Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.16(45)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ząbki myjemy - Marysi narazie tylko- pastą Nenedent Baby i silikonowa szczoteczką na palcu.

Co do rybki, pierwszy raz jadły jak skończyły chyba 6 lub 7 miesięcy. Tą słoiczkową z Bobovita.

Teraz gotuję jedną podstawę zupkową - warzywka plus masełko- i dodaję ugotowanego indyka, cielęcinę lub łososia.
MM'sy jedzą również takie ziemniaczki z masełkim pogniecione i gotowany łosoś np.

Czy Wasze dzieci jedzą kanapki? Bo moje uwielbiają bułeczkę z białym serkiem. Małgocha do tej pory nie mogę dojść jak ta dziewczyna gryzie bez zęboli :p

Ale bułeczka z twarożkiem albo piersią z indyka wędzoną to u mnie hit normalnie. Kasza poszła w odstawkę :p
kurcze wsumie to Filip bardzo malo ma urozmaicona diete w porownaniu do waszych maluszkow, i w prawdzie ma 7 zebow to i tak jak mu dam chleba dławi sie na maxa a ja jestem przerazona wiec za czesto nie daje
my zebow nie myjemy ale jutro pojdziemy do apteki po paste dla niego :) i od jutro za to sie zabieramy!
petra ja oglądałam w ubiegłym roku jak jeszcze w ciąży byłam :)
W ogóle to ja serialowiczka jestem :P tzn jeżeli chodzi o amerykańskie serie zwłaszcza kryminalne i medyczne UWIELBIAM :D
Ale odkąd Emilka się urodziła, to niestety czasu nie ma zupełnie... Ściągneliśmy juz sobie z mężem dextera, bo tylko tym udało mi się go zarazić, ale nigdy nie ma kiedy. A to praca a to dziecko...
Chociaż nie wiem jakim cudem, ale ostatnio udało mi się jednym okiem obejrzeć kilka odcinków criminal minds.

Co do gotowania na parze - to znowu daję plamę - nigdy w ten sposób nie gotowałam. Zawsze warzywa w wodzie a ryba w sumie to tylko smażona. Prosze o kilka wskazówek: jakie sprzęta, jak się za to zabrac co po kolei i ile czasu. Mam nadzieję, że nikt mnie tu nie będzie oceniał... :P
agag_agag my też jesteśmy "serialowi", bo na filmy wieczorkiem to nie mamy czasu albo siły, a 40min jakiegoś fajnego serialu dajemy radę :-) dextera oglądaliśmy,czekamy do jesieni na następną serię; chirurgów oglądałam sama,bo mojemu M za bardzo się nie podobał (teraz leci już 7 seria,więc będę oglądać na bieżąco raz w tygodniu :-) criminal minds nie oglądaliśmy,fajne?
co do gotowania,to na parze,to ja używam "specjalnego" garnka-ma dwa poziomy (bo dostałam),ale można też dokupić taki wkład z dziurkami i używać go w normalnym garnku. Dla mnie i męża to gotuję tylko warzywa,dla Przemka też mięso i ryby (usmażone są zdecydowanie smaczniejsze,na początku karmienia piersią jadłam ciągle gotowane,ale z ulgą przeszłam na smażone i pieczone jedzonko :-) ale ja to w gotowaniu ekspertem nie jestem,więc może nie umiem ugotować tak,żeby było dobre (to też jest kwestia przyzwyczajeń) aha jeszcze ciotka mówiła mi ostatnio,że są takie worki do gotowania na parze w mikrofalówce (może być wygodniejsze niż garnek,ale nie próbowałam,więc się nie wypowiem)
Hej mamuski! My tez sie meldujemy po dluzszej przeriwe. Powiem wam jestem wykonczona, przez ostatnie tygodnie usilowalismy znalezc mieszkanie... Co jakas atrakcyjniejsza oferta to mieszkanie rozplywalo sie w kilka godzin... I tak gonilismy kroliczka! Ale w koncu znalezlismy, za miesiac wyprowadzka :)) Mikolajek bedzie mial swoj pokoik, moze zacznie lepiej spac...

Co do jedzenia to u nas dzien wyglada tak:
7-8 150 ml mlesia
10-11 miseczka kaszki owocowej
13-14 warzywka z mieskiem (miseczka) + 50 ml soczku lub wody
17-18 zmiksowane owocki
i o 21 180 ml mlesia z kaszka

w nocy nie je, ale czesto ok 4 wypija ok 100-120 ml letniej wody

a 2 zabki myjemy gumowa nakladka i woda :) szczoteczke mi wyrywa bo to jeden z jego ulubionych gryzakow!
I tak nam zlecialo 9miesiecy :)
Aga,

gratki:)
nam zaraz 11-scie stuknie, ale korygowane 9:) leci, leci, jakież to inne problemy ma sie dziś niz rok czy te 9 m-cy temu:)
No Ty wiekszymy mi jeszcze malymi krokami musimy sie szykowac do roczku :)
Dziekujemy :) jej tak calkiem o czym innym sie mysli i wogle inaczej w tej glowie....hehehe rok temu z brzuchem a tu juz niebawem roczek...... szok jak ten czas mija.....
fakt jeszcze niedawno z gabrysiem w ciazy a tu juz 3 latka i roczek gosi za pasem...
a najsmieszniejsze jest to ze ledwo sie cos ustabilizuje to zaraz jakies zmiany i z nowu nowy pozadek :)
wszyscy u nas zakatarzeni i kaszlacy, na szczescie goski noce dobrze, a nawet bardzo dobrze budzi sie ok 0.30 na cyca a potem takie widelki od 5,30- 7 raz sie obudzi na jedzenie i o 7 juz na dobre. wiec w sumie ok. mlody tez jakos juz bez jazd nocnych wiec sie wmiare wysypiam, tylko trzeba odespac ostatni rok ;) jeszcze tylko z zasypianiem roznie bo potrafi od 20 do 22 co 15min sie wybudzac, ale wczoraj poplakiwala i sama dalej zasypiala, ale to chyba dlatego ze przez katarek z dydem jej nie wygodnie a bez tez nie i sobie wklada i wyjmuje, ale moze dzieki temu sie oddyduje troche, bo bardzo do niego przywiazana(a calkiem na pewno chce ja oddydowac przed 2gimi urodzinami)

wczoraj nie wychodzilam na dwor zeby nas nie zwialo ale dzis to juz musze bo zwariuje w domu. a moze i sloneczko nam poswieci.
eh,my też dziś wyszliśmy na pół godzinki,bo niby śliczne słońce,ale jednak wiało jeszcze trochę... no i wieczorem Wojtek już miał 38,6...trochę kataru,dziś lekka biegunka,a teraz ta gorączka; albo znowu jakiś wirus albo w końcu wyjdzie ten trzeci ząbek (chyba dwójka dolna się szykuje),koszmar z tymi chorobami.
więc od jutra znowu się kisimy w domu,,,rewelka
eh zdrówka wszystkim życzę,papa
a mi maz dal teraz powazny problem do rozwiazania ;) konczy mi sie umowa telefoniczna i mam sobie wybrac telefon.
zastanawiam sie nad smartfonem Samsung Wave 723 a jakims zwyklym telefonem bo przeciez to ma sluzyc do telefonowania( ale taki z wi-fi)
czy olc kupic cos i sprzedac na allegro a uzywac tego co mam(bo nic mu nie dolega) ech sama nie wiem czego chce.

dzieci marudne ale coraz lepiej ze zdrowkiem o wlasnie alarm
hej dziewczyny
Czy miałyście już do czynienia z trzydniówką?
Nam się przytrafiła... Wygląda to TRAGICZNIE! Masakra normalnie. Mała wysypana w całości, opuchnięta, swędzi ją , marudzi...
rany koszmar normalnie...
jak chcecie to wam cyknę fotkę jakąś jak to wygląda, ale mi sie serce kraje Trądzik noworodkowy to przy tym pikuś...
agag ja podejzewałam Filipa o trzydniowke ale go nie wysypało, natomiast przechodzil ja Borysek Mimii.
mozesz zrobic zdjecie bo wlasnie nie wiedzialam jak ta wysypka wyglada
no Gabrys mial trzydniowke i ta wysypka byla bardzo delikatna i nie swedzaca.ale jak to wirusy zawsze jest inaczej.
Aga, cyknij fotke, bo jak u Majki podejrzewaliśmy to w necie nigdzie porzadnego zdjecia nie bylo, no u nas nie byla to jednak trzydniowka wiec takie zdjecie bezcenne.

Zyczymy zdrowka!
Hej!
Borys przechodzil ale czy to byla 3 dniowka -nie iwem, lek tak powiedziala ale jakos dluzej ona u nas trwala. Zeby poki co sa 2 ale ida bo cierpi moj krasnalek :( ale jaki juz fajniusi...taki pocieszny, troszke rozumie:)ale wymuszac to umie perfekcyjnie.
My ryby jeszcze nie jedlismy ;/
Co do gotowania na parze nie podpowiem, nei gotuje..w ten sposob.
Dobej nocki :*
moje biedactwo
Zdjęcia oglądowe...
https://picasaweb.google.com/102752345968767330452/Trzydniowka?authkey=Gv1sRgCJav1ajE9OTMMg#
https://picasaweb.google.com/102752345968767330452/Trzydniowka?authkey=Gv1sRgCJav1ajE9OTMMg#
nie chce aktywnego linka zrobić, ale można wkleic w nowe okno

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry