Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.17(46)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny:)
Co do wagi to Nastka półtorej miesiąca temu ważyła 9,6kg a teraz to nie wiem ale jest z niej mały klopsik:)
Ubranka mamy na 80cm czasem na 86.
Póki co od urodzenia ODPUKAĆ Nastka jest zdrowa, nigdy antybiotyku nawet nie potrzebowała więc jestem z tego faktu szczęśliwa:)
Bo przecież zdrowie jest najważniejsze. Życzę wszystkim maluchą zdrówka!
Od ostatniego mojego wpisu nic się u nas nie zmieniło jeśli chodzi o postępy w rozwoju.
Od dawna już sama siada i wstaje na nóżki przy meblach i przy czym tylko się da:)
Mam tylko problem z zasypianiem bo muszę małą lulać na rękach bo inaczej nie zaśnie, a już taka lekka nie jest:)
Ma ktoś jakieś sposoby żeby nauczyć malucha zasypiania bez bujania na rękach?:)
Magda, nie odchudzaj sie juz ;) bo niedlugo Cie nie poznam ;)
Ale ja się już nie odchudzam waże cały czas 58 tylko suwaczka nie mogę zmienić:P kiedyś byłąm chudsza:P
A jak Twój sklep bo osatnio przechodziłam obok ale się śpieszyłam, zauważyłam tylko że masz tam oprócz wózków inne rzeczy dla dzieciaczków?
Aya, troszkę mi łzy poleciały, pamietam Miśkę taka malutką w inkubatorku i Ciebie choć nie wiedziałam że to Ty :)

100 LAT w szczęściu dla małej i dla Was wytrwałości :)

Marysi troszke asymetria wróciłai ciągnie główkę do ramionka znowu ale słyszałam że tak się zdarza przy nauce chodzenia więc ćwiczymy ile wlezie :)

Dziewczyny, równo za tydzień mamy roczek. Strach normalnie :)
o raju to zaczynaja sie roczki na całego :)))) poprostu SZOK!!! fajne mamy te dzieciaczki :)
Madzia_Mika a ty byłas na Dukanie?
Byłam na dukanie aż 2 dni ale zrezygnowałam bo siły nie miałam wogóle żeby coś zrobić:/
mamy inne rzeczy teraz tez. min. bielizniane rzeczy dla maluszkow, posciele, reczniki, rozki, koldry ( dla doroslych rzeczy tez sa).
mam teraz wspolniczke, wiec troszke lzej jest ;)
a i jeszcze butki tzw. profilowane dr. fabio po 34 zł ;)
u nas w sumie już ok
Zuzia miała uczulenie na antybiotyk (biegunka i wysypka) dopiero od 3 dni jest w porządku.
Wczoraj rano przebiła sie nam górna prawa jedynka.
Składamy wszystkim życzenia solenizantom...
wybaczcie ze są spóźnione ale brak mi czasu by tu zaglądać wieczorem jak mam chwilkę to staram sie zrelaksować co całym dniu.
ogólnie Zuzia to łobuziak jakich mało...

Jagoda wczoraj sobie myslałam co u Was, jak tam Twoja mama?
a ty wrociłas do pracy?
pogoda znowu brzydka i siedzimy w domu, głwowa mi pęka - dobrze ze wczoraj bylismy dlugo na dworze
U nas Majka od pt chora, takie spore zapalenie gardla, katar, kaszel. Teraz jest juz lepiej, ale jedyny piekny dzien pogody przesiedzielismy w domu, adzis znow juz pada. Nie wiem czy to jakis przypadek ale w czwartek mloda byla w spacerowce, poszlam z nia nad morze, byla opatulona i cieplutka a pt o 5 rano juz wiedzialam ze chora, kurcze ale ona juz troche stara na gondole jest, choc widac ze mimo wszytsko jej tam jeszcze dobrze.
Wracam od 4 maja do pracy, myslam ze koncowka marca bedzie juz iscie wiosnenna (tak jak na poludniu) ze sie tym kwietniem naladuje do pracy i pozytywnego myslenia, a tutaj jak pokarze sie w koncu slonce to wieje niemilosiernie. Jakos we wczesniejszych latach albo ta pogoda nie byla tak kaprysna albo ja na to uwagi nie zwaracalam:)

Bylismy w pt u lekarza, Majka ledo do 7 kg dobija, choc caly czas nie moze, jest niestety nawet wiekiem korygowanym ponizej 3-go centyla, ale ma juz 70 cm, przynajmniej tak wyszlo (ciuszki na 68 jeszcze sa dla nas ok, wiec pewnie takby bylo, bo 74 jeszcze naprawde za duze), ale za cholere nie moge jej utuczyc, ona ze wzgledu na chore jelista ma diete lekkostrawna i niskokaloryczna w miare, do tego jej uczulenie na mleko, laktoze, marchew, zmieniaki, jakblko, banana, kurcze wszytko czym moznaby ja podtuczyc, ostnio dostala hydroksyzyne bo juz wogole w nocy nie spala, dzien zreszta tez, spala swietnie ale obudzila sie z glowa dwa razy wieksza, jakby z dwa kg w nocy przytyla, oczy chinki, naszczescie nie spochlo jej gardlo, krtan i ododychala normalnie, dostala takiego mega uczulenia, ze zadko sie spotyka, taki maly wrazliwiec.

Jak to uwas jest z niekapkami, sprawdzily sie jakies, u ans raczej jako zabawka sluza, pytam raczej mamy dzieci butelkowych, przyzywczajonych do smoka z butli, podobno te cyckowe dzieci latwiej na niekapki sie przestawiaja. Z racji tego ze majka musi bardzo duzo pic, znow te jelita, daje jej z butli bo wiem ze wtedy wypija z niekapkow, roznych to tylko kropelki i sie cieszy ze mokre i wypluwa, od taka zabawa.
nie, nie wróciłam do pracz raczej na jesień dopiero....
Mama no teraz zaczyna rehabilitacje. Powiem wam tak niby jest lepiej ale podnieść jej nie może zgina ja tylko w łokciu i w nadgarstku. no ciężko jest. miejmy nadzieje ze po rehabilitacji będzie trochę lepiej.
co prawda już robi sobie jedzenie i ubiera sie sama ale z myciem jeszcze jest ciężko.

u nas niekapek tez raczej słuzy jako zabawka, Filip zdecydowanie woli z butelki pic a ja tez wole bo przynajmniej ładnie i sporo pije.
Jagoda napewno bedzie lepiej po reh.
Dziewczyny ile Wasze dzieciaczki piją mleczka dziennie?
Bo moja mała przestała się budzić w nocy na mleczko i wychodzi na to że pije rano 150ml i wieczorem kaszka 150ml to chyba za mało:/
W dzień nie ma mowy żeby jej mleko wcisnąć bo nie chce pić
Filip nie chce od pewnego czasu jesc kaszek, natomiast mleko pije wieczorem 210, ok godz 4 - 120 i rano 180.
Madzia a Twoja Mała sama z siebie przestała sie budzic w nocy czy jakos ja odstawialas?
U nas tez zdrowko oki:) oby tak dalej
wcxzoraj spcerowalismy 2h po Gdyni troche zawiewalo ale fajna pogoda czasem bylo zacisze to jak slonce grzalo to bylo bardzooooo cieploooo
Mleczko pije 2 lub 3 razy po 260 ml
Z niekapka czasem pije ale fakt fajna zabawka ja mam tego z MAM i ma fajna koncowke i mu sie podoba ja gryzc,ale jak ja przytrzymuje to ladnie pije :)
My ten weekend też cały na dworzu spędziliśmy.

Maja z niekapka nie chce pić, więc pije tylko z butli.

Co do mleka to od jakiegoś czasu niemalże do każdego łyka trzeba ja namawiać i tak: rano zjada max 90ml mleka z kaszką (samego mleka nie chce), na noc zjada od 150 do 180 ml mleka (ale oczywiście z przerwami na odpychanie butli, więc trzeba ją zagadywać żeby tyle wypiła) i w nocy je raz 150ml.
Ostatnio w ogóle zrobił się z niej niejadek - na 2 sniadanie zjada mały słoiczek owoców (a czasem tylko pół) i nic więcej nie chce; obiadki sama jej gotuję i zazwyczaj zjadała z wielki apetytem a teraz trzeba ją namawiać i kombinować żeby trochę zjadła, na podwieczorek zjada jogurt czy serek Danio - i to jest jedyny posiłek który zjada ładnie. Oczywiście jak mało zje to staram się jej podrzucić np jakąś kanapkę żeby chociaż trochę zjadła bo czasem nawet przez 5h nie chce jeść a zazwyczaj jadała co ok 3h.
U nas tez ciezko ostatnie czasy z mleczkiem .... mala tylko pije rano 220ml czasem zostawi wieczorem nie ma mowy by jej wcisnac mleko ... albo przez sen , jedynie kaszke na mleku je ... ale i to pewnie niedlugo jej zbrzydnie .
Co do niekapkow to mala sie tylko nimi bawi ... woli pic z butelki .
u nas weekend caly na dworzu pogoda dopisala i prawie caly czas na placu zabaw :) Julka uwielbia wszelkiego typu bujaczki zjezdzalini sie boji :)
mnie długo nie było bo od środy z małym w szpitalu na POlankach siedziałam.w końcu nas puścili,właśnie się obudził to jutro napiszę co mu było brrr papa
Karolinkaku Nastka sama przestała się budzić:)
Zasypia o 22 a budzi się rano o 9 wstaje razem ze mną więc mogę sobie pospać:)
Z tym że martwie się że za mało mleczka teraz zjada:(
Co do kubeczka to mamy z firmy MAM i jak narazie stoi i czeka bo mała woli pić z butli:)
Witam majowe mamy :) Jestem mama Kuby
Kuba chodzi juz sam i jest go wszedzie pelno. Teraz dopiero trzeba uwazac na guzy...

Niedlugo bedzie roczek. Macie jakies plany - pomysly na impreze urodzinowa? Moze wiecie gdzie mozna w Gdansku zamowic tort wg wlasnego projektu?
-------------------------- :)--------------------------

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry