Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.15(44)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojej biedna faktycznie - moze idzie pare na raz zebow..
faktycznie daj jej paracetamol po co ma sie meczyc
Bidulka, Jagoda a probowalas dac jej paracetamol? Moze troche usniezy jej bol i bedzie spokojniejsza.
a u nas masakra od 3 nocy ledwo siedzę wczoraj Zuzia zasnęła o 24 i to z wielkim krzykiem smoka wogole nie chce jak chciałam jej posmarować maścią na ząbki to nawet buzi nie chciała otworzyć obudziła sie 4 razy za każdym razem z takimi lzami ze poduszkę musiałam jej suszyć :/ nie wiem co sie z nia dzieje juz wczoraj ryczałam razem z nia bo brak mi sil:/

ja wsumie nic nie wymysliłam na dzien babci i dziadka i nei wiem czy cos wymysle :/
gratuluje nocki bez karmienia, u nas dzisiaj tez było w miare dobrze
nareszcie!!!! pierwsza nocka bez karmienia!!!!!!!!!!!!!

my na swieto dziadkow wyslalismy drukowana kartke ze zdjeciem Mikolaja i odciskiem raczki - jedo pierwsza laurka :)
Ja zamówiłam w Media Markt zdjęcie Majki takie 20x30 i włożymy je w antyramkę. Sami mamy takie duże zdjęcia Majki u nas w pokoju i dziadkom bardzo się podobają.
Ja zrobiłam z kolorowych kartek podobizny babci i dziadka . do tego wierszyk z literek wycietych z gazet kazda z innj parafi plus odcisk na papierze nozki i roczki .:) Chcialam w gipsie ale byl za twardy i zrobilismy z niego serduszka ktore na czerwono pomalowalismy
Wywołana melduje:)

majke trzyma na całego, lekka, bardzo lekka poprawa, że nie kładzie sie juz wszedzie na podlodze ze zmeczenia, kaszel ma straszny, a jak juz tak dlugo akszle to od dzis zaczyna plakac, je mikroskopijne ilosci, po 15h zjadla 50 ml mleka i to wcisniete przez sen. Dzis dzownilam do naszej pani dr, mamy dac Bactrim o dwa dni dluzej, do tego 2 x Flavamed, powiedziala ze trzeba dac jeje jeszcze te dwa dni, moze sie wyciagnie, ona bardzo nie chcialaby dawac antybiotyku silnego bo boi sie o Majki jelita ktore i tak sa w oplakanym stanie i ze tak ja ten antybiotyk wykonczy ze przestanie jesc calkiem.

A z ciekawostek, mamy taki termometr elektroniczny bezdotykowy firmy Microlife, polecany przez P. Iwone Guc na SR, ze uzywany w szpitalach, chyba ze 130 zl placilam w promocji, i co, i nie pokazywal ze Majka miala goraczke, jak poszlimy do lekarza od razu jej zmierzyla a za chwile naszym 36 wyszlo.
generalnie ta ansz pani dr pwoiedzial ze sprawdzila juz wiele, i uwaza ze ten ktory ma jest naprawde dobry, miala Chicco taki na podczerwien z dotykaniem do czola, no dobrzez wiedziec szkoda ze teraz i skzoda ze Majka meczyla sie a ja myslalam ze to tylko przemeczenie, taki zwykly elektroniczny z apteki tez nam mylnie pokazywal.

Tak czekalama na roztopy, zeby wozkiem moznabylo pojezdzic, a to bakterie wta odwilz zaatakowaly z cala sila, trzymajcie sie Kochane!

Acha, cos jest w tych naszych mamach, moja zawsze powtarza ze Majka za lekko ubrana, ja nakladam jej dlugiego bodziaka i spodetki ze skarpetkami (o dziwo nie sciaga, ona ze wzgledu na to ze taka krotka, nie odkryla jeszcze ze mozna tak swobodnie siegnac do stopek:)) lub same rajtuski. A moja mama nawet uknula teorie ze Majka malo je bo jej zimno:) no ale kark i klatke ma zawsze cieplutka, gdzies czytalam ze dziecko raczkujace powinno miec o jedna warstwe mniej niz dorosly przy ogrzewaniu CO, na ale wiekszosc z nas ma tez w domu kafle, ktore nie sa za cieple.

Apropos, macie jakies fajne pomysly na Dzien Babci i Dziadka?
mój jest ewidentnym zmarźlakiem,jak mu chłodno (zimny kark) to dostaje od razu czkawki :-) hm chyba nie pamiętam,żeby był kiedykolwiek spocony,serio :-) w domu nie mamy upału,więc mały zazwyczaj ma body na krótki rękaw i wtedy cieplejsza bluzka lub na długi rękaw i jakaś kamizelka albo koszulka z krótkim rękawem (koniecznie na brzuchu muszą być "dwie warstwy",przy jego ślinotoku ta zewnętrzna zmieniana co chwilę :-) rajstopy i skarpetki (które jak reszta maluchów co chwilę zdejmuje).
No my mamy 3 zabka a 4 na dniach bedzie :)

No ja uzalezniam od temperatury w domu,staram sie wietrzyc jak najwiecej ale rajstopki i spodnie,dlugie body i bluzeczka oraz skarpetki ktore ciagle sciaga :)
Filip jak sie bawi to ma body z dlugim rekawem, spodenki dresowe i skarpetki (ktore zazwyczaj sciaga), u nas tez jest ciepło bo mamy niedosc ze male mieszkanie to jeszcze srodkowe, a jak cos gotuje albo pieke to juz w ogole ...
ale moja mama tez krzyczy ze jest za cienko ubrany :P
Ja ubieram trochę cieplej tzn body z dł rękawem, kaftanik lub bluzeczka czy sweterek do tego rajstopki i skarpetki i spodenki. Tylko że ja mieszkam w domku bez C.O.i u nas w ciagu dnia jest chłodniej a wieczorem cieplej bo jest mocniej palone na noc. Dlatego często wieczorem zdejmuje jej spodenki i bluzkę. W sumie uzależniam to od temperatury w domu w danym momencie.
my w domu tez mala tylko na bodziaku i polspiochach mamy, czasami dorzucam jeszcze skarpetki, zeby lapki jej nie marzly.
moja mama jak ja widzi to ciagle gada, ze za slabo ja ubieram ;)
ale bywa, ze jak zacznie szalec to i w tym sie spoci.
A my mamy kolejne ząbki. 4 naraz szły. Jedynka i dwójka są o włos od przebicia. Niczym nie idzie go teraz rozśmieszyć tak broni sekretu nowych ząbków :)

A dziś pięknie zrobił kupkę do nocniczka! :D

Mam do Was pytanie. Jak ubieracie Wasze dzieciaczki po domu. U nas kaloryfery zakręcone, Kuba ubrany w bodziaka i rajstopki i jeszcze spocony :/ Nie mogę puścić go z gołymi nóżkami, bo już w spodenkach czy rajstopkach ma poobijane kolanka tak szaleje na czterech, a co dopiero byłoby bez. Po kąpieli ubieram go w cieniutką piżamkę bez stópek i też bywa, że jeszcze mu za gorąco. Wasze Maluszki też takie gorące są?
ja tez uwazam ze katar to masakra dla dziecka... naszczescie u nas narazie jest spokoj ale jak Filip miał katar to była straszna meczarnai
u nas jak zwykle czyli Wojtkowi przechodzi a Przemek właśnie zaczyna (katar,gorączka itd) mam wrażenie,że to się nigdy nie skończy...i stwierdziłam,że chyba dla dziecka nie ma gorszej choroby niż katar.Niby taki banał a dzieciak wymęczony strasznie (nie wiem,jak u waszych dzieciaczków,ale u moich momentalnie katar spływa do gardła i żołądka i zaraz zaczynają kaszleć,czasami aż wymiotować,porażka :(
nocki juz lepsze katarek pol na pol ustaje ... ale mala od tych histeri przy czyszczeniu noska nagle doslala chrybki :( niewiem co jej dac :( pic malo chce :( jak sie niepoprawi to jutro dlo lekarza
u nas lepiej ale tylko pod kątem zachowania Oskarka, zaczął się uśmiechać i sam bawić, bo przez ostatnie dni tylko leżał i płakał. Ale wirus paskuda nie chce odpuścić :(
Aniami moj tez jest anty bialkowy ;> ale po o roszku mu daje...neikeidy go wysypie na pupci a niekiedy nie...kolezanka tak dawala az wkoncu organizm zaakceptowal bialko mleka krowiego pod kazda postacia oprócz jogurtu ;> wyrosna nasze dzieci, zobaczysz:)
Oj bidulki, Emi ciesze sie, ze juz najgorsze za wami. A jak tam u Was Malutka i MajowaMamo??
U naas tez choroby ale nie wirusowe... W piatek robilam testy alergiczne Mikolajkowi i tak jak sie obawialam nie toleruje bialka mleka... tak wiec jestesmy na Pepti, cale szczescie ze chce to pic bo skamuje paskudnie.... Mam nadzieje ze z tego wyrosnie szybko, poki jest malutki latwo to kontrolowac ze jak odmowic dziecku jedzonka jesli bedzie cos chcial? A mleko jest prawie wszedzie :(((

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry