Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.13(42)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
agag mi aż skóra ścierpła jak to przeczytałam :/ Rozmawiałaś z nią o tym?
Aga,
wziąśc i zastrzelic, tylko kto by jutro z niunią został?
Aga, dzieki za kiedys sprzedany patent:) jestem wlasnie na 10dniach zwolnienia:):) bo juz nie chcieli mi dawac.

A reszta mam, jak radzicie sobie ze spacerkami w te sniezne dni?
Majowa ja bylam wczoraj i umarłam....zwaroty glowy, pot po tylku ciekl... masakra co jest na drogach.

Narazie ze spacerkow wozeckziem sie wyleczyłam :P
Ja chodze tylko wzdłuż naszego i sąsiadów domu bo tylko tu jest odśnieżone - do lasu nie mogę wjechać bo śnieg do kolan.
Majowa cieszę się że się przydało ;)
Zawsze warto miec jakiegoś asa w rękawie... A przyznałaś się? Czy tak na żywca pojechałaś?
na żywca jechalam,

bo ostatnio poszlam i powiedzialam jej wpropst i on a powiedziala zebym przyszla cos sie wykombinuje, a ze doszlam tam z zapalenim oskrzeli to nie bylo klopotu a jak pytalam co dalej to jakos tak lekko krecila nosem, to teraz sie zabezieczylam:) jakby co pojde z tym samym asem:) do innego jeszcze nie obznajomionego,
Kombinatorstwo, no ale jakos tak wyszło, a jeszcze z 2 lata temu moja dusz obywatelska i homo economicus nie pozwolilaby mi przejsc koło tego bez słowa.
tak jak mówią, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Słonko moze nie dawaj je od 15 isc spac i wieczorami bedzie normalnie zasypiac ....

Ja Juleczke od 16 przetrzymuje az do 20 by nie spala i wieczory mam takie lajtowe procz zabkowania :P

3 drzemki w ciagu dnia jej starczaja 6.30do9 11do12 14do14.30
Majowa Maja
u nas tez tragedia na ulicach nie wspomne na przejsciach dla pieszych wogle nie do przejscia na straz miejska i policjie mozna se dzwonic i dzwonic nadal to nic nie daje .... maja w du*p wszystko ... np u mnie wola se jezdzic do pizzeri niz zainteresowac sie przejsciem 20 metrow dalej ktore tez jest przejsciem dla przedszkolakow... 2 tyg tak samo wyglada to przejscie a 2 razy juz dzwonilam w tej sprawie
My dziś byliśmy na spacerku, ale od pchania wózka przez zaspy coś mi przeskoczyło w nadgarstku i strasznie boli mnie kręgosłup. Nie wychodzę już dopóki porządnie nie odśnieżą lub śnieg sam nie stopnieje, ale na to drugie ponoć się nie zapowiada niestety:( Nie wiem co gorsze: siedzenie w domu przez kilka dni czy to męczenie się z wózkiem w śniegu. Zastanawiam się nad wsadzeniem Maćka do nosidełka na szelkach na następny spacer, tylko czy to bezpieczne... pod śniegiem jest lód, można się przewrócić:( Sama nie wiem. Chyba naprawdę odpuszczę na razie spacery.
Hanka odradzam nosidełko z trzech powodów:

1. Nierówna droga grozi upadkiem, a tu nie ma się czego trzymać;
2. Ugotujesz się żywcem;
3. Nie uda Ci się wepchnąć dziecka w kombinezonie.

Poza tym idąc po takich nierównościach z ciężarem nieźle uszkodziłabyś sobie kręgosłup. Zdecydowanie odradzam.

A ja znów męczę się z okresem. Myślałam, że po ciąży będzie lżej, a tu jeszcze gorzej. Dłuższe, obfitsze i jeszcze częściej. Mąż się już przyzwyczaił, że krwawię jak przyjeżdża i krwawię jak wyjeżdża :/ A jaki pms mam to koszmar. Sama ze sobą nie mogę wtedy wytrzymać i bez kija nie podchodź :/ Też tak macie?
Neissi, masz rację. Po prostu na razie podaruję sobie spacery, do czasu aż odśnieżą okolicę. Maćka mogę werandować na balkonie, coby się hartował i trochę przewietrzył.

A co to okres, to ja póki co nie pamiętam, bo od poczęcia Maćka nie miałam i na razie dopóki karmię raczej mieć nie będę. Miałam tylko 2 razy takie lekkie plamienie, ale po 1 dniu ustawało. Nie wiem do tej pory co to było... Może dni płodne, czy cuś. Ale obawiam się już co to będzie jak mi okresy wrócą, bo kiedyś miewałam nieregularne i mega bolesne, oczywiście włącznie z pmsem. Miejmy nadzieję, że jednak coś się poprawi w tej kwestii.
hej!]
Neisi ja mam podobhnie..i jak moj przyjezdza i wyjezdza tez jakos sie tak okres pojawia hehe ;/ a bolesci i obfitosci no comment...bol straszny, ilosci jeszcze gorsze;/ mialo byc lepiej...znow nas oszukali ;P

Chyba dzi stez bede werandowac borysa bo kurde ta pogod anas wykonczy;/
Hey!!!Ja staram sie codziennie chodzić na spacerki,wczoraj byłam dwie godziny,słabo odżnieżone ale coś tam kombinuje :)
No ja okresu tez raczej nie mialam tylko takie male plamienie,ja miałam przed ciążą 3 dniowy,słaby i bezbolesny,oby taki powrócił choć dla jego braku mogłabym być ciagle w ciąży :D uwielbiam nie mieć okresu :)
hej dziewczyny!
Mam pytanko, z czego dajecie juz zupki waszym maluchom? Ja narazie po malu poszerzam menu :) teraz daje ziemniaczek, marchewke, salate i pietruszke i zastanawiam sie co teraz dac nowego Mikolajkowi?

Co do okresu ja tez jeszcze karmie piersia i nie mam. Mialam 2 razy krwawienia po 1 dzien, ale nie wiem co to bylo. Mam nadzieje ze jeszcze sie chwile naciesze brakiem :))
ja daje oprócz tego co wymieniłaś seler fasolke szparagowa brokuła dynie kalafior buraczka szpinak mięsko z kurczaka i makaron oraz ryż - z tym że moja jest na mm. A zaczynałam tak jak ty potem rozszerzałam po kolei o dynię brokułka czy szpinak a potem resztę.
Mój te te same składniki co wymieniła Słonko :) a no groszek jeszcze można :) Słonko a sama robisz czy ze słoiczka ?? Ja gotuję ale czasami kupuję gotowe z Hippa jak mam lenia to daję i ostatnio kupiłam takie w plastikowych pudełeczkach nie zmiksowane :D Cały ryż, groszek w ćwiartkach, marcheweczka też w kawałeczkach. Myślałam, że będzie pluł a on ma taką radochę przy tym :D i świetnie wygląda jak "gryzie" :D:D
jeśli chodzi o okres to ja od porodu już miałam 6 razy. Nie narzekam. Jest lepiej niż było :-) tylko feler, że aż 7 dni ....
Dziewczyny, czy macie jakieś sprawdzone przepisy na dania wigilijne, tudzież przekąski? Coś prostego a pysznego? Bo idziemy do moich rodziców i chcę coś przynieść, ale znudziły mi się już moje oklepane przepisy. Podpowiedzcie coś, proszę:)))
Dzieki dziewczyny. Faktycznie, zapomnialam o dyni :)) Ja wszytskie przecierki robie sama mayly wcinae az sie uszy trzesa:) A kupionych nie chce w ogole. A jak tam brzuszki po brokulach? Nie mialyscie problemow ze wzdeciami?
hej dziewczyny
jesli chodzi o spacerowanie to my nie wychodzimy nigdzie z wozkiem wsumie to tylko autem jak cos trzeba zalatwic a jak nie to staram sie siedziec w domu.
mam pytanie ad jedzenia, czy mozna dziecku dodac buraki??
zaparcie dalej sa :( Filip nie je nic z ryzem juz wsumie nie wiem co mu podawac, wczoraj tak plakal i brzuch go bolal ze pomogl tylko kateter

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry