Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.16(45)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojej jaka ona Bidulka :( mam nadzieje ze zaraz sie to skonczy bo napewno ja to swedzi
zyczymy duzo zdrowka
o jejku,ale bidulka...agag_agag a Emilka rzeczywiście miała gorączkę przez 3 dni? ja właśnie dziś też się zastanawiałam czy Wojtek nie ma trzydniówki (tylko,że on miał gorączkę 1,5 dnia a dziś też go wysypało,ale nie aż tak jak twoją małą; w zasadzie tylko trochę na brzuszku i pleckach i nie wiem,czy to nie jakaś alergia czy właśnie coś po tej gorączce) wczoraj też mi dał popalić,bo cały dzień marudny i najchętniej z rąk by nie schodził, a wieczorem moje dziecko,które zazwyczaj o godz.18.30 już śpi siedziało do 21.00 i uśmiech mu z buzi nie schodził (a ja akurat chciałam sobie "zalec"z nim o 18.30 i troszkę odespać koszmarne noce wrrr normalnie byłam zła na niego:-) eh z tymi bąblami,jak marudzą źle,jak nie marudzą ...hm też źle :-))
oby Emilce szybko to zeszło,trzymajcie się ciepło :-)
ojej faktycznie mocno wysypana, a wiecie niby trzydniowka jest jedna choroba, ale takich wirosowek do trzech dni z wysypka lub nie itpo jest duzo
ja pamietam ze Gabrys rowno trzy doby mial prawie 40 a potem na czwarta dobe wysypka

a rybki to ja podaje od 6miesiaca, jemy tylko morskie wiec glownie dorsz (nie daje pangi, lososia norweskiego,tunczyka) puki co tylko gotowane,
Jejku trzymajcie sie mała wyglada nie fajnie wiec wiem jak sie musisz czuc zle :( trzymam mocno kciuki zeby bylo oki
Agag zdrówka dla Emilki!!! Strasznie ją wysypało, biedne maleństwo, mam nadzieję że szybko jej to zejdzie.

Ten rok zaczął się dla mnie beznadziejnie :( Przed wczoraj zmarła moja babcia i to tak nagle :( Jeszcze w sobotę widziałyśmy się na urodzinach mojej mamy, babcia co prawda trochę źle się czuła no ale nic nie wskazywało na to że tak to się skończy :( Pogrzeb w poniedziałek i już się boję :(
czesc troche nas tu niebyło przez problem z kompem.
u nas jakis koszmar zebow dalej brak.
Zuzka cale dnie marudzi. od samiutkiego rana piski i krzyki. nie wiem jak mamy ja tego oduczyć :/

Chciałam Wam napisać jak się skończyła nasza "przygoda" z trzydniówką:
Jak pamiętacie najpierw były kropeczki, potem łączyły się w coraz to większe plamki, a jak już się zlały w wielką czerwoną plamę, to powoli ta plama stawała się coraz mniej czerwona, tak jakby gorąc z niej się rozchodził i zaczynała jaśnieć. Przy czym, wysypka pojawiła się najpierw na brzuszku i pleckach, a potem jak tors już był w stopniu "zaawansowanym" to dopiero zaczynało się na buźce, rączkach i nóżkach. czyli rozchodziło się tak jakby od środka do zewnątrz.
Otóż czwartego dnia od pojawienia się wysypki czyli w sobotę z brzuszka i plecków już prawie zeszło, a buźka rączki i nóżki były mocno obsypane, a w niedzielę już prawie nic nie było widać ...

Taka trzydniówka to absolutnie nic przyjemnego ani dla dziecka ani dla rodziców... Mała męcząca była strzasznie... O spaniu prawie mowy nie było, bo to ją swędziało... Mam nadzieję, że na dobre pożegnałyśmy się z chorobami.
Mam nadzieję, że katar który ma w tej chwili nie przerodzi sie w nic gorszego...
No to super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciesze sie ze juz minelo i duzooooooooooo zdrowka Wam i reszcie dziewczyn i maluszkom
dobrze,że Emilka już zdrowa :-)
a ja mam pytania,czy wszystkie maluchy już raczkują? kurcze ten mój dziwak za chiny nie chce normalnie raczkować,wymyślił sobie jakiś komiczny sposób poruszania się (na siedząco odpycha się rączkami i przesuwa pupę po podłodze albo w pozycji na czworakach ale jedno kolanko ugięte a drugą nóżkę ma wyprostowaną jakoś tak w bok czy do przodu),wolno ale jakoś tam się przemieszcza.Zastanawiam się,czy w ogóle będzie raczkował. To podobno ważny etap w rozwoju, a młody widzę nic sobie z tego nie robi :-)
i jeszcze mam pytanko,jak wasze dzieciaki teraz przybierają na wadze? bo mój zawsze był klops i rzadko go ważyłam,a teraz wyszło nam,że w 6 tyg.przybrał ok.0,5kg,to chyba trochę mało (i nie wiem,czy to przez anemię,czy że się zaczął trochę więcej ruszać)
a jutro jedziemy do akademii na badania,już mam stresa,bo ostatnio pielęgniary wbijały się 3 razy nim udało się pobrać krew ,pół godziny ryku było.Oby tym razem poszło sprawniej
straszna cisza w naszym wątku :-)
dużo zdrówka dla mam i maluchów:-))
MOja sie nie porusza prawie wcale... Jak się ją posadzi na dupsko to tak siedzi i tyle. nawet nie siada sama... jak się da palca to się podciągnie do siadu, jak dwa to podciąga się do stania ale sama od siebie to nei chce. Lubi się mocno do przodu pochylać troszkę się może na siedząco przesuwa ale tylko po gołych panelach.. Leżeć to tylko chwilunię i ryk. Nie wiem jak to z nią będzie...

Co do wagi to Emilka ma 8270 na równe 9 mcy czyli dokładnie podwoiła swoją urodzeniową (średnio wychodzi 460 g na m-c) i 72 cm, ale ciuszki to już niekiedy na 74/80 nosi.
hehe ale nosi tez bodziaczki 0-3 mcy :)
Biedna Emilka ale juz zdrowa na szczescie :)
a u emilki na pewno to byla trzydniowka? a moze różyczka, bo u nas nic sie nie zlewalo , choc bylo widac wysypke pare dni az zbladla.ale wiadomo co organizm to inaczej przechodzi

Gosia to juz dlgo raczkuje a teraz juz po 2 kroczki bez trzymanki robi, wy szczesciary, jak ja bym chcila sie zamienic zeby moja sie nie ruszala, a tak to cala posiniaczona bidla.

u mnie dzieciaki jeszccze zakatarzone ale juz lepiej, gorzej ze mna, dawno tak zle sie nie czulam, podjelam zmasowany atak czosnkiem ale chyba bede musiala sie przejsc do lekarza.choc ieczorem nastala mocna poprawa.
mloda znow maudzi na zabki, zobacze jak dzis pospi,

a ja musze cos ze soba zrobic, mysle nad zmiana fryzury, teraz mam poprostu dlugie (blond)
to była 3 dniówka Dopytywałam, czy to czasem nie różyczka, bo ja pracuję w grupie ryzyka, ale on uparcie twierdził że trzydniówka. A ja doczytując w necie co prawda zdjęć nie znalazłam, ale opis pasuje.

Ja też coś chyba łapię, a mała tylko katar
Uffff my jestesmy po praskudnej grypie, padam z nog bo przez weekend mialam ostry dyzur w domu. I maz i Mikus, a potem i mnie dopadlo tak wiec bylo fatalnie! Najbardziej mi szkoda malenstwa, temp podskakiwala mu az do 39 stopni :( No ale dzis lepiej, juz mu apetyt wrocil tak wiec ulga.

Wazylam go w ciuszkach wczoraj u lekarza i wyszlo 9.400. Przez ostatni miesiac przytyl ponad 0.5kg mimo tego ze straszny wiercipietek sie z niego zrobil. Czolga sie po calym salonie, buja na nozkach i wydziwia jak by cos siegnac, kiedy tylko cos go zainteresuje.

Aga, u Mikolajka trzydniowka tez skonczyla sie wysypka, ale byla juz wybawieniem od tej paskudnej goraczki, raz w nocy mial 40 stopni. Faktycznie tez byl wysypany od stopek po czubek glowki ale nic go nie swedzialo i kilku dniach wysypka poprostu zbladla.

No nic, duzo zdrowka dziewczyny dla was i maluszkow. Pzdr.
No ja bym chciała, żeby mój jeszcze trochę leżał albo chociaż usiedział na pupie dłużej niż 10 sekund :) Od razu przerzuca się na brzuszek i raczkuje albo pełza. Jak mu wygodniej. No i wstaje przy wszystkich meblach i potrafi przejść kawałek. Dzisiaj zaliczył sporo upadków, chyba kupię mu kask :D
Majowa zdrówka dla córeńki :)
100 lat :)

Matko to już 11 miesięcy..........

Moje gwiazdki raczkują oj raczkują :p
Łażą po całym domu, Marysia staje przy meblach i tak delikatnie przechodzi, Małgosia woli na czworaka ale w łóżeczku stoją obie twardo i wkładaja sobie ręce do ust, oczu, uszu itd, tudzież zabierają sobie nawzajem smoczki :)
MM dziekuje za pamiec!!

No juz niecaly m-c do roczku, zlecialo bardzo szybko, oj bardzo.

Wczoraj na ansze 11 m-cy dostalismy zgode na pierwsze szczepienie, wiec mloda dostala hexe 6w1, znisola dzielnie, placzu z dwie minutki bylo, bez pocieszania mleczkiem , tak wiec zuch dziewczyna.

Nam wyszlo ze na 11 m-cy wazymy 6.850kg, 66 cm.
Maja teraz przybiera bardzo slabo, na mc- teraz miala 120gr niecale, ostni kg robilismy w 6 m-cy, ale chyba tak jest ze jak dzieciaczki zaczynaja sie ruszac to spalaja to co mialy nagromadzone, choc zdarzaja sie dzieciaczki ktore tyja jeszcze sporo.

Majka od 3 m-cy raczkuje na calego, od 2,5 stoi przy meblach, od 2 m-cy chodzi przy kanapie i lawie boczkiem, mama nadzieje ze niepredko zacznie chodzic bo i tak urwisa wszedzie pelno, nie usiedzi sekundy na mijscu, a ze mala wciska sie w kazda szczeline:)

U nas noce nadal tragiczne, jak wydaje mi sie ze juz gorzej byc nie moze, nastepnego dnia zminiam zdanie bo moze, generalnie od od ok 23 juz nie ma spania, nawet branie do ans do lozka niewiele pomaga.

latamy po lekarzach nadal, maja nie robi sama kupek, bylismy juz an dwoch srodkach dla dzieci od 3go roku zycia i nic, nie wspominajac o lactulosie ktora dawno przestala dzialac.

Nasza dieta nudana jak flaki z olejem za przeproszeniemn, mleko, sinlac z gruszka lub sliwka, dynia z indykiem.
Na wszytko alergie,

ostatnio probowalismy ziemniaka ale po sensacjach jakie sie pojawily stwierdzono nietolerancje skrobi.
Glutenem i jajkiem mamy czekac do 2 roku zycia.
Od kilku dni testujemu brokula, narazie tylko wysypka na buzi.

maja tak chetnie proboje nowych rzeczy, taka zajada oczkami, wszytko jeje smakuje, tylko ten brzuszek nie daje sobie z tym rady, szkoda mi jej bardzo, ze tak malo rzeczy moze probowac.

Wyladowalismy w koncu prywatnie u logopedy, generalnie mamy mase cwiczen, asymetria buzi juz sie bardzo ujawnila, Maja ma zamiany w czesci rzujacej, dwieczenia moga tylko pomoc, amsaze, ale ona tak placze jak ja amsuje ze serce sie kraja.

lece Kochane bo Maja bardzo placze, ale pozdrawiam bardzo, Mamy i KOchane szkraby.
a tu link jak malutka pelza
http://img337.imageshack.us/i/xzr.mp4/
No pieknie pełza ale za tego papierosa tata na dupke powinien dostac chyba :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry