godzinki. Mały miał body z dł.rękawem,ciepły sweter,grube rajstopy,kombinezon,i jechał w śpiworku z owczej wełny w spacerówce (miał sobie świat pooglądać,ale oczywiście po 2 minutach zasnął :-) wczoraj był tak samo ubrany,tylko,że jechał w gondoli,więc zamiast śpiworka tylko koc i okrycie z wózka (i tak ledwo się zmieścił:-)
emi, niefajna sytuacja,myślę,że jak najbardziej groźba, że zgłosisz sprawę na policję, powinna jakoś poskutkować (możesz też powiedzieć,że zrobisz im w internecie taką antyreklamę,że już nikt nic u nich nie zamówi)
wlasnie im napisalam, ze moja cierpliwosc sie skonczyla i wystawie im w koncu negatywa
my po zaplakanym spaccerze- Gabrys lewa noga wsytal, poszlismy pozniej niz zwykle bo mala na 12 byla do doktora umowiona, tez wolalabym wychodzic zawsze ok 12 w zime, ale mala robi sie senna juz o 10 , i badz tu madry...

wazy 8,5 i dluga na 70cm.

ja ubieram dlugie body, plus grubsza bluzka z dlugim rekawem(ale bawelniana) rajstopy,skarpetki i cienkie spodenki i tak ubrana w kombinezon, kocyk (bawelniany) zostawiam sobie opcje grubego koca na bezsloneczne dni. i tez jeszcze gondola spi i jest dobrze oslonieta, jak mocny wiatr to zakladam folie. ale wtedy troche lzej ubieram zeby sie nie zaparzyla.

i czeka mnie odkurzanie bo mala po pokoju rozniosla bulke,najlepiej byloby na chwile golebie wpuscic ;)
emi to zglos to do allegro, oddadza ci kase.
emi no właśnie to samo chciałam napisać, zgłoś sprawę do allegro. Zwrócą Ci kasę a Ty przestaniesz się wkurzać :-)

Z tymi gołębiami to dobra myśl :-)

Agag jak będziesz to napisz do mnie, mam sprawę.
dzieki dziewczyny,
wlasnie tak zrobie ;)
wiedzialam, ze tak mozna, ale juz z tego wszystkiego nie pamietalam ;)
właśnie podczytuje tylko nie pisze bo mała jęczy... :)
Ale pozdrawiam was... siarczyście :)

Mała na antybiotyku, więc na spacery jej nie puszczam... I kilka dni po odstawieniu też jej odpuszczę..
tak se dzis jechalam autobusem do auchan i natknelam sie na taki plakat

http://osadamikolaja.pl/atrakcje.html

mysle ze gdyby Juleczka byla wieksza to bym skorzystala z oferty :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry