Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.17(46)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Biedna Majeczka :(

Kuba miał tort na biszkopcie na skrobii kukurydzianej. Do tego zrobiłam masę bananowo-truskawkową. Z bananów zrobiłam mus poprzez duszenie aż zmiękną, a truskawki podgotowałam z odrobinką wody i zmiksowałam. Masa miała być sztywna, więc na 1 część truskawek powinny być 2 części bananów, ale mikser mi przy tym wysiadał, więc było na tyle, na ile się dało. Do podlania biszkoptu użyłam herbaty miętowej, a masę do przełożenia usztywniłam dodając połowę żelatyny (na 1 litr rozrobiona w 150ml wody) żeby nie było za sztywne. Bananów poszło chyba 12 i dwa opakowania truskawek mrożonych Hortex. Żeby uzyskać fioletowy kolor zewnętrznej masy zrobiłam ją z bananów z odrobinką truskawek i kilkoma łyżeczkami własnej roboty konfitury jagodowej (z własnych zbiorów :) ). Na wierzch obu pięter wylałam galaretkę truskawkową, do której wsypałam cukrowe konfetti dr Oetkera. Napis zrobiłam cukrowym pisakiem dr Oetker. Mógłby być żółty to byłoby go lepiej widać :) Świeczkę kupiłam gotową. Koszt około 8zł :)
My mielismy z Domu Czekolady, Majka nie może jeść żadnych składnikow ciast, tortow wiec poszlismy troszke na latwiznę:)

Majka tez pokochala pralkę:) dorzuce jakies pralkowe zdjecia do naszych z roczku z linka.

Buziaki dla Dzieciaczków.
ale duzy Chłopak :)
a tort rewelacja, faktycznie podaj przepis :)
Super Wasze Roczniaki :)
O rany ale macie fajoskie torty...
Może podajcie jakiś przepis?
A oto nasz roczkowy Kubuś :)
http://picasaweb.google.com/lh/photo/GnPJ119WTNJf9Mhz-0XRNdHXu6lwi1W701yhhl_rqEQ?feat=directlink

I jego tort. Napoczęty, bo jubilat chciał go zjeść natychmiast :)

http://picasaweb.google.com/lh/photo/GzwMklOKYz12p-jzOJfmXtHXu6lwi1W701yhhl_rqEQ?feat=directlink

Proszku ani niczego innego nie zmienialiśmy, więc podejrzewam jakieś pryskane owoce.

Zapomniałam Wam powiedzieć, że Kuba już od dawna ma swojego pierwszego świerszczyka, którego czyta na nocniku ;) Ma opakowanie po rajstopkach Wola, na którym jest taka śliczna dziewczynka i lubi do niej nawijać i dawać buziaczki :D

A wczoraj przyszedł do łazienki, wsadził do pralki bodziaka i wywijał nim w bębnie tak, jak robi to pralka. Potem pokazywał, że światełko się nie świeci, a przecież powinno i tak uparcie mieszał przy programatorze, że go odkliknął i przestawił. Jak widać, strach przed pralką minął bezpowrotnie i teraz to ona powinna się bać ;)
U nas przełożony :)

No i dziś rano nic nie było :) Ciałko idealnie gładkie.
Madzia ja kompletnie zapomnialam ze sie materac przeklada... :/
Dziewczyny wiecie kiedy się zmienia materac w łóżeczku na drugą stronę? bo mam ten kokosowo-gryczany i coś mi świta że po roczku się przemienia na gryczaną stronę:)
neissi a nie zmieniałas ostatnio proszku albo płynu do prania?
Fotka będzie jutro, bo dziś zrobiłam dzień kuchenny i pichciłam na zapas :)

Kilka dni temu mierzyłam na Kubie butki Befado, bo trafiłam na nie w sklepie i wpadły mi w oko. Niestety jeden rozmiar był za duży, a rozmiar mniejsze były już za małe :/ Jednak cenę miały bardzo przystępną, dobrze się je wkładało i Kuba nie protestował jak opętany, co robi jak tylko zobaczy buta na nodze, więc zamierzam spróbować ponownie przy kolejnej wizycie w tym sklepie. Siostra kupiła mi dla Kuby w Anglii buty Clarksa za całe 60zł, ale był w złym humorze jak chciałam mu je zmierzyć i nic z tego nie wyszło oprócz histerii. Jutro spróbujemy ponownie :) Jakby któraś z Was była zainteresowana to mam na sprzedaż butki kupione w Bartku. Takie do chodzenia po domku. Niestety Kuba ani razu ich nie założył, bo nie było okazji i szybko urosła mu noga. Nosi już prawie 20. Te butki to Daniel skórzane rozmiar 18 kolor oliwkowy.

A propos wysypki, Kubie wyszła na brzuszku taka drobniuteńka kaszka. Nie jest czerwona ani nic z tych rzeczy. Po prostu taka rozsiana kaszka. Może to reakcja na jakieś pryskane banany czy coś. Jak myślicie?
Dziewczyny,

ale mnie zmobilizowałyście.
Od naszego roczku minął juz praktycznie m-c, a ja zdjecia nie zgrane mialam, wiec sie wziełam, a zaraz podaje link do obejrzenia.

U nas w miare ok, caly czas borykami sie z brakiem kupy, bardzo malym apetytem, alergia na kazdy nowy pokarm, ale pwiem wam ze to juz dla ns codziennosc wiec nawet nie traktuje tego jako czegos nadzwyczajnego.
W sobote jedziemy do moich rodzicow juz na swieta, na cale 10 dni, strasznie sie boje bo jedziemy pociagiem i nie wie jak to zniesiemy, 4h w pociagu, mam nadzieje ze mlooda usnie, strasznie sie bilam z myslami czy jechac ale od maja wracam do pracy, na zime pociagiem sie nie wybiore i padlo ze albo teraz albo za rok, wiec jede. mam nadzieje ze bedzie fajnie, pogode w koncu zapowiadaja wiec mam nadzieje ze naladuje akumulatory do pracy za biurkiem.

ściskamy wszystkie maluchy i choraczkom zyczymy powrotu do zdrowia,

https://picasaweb.google.com/112637616728151074015/MamJuzRoczek?authkey=Gv1sRgCNfc0q7i4Z-IsQE#
no no neissi czekamy na rocznego Kubusia z tortem :-) i pozostałe jednolatki :-) Z tym zgrubieniem w pachwinie to najlepiej się przejść do lekarza, u mnie żaden nie miał nic takiego, więc nie podpowiem.
o bucikach materiałowych to właśnie myślałam o Befado,ale nie przyglądałam im się dokładnie (kupowałam ostatnio dla Przemka ich buty,ale takie trzewiki skórzane,no to wykonanie rewelacja,w środku ani jednego szwa,wkładka super wyprofilowana,no ale cenka też niezła-100zł; a nie miałam wtedy czasu się przyjrzeć tym bucikom dla maluszków,mam nadzieję,że też są wygodne)
dużo zdrówka dla Filipka i Gosi; u nas właśnie idzie czwarta jedynka,nocki koszmarne.no i w końcu zaczął stawiać pierwsze kroki trzymając się łóżka albo stołu,bo do tej pory tylko wstawał, a jak chciał się przemieścić to musiał usiąść,przeraczkować np.pół metra i znowu wstać. Tak obserwuję,że Tusiek każdą nową umiejętność musi dokładnie przećwiczyć,przemyśleć i dopiero jak mu się znudzi, to przechodzi do kolejnego etapu.
Zdrowka zdrowka
no i poprosimy zdjecia roczniakow !!!!
Aga ja sprzedaje rzeczy "zdublowane" u dziadkow mamy drugi leżaczek a w mieszkaniu nie ma miejsca, ale bardzo dziekuje za informacje bo wsumie o tym drugim tez myslalam zeby sprzedac
Karolinka widziałam że wystawiłaś leżaczek... Zastanów się...
Moja koleżanka też sprzedała, jak mała zaczęła wstawać, bo niby juz nei chciała w nim siedzieć ani leżeć... A ostatnio była u mnie, ma teraz rok i 2 mce i leżaczek okazał najlepszą zabawką, bo sama mogła do niego siadać i schodzić... bawiła się rewelacyjnie az w końcu im go pożyczyłam na jakiś czas, bo teraz Emila ma okres wstawania i leżaczek jest mniej atrakcyjny...
No u nas ta trzydniówka była fatalna...

Ale za to od urodzenia poza nią, jednym zapaleniem dróg moczowych i JEDNYM tygodniem katarku mała jest cały czas zdrowa :) tfu tfu...!
3go dnia wysypka na torsie juz w zasadzie prawie zniknęła, a sporo jej było na kończynach... 4go dnia od pojawienia sie wysypki już prawie nic nie było widać... Ale wyglądało to okropnie jak widzicie... Na początku pojedyncze kropki których stale przybywało i się powiększały tak aż zlały się w plamy, żeby potem rozjaśnieć i zniknać
MamoMarty Filip tez miał trzydniowke i miał duuuzo mniej kropek, on nie miał na twrzy w ogole, tylko we włosach a na brzuszku i pleckach tez miał mniej
Wygląda podobnie tylko Gosia ma tego duuuużo mniej

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry