Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.14(43)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niemoglam wstawic drugiego to jest link jest tam ze mozna w pelnym wymiarze to lepiej widac :)
super chłopaczki ... :) ciasteczka az do schrupania :)
No jak mała podrosnie beda stac do niej w kolejce :)
a jakie grzeczne w tej wodzie. dajecie im cos na uspokojenie? ;)
chyba, ze moja ma tylko ataki na widok wody i odrazu jak tylko zamoczy sie jej noge w wodzie to zaczyna plywac ;)
wlasnie mam z tym problem, bo w wanienke sie juz ledwo miesci i po jej wybrykach mamy nawilzony pokoj. a w brodziku nie wiem jak ja trzymac, bo nie siedzi, a chciala by tam wydaje mi sie nurkowac ;)
czy w tych krzeselkach wodnych, oparcia sa na tyle mocne, ze mala mi nie fiknie??
ja tez mam krzesełko do kapieli i wsumie sobie nie wyobrazam bez tego mlodego kapac, i ono jest stabilne
image

Uploaded with ImageShack.us
witam was drogie panie :)
my niestety mamy coraz to mniej czasu na zaglądanie tu :( Zuzia teraz bardziej niz wcześniej potrzebuje zajęcia a strasznie szybko sie wszystkim nudzi.....
u nas co nowego Zuzia wczoraj pierwszy raz sama podciągnęła sie w łóżeczko i stanęła i tak jej sie to spodobało ze teraz robi tak cały czas... ząbków dalej brak....
no i przechodzimy kryzys 7 miesięcy... tzn ma problem ze spaniem samej i wpada w ryk jak tylko zobaczy ze wychodzę... chociaż zostaje z tata albo z babcia to i tak niema znaczenia wiec jestem trochę uwiązana ;) ogólnie nie jest tak tragicznie chociaż ostatnich klika nocy to była jakaś masakra zasypiała kolo23 budziła się o 2,4,6,7 wiec byłam ledwo żywa ale dzisiejsza noc była spokojna...

Jagoda u nas sa tragiczne nocki, nie wiem czy to nastepone zeby czy co to ale ja ledwo zyje :(
karolinkaku a płacze jak wychodzisz z pokoju? bo jak tak to czytałam o kryzysie 7 miesiąca i to jest spowodowane lękiem przed tym ze nie widzi i nie czuje mamy my właśnie to przerabiamy bo jak Zuzia śpi z nami to nocki sa idealne... a jak sama to masakra...

wsumie to nie wiem czy płacze jak wychodze z pokoju nie zaobserwowałam tego bo do tej pory wydawalo mi sie ze to zeby
U nas to musiałby być kryzys 8 miesiąca:P ale Oskar nie płacze jak jest w pokoju sam :( pochorowało mi się maleństwo :(
Hej dziewczyny!

WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU!!! OBY BYL JESZCZE LEPSZY OD POPRZEDNIEGO

Wasze dzieciaczki wygladaja przeslodko w tych kapielach, fajne te nasze bobasy takie male klopsiki :)

U nas nowu rok przyniosl pierwszy zabek i nowy maly-duzy problem, z ktorym staram sobie poradzic ... Dziewczyny, ktore karmia jeszcze piersia - mialyscie problem z gryzieniem podczas karienia??
Aniami, moja najstarsza- karmiłam ją rok- ugryzla mnie raz. Miała wtedy 8 miesięcy. Dostała lekkiego szczypańca w pupę i dość głośno i stanowczo powiedziałam "nie wolno". Pomoglo.

Petra, ja nie wiem kto Ci kazał żelazo brać ale ponoć nie powinno sie dawać jak wynik krwi wskazuje na jego brak.
Dawaj skoro tak zalecił lekarz ale z doświadczenia wiem- moja Małgosia miała baaaaaaardzo słabe wyniki i trafiła do dr. Bałandy (specjalista hematolog dziecięcy) na obserwacyjny na Polankach i tam dostałam zakaz podawania z informacja że dzieciom podaje sie kwas foliowy na odbudowę gospodarki żelazowej w organizmie.
Potwierdzam, na niskie żelaz kwas foliowy, ale nie taki slaby jak w ciazy tylko bodajze 5-tke, na recepte.

Pozdrawiam:)
o losie ;) wspolczuje. mojej szwagierce nadgryzla mala siksa brodawke i karmila ja dlugo jeszcze ;/
moze nakladka cos pomoze
Dziekuje dziewczyny... emi moze faktycznie nakladki cos pomoga, bo odstawienie i stanowcze NIE WOLNO to BOLI nie pomaga... i powiem wam boli jak jasna... bardzo chce go nadal karmic ale jesli tak bedzie to wygladac, to raczej nie dam rady :S
Od poczatku bawil sie piersia i pod koniec jedzenia zaciskal dziaselka na sutku i ciagnal delikatnie wesolo chichoczac. Wtedy problemu nie bylo ale z zabkiem to juz jest TRAGEDIA. A on nie rozumie bo przeciez wczesniej bylo fajnie, to czemu teraz mama nie pozwala.
ja sie obawiałam pogryzienia, zwłaszcza ze Filipowi pierwszy zab wyszedł jak mial 3,5 miesiaca a tydzien pozniej drugi ale naszczescie nie pogryzł mnie i karmiłam go 6 miesiecy ale teraz to juz sobie wyobrazaam co by moglo byc :/ takze wspołczuje
No u nas zabki juz na dniach beda,chcialam wczoraj z nakładka karmic ale był krzyk i płacz,gryzienie i zabawa tak jak przy butelce :/ a ja myslalam ze sie nauczy z nakladka to i butle zacznie pic a tu widze duzej wagi problem :( a tak to u nas wszystko oki :)
dzięki dziewczyny za informacje, kurcze,eh z tymi lekarzami,nie wiadomo komu ufać... to żelazo przepisała nam pediatra,ale od razu też kazała się konsultować u hematologa,więc widać,że nie czuje się mocna w temacie.Całe szczęście już dziś mamy wizytę w Akademii,więc będę coś więcej wiedziała.Mam nadzieję,że te kilka dni przyjmowania tego syropu z żelaza mu jakoś nie zaszkodziły (oprócz czarnych stolców nic mu nie było)
Aniami ja jeszcze karmię piersią,ale u nas zębów brak,więc na razie nie mam tego problemu.Starszego karmiłam 14m-cy ale w tym czasie wyrosły mu tylko dolne jedynki(w 11m-cu) i jakoś potrafił tak ssać,że nie ugryzł mnie ani razu (ale może już był bardziej kumaty niż te nasze bąble,więc wiedział,że nie wolno :-)
trzymajcie kciuki za Tuśka dzisiaj,bo chodzę cała zdenerwowana teraz przed tą wizytą...
mam pytanie...podajecie gluten??jesli tak to w jakiej postaci??
Mi nikt nie kazal...

przeczytalam takie cos na forum innym ....

Moje dziecko kończy wkrótce 8 miesięcy, nie stosowałam zalecanej ekspozycji na gluten. Kiedy gluten powinien pojawić się w jego diecie?

Jeżeli nie wprowadziłaś ekspozycyjnej dawki glutenu w 5. miesiącu (jeśli dziecko karmione jest piersią ) lub w 6. miesiącu (u dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym ), wprowadź go do diety maluszka, gdy skończy 9 miesięcy. Prawidłowe wprowadzanie glutenu do diety dziecka zapobiega chorobom związanym z nietolerancją glutenu.
ja wprowadzałam w piatym miesiacu ( wtedy jeszcze karmiłam piersia) i teraz tez rano dostaje do kaszy. ja mam kaszke manna chyba z nestle i ja dodaje. mi tak pediatra kazała wprowadzac, wiec wprowadzilam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry