Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.13(42)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sensie MajowaMaja hehe ja zawsze mowie mama :)
No chyba niedługo MajowaMama sie do nas odezwie.... :) :)
Dzien dobry w piatkowy poranek który jest jeszcze bielszy niż wczoraj :)
Miłego dnia
Karolinka pierwsza wizyta kosztuje 40zł a w karnecie 26zł za 30min. Ogromnym plusem jest to, że jest tam woda ozonowana. Jeden rodzic jest z maluszkiem w wodzie a drugi może być na basenie za takim murkiem metr od wody i robić zdjęcia :-) Ja będę sama z Oskarem więc przyjedź. My idziemy na 10.15
Aha to poszukam w auchan a jak nie to moze razem kiedys sie wybierzemy albo podeslesz mi fotki a ja bede tego szukala :)
Aha to odpoczywaj tam a zarazem zycze milej nocy bez zadnych przykrych wrazen,dobrze ze macie tam neta to odreagujesz troszke no i niech Marcin szybko i na długo wraca :)
Moj Filipek jak bylismy u znajomych w anglii sikal strasznie duzo i po trzech dniach z rzedu jak obudzil sie rano zasikany zaczelam sie martwic,,, okazalo sie ze on w nocy sie rozkopywal i z zimna tak sikal bo jak go pozniej wsadzilam w gruby spiwor bylo juz dobrze

Malutka ja bym chetnie przyjechala na basen, ale nie wiem czy sama z Filipem bym nie musiala jechac, jutro ide do pediatry na mierzenie i kontrole ogolna to zapytam czy ma jakies przeciw
napisz o ktorej tami za ile :)
Wiesz co nie wiem, po takim czasie to dość dziwne ale też nigdy nie słyszałam o żadnej dolegliwości związanej z siusianiem
No najwięcej wypił 200ml wody przed snem, ale to było przedwczoraj. Normalnie wypija do 200ml soku przez cały dzień do posiłków stałych, a przed drzemkami wypija sobie po 30 do 50ml wody (przed każdą). Ale ostatnio na noc pił dużo wody. Czasem popijał po trochu aż wychodziło około 150ml, a raz wypił tą ilość za jednym zamachem.
Ja kupowałam z gdańsku w akpolu i były chyba ze 3 rodzaje tych gryzaczków...

Wzięłam taki który mi się najbardziej spodobał a teraz gdybym miała wybrac jeszcze raz, to szukałabym taki który ma najmniejszą siateczkę i najlżejszą rączkę.
mój ma dość ciężką rączkę i + owoc to małej ciężko go utrzymać samodzielnie
No i siateczka jest spora więc ciężko do buzi trafić, a jak sie wypcha cała siateczkę owocem to znowu ciężar jeszcze większy..
Pił dużo tzn ile ??

My z Oskarem idziemy w niedziele na basen do Jezuitów w Gdyni :) Któraś mamusia się może wybiera??
Malutka, bo znów zęby się pchają. Teraz idą mu chyba górne jedynki, bo ma białe i nie da się dotknąć. Dziś w nocy wyszła druga jedynka na dole. Myślałam, że już jest lepiej, bo w dzień był już spokojniejszy, a tu płacz, bo się wyrzynał i chyba 7 pobudek z płaczem. Żałowałam potem, że nie dałam mu czopka, bo męczył się jednak mimo że nie płakał okropniasto.
Nie wiem tylko dlaczego tyle sika. W nocy 3 razy zalał łóżko, a dwa razy miał zmienianą pieluszkę. Nawet w dzień przesikał się w ciągu godziny od zmiany pieluszki. No napił się trochę wody, ale w ciągu ostatnich paru dni, a nie wczoraj ani dzisiaj. Czyżby wychodziło z opóźnieniem? :/
Siedze i czekam na wpisy w majowych i nic...hmmm..a tu nowy watek... ech...
ale juz sie melduje:)
Borysek zabkuje, proszek angielski to moje wyawienie.
Wl;asnie juz trzeba jakos czyscic te zabki?? Fajny ten gryzaczek, chyba mu zakupie:)possie sobie pomaranczke;) i kielbaske tez tam mozna wsadzic ;P
Przepraszam Cię Agnieszka, ale zwiałam chwilowo na wieś, bo teściowa ma urlop i atmosferka robiła się dziwna. Poza tym przy tym ząbkowaniu to i tak nie byłoby szansy na pogaduchy. Jeszcze tylko 6 ząbków i będzie spokój ;) Poza tym mąż wraca do domu na dłużej, bo w prezencie świątecznym wysłali go na postojowe, więc mnie odciąży. Wiem, zawsze robię sobie taką nadzieję, a potem okazuje się, że mam dwójkę dzieci, ale teraz mu nie popuszczę :>
neissi a czemu ciężka noc ??
Agnieszka matę do przewijania zamawiałam w Tygrysku. Ona kosztuje jakieś 13zł, ale starcza na dłużej. Jednak widziałam w Auchan też fajną matę do przewijania. Oczywiście ładniejszą i chyba większą, ale za 30zł, bo miała wzór Kubusia Puchatka. Tą zakrzywioną łyżeczkę mogę Ci przywieźć, bo wczoraj widziałam, że są. Kosztują coś 6zł. Niestety tylko jeden kolor czerwony, a wiem, że istnieją jeszcze 3 inne kolorki. Ten gryzak z siateczką też jest, ale nie NUBY. Patrzyłam na niego z myślą, że Kubie by się to podobało, bo on lubi ssać różne sznurki i tasiemki przy tym ząbkowaniu. Może przyniosłoby mu to ulgę.

Jeśli chodzi o Auchan to tam kupiłam te łyżeczki zmieniające kolor TT za chyba 13zł/4szt. Tam są też te nakładki na palec i silikonowa szczoteczka. No i te miseczki TT były tanio tam.

U nas szykuje się kolejna ciężka noc :(
Musimy sie wybrac na zakupki tych roznosci razem :)
W Tygrysku kupowałaś neissi?? no wlasnie gdzie Ty jestes??Mialas do mnie wpaść.....
To emi ma sklep :) Ja tylko amatorsko zachwalam towary :D

Kapturek do dziąsełka można kupić w każdym sklepie dziecięcym lub w aptece. Nie pamiętam gdzie kupiłam, ale są w Auchan, Rosmann, chyba w Stokrotka i w aptekach. Cena o ile pamiętam 6zł.

Agnieszka to znaczy, że muszę skorzystać z dobrego przesyłu, bo przez ostatnie kilka dni nie mogłam zamówić puszek dla mojego psa, bo był tak kiepski przesył :)

Jak któraś chce to mogę załatwić produkty MAM, bo są u mnie w dwóch sklepach. Ceny są takie same, jak w internecie. Problem tylko w tym, że mają tego malutko i musiałabym zamówić. W przyszłym tygodniu będę jechała do Rumi, więc jak któraś coś chce to piszcie na PW. Z tym gryzakiem MAM to byłam zaskoczona, że jest taki duży i jak dziecko ma włożyć sobie to do buźki żeby masowało dziąsła, ale Kuba świetnie sobie z nim radzi. A jaki zadowolony jest jak wpakuje sobie to do buzi :)
W Mama i Ja kiedyś były ale kosztowały coś koło 30zł. Na allegro masz nawet za 15zł
w kazdym dzieciecym sklepie pewnie jest tylko moze nie tej firmy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry