Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.8(37)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj ile czytania :) Ja własnie dzis odebrałam spiworek :) bo wogle dzis po raz 1 Dominiś był w spacerówce :)
Okresu jeszcze niemam :)
Zabkow jeszcze niemamy
Moj takze tak ladnie mowi mama i tata oczywiscie niewie co to znaczy ale super :) a mojego synka chyba podkowki nie przebijecie,zreszta urodzil juz sie z nia hehe oj teraz to juz zadko jest
A mam pytanie po co Wam te chusty??
Ja na swieta chce kupic szczeniaczek uczniaczek,grajace kluczyki i jeszcze niewiem co dalej ale musze jeszcze z 3 prezenty wymyslic

Pozdrawiam szczesliwe mamusie :)
u nas tez nie ma ani jednego zabka :(

dziewczyny dzis sie wazylam razem z mala i ma juz cos kolo 9kg
klopsik z niej :P

dzis moja marudzi w nieboglosy koszmar odbstawiam na zabki bo wszystko nerwowo gryzie ... nawet mnie
Jagoda. Za pierwszym razem jak byliśmy w szpitalu to widziałam, że pielęgniarka dawała małemu coś do wypicia a później zabrała go na badania. Może jestem wyrodną matką ale nie poszłam z nim więc nie wiem co robili, mój mąż poszedł. Ja jestem za bardzo wrażliwa. Mały płacze to i ja płaczę. Nereczkę wykryli przez badanie Usg. Teraz jak byliśmy to na podstawie usg, badania moczu i posiewu lekarka stwierdziła, że już wszystko ok :)

Byliśmy u lekarza, paskudnie czerwone gardło ... :| położyłam go o 19 ale od tamtej pory obudził się już 6 razy z wielkim płaczem:( coś czuję, że dzisiaj się nie wyśpię ...
Agag ja byłam dzisiaj w Rossmannie w poszukiwaniu kaszek i było kilka zawierających gluten. Przeważnie te smakowe. Ja swojemu zamiast kaszki kupiłam owsiankę na śniadanko. Od 6 miesiąca więc za kilka dni dostanie :)
ło matko, dopiero skoczyłam pakowanie, Filipa polozylam i mam chwile zeby usiasc.... padam na twarz
Filip dzisiaj przeszedl samego siebie, wciagu calego dnia spal dwa razy po ok 20 minut a moze nawet nie... na koniec juz byl tak marudny az myslalam ze nie ogarne sie z tym wszystkim
Chusta nam tak jak pisalam zeby zawiazxac w nia Malego jak gdzies ide na chwile, lub tyam ggdzie ciezko z wozkiem, albo np na wyjazd
tak jak pisala agag ze na cmentarzu mala byla w chuscie i rewelacyjnie sie szlo
Malutka ja podobnie jak ty jestem wrazliwa ze jak Filip placze (zwlaszcza u lekarza) to ja tez placze - dlatego nienawidzę szczepien
Ja ogólnie jestem silną osobą, płaczę rzadko. Przeszłam już wiele w życiu i nauczyłam się być opanowana. Nie płakałam nawet gdy po narodzinach powiedzieli mi że Oskar ma krwiaka, ale pewnego dnia gdy mały zaniósł się tak strasznie, że przestał oddychać i czułam jak leci mi przez palce, nie wytrzymałam. Płakałam tak głośno i długo aż usłyszałam jego płacz. Od tamtej pory na badania mąż chodzi z małym a ja w poczekalni i tak uronię jedną łezkę, i drugą jak widzę spłakaną buźkę mojego skarba.
malutka bo nasza Zuza tez ma refluks ale my mielismy cum i musi przyjmowac codziennie furagin...

dziewczyny dobrej nocki, uciekam spac bo o 3 pobudka.. :(
oczywiscie komputer biore z soba wiec sie odezwiemy jak bedziemy na miejscu
Cholera a ja dostałam @...........
Jutro operacja. Na bank jej nie będę miała.
@#$#$%$^^% !!!!!!!!!

Wrrrrrrrrrrrr
Zadzwoniłam do lekarza...Jak będzie obfite krwawienie to dupa blada... Następny termin wolny mają w marcu
Kuźwa, wszystko dziś przeciwko mnie.............

Najpierw ledwo co zdażyłam do szpitala na konsultacje przez jakiegoś ......(cenzura) któremu zachciało się po obwodnicy biegać.............Wszystko było zakorkowane a próbowałam: obwodnicą, miastem, Koleczkowo, Wiczlino.........

Potem poszłam do lekarza- zaświadczenie do pracy- okulisty...Mętnieją mi soczewki... :( Tylko cholera jestem chyba za młoda na zaćmę??????????????? No i ta @ jakby wszystkiego było mało......
Kuźwa.......
MamaMarty współczuję !! Wiem, że w szpitalu często stosują u kobiet z @ tabletki na zatrzymanie, w Twoim przypadku nie mogą tego zrobić?
Zresztą nie tylko w szpitalu. Sama je brałam bo dzień przed własnym ślubem dostałam @. Niestety nie pamiętam nazwy :(

Trzymam kciuki, żeby jednak operacja się odbyła bo do marca kupa czasu ...
Karolinka miłego wyjazdu :))

Mój dzisiaj spał przez cały dzień łącznie 45min, raz 30 i 15min ...
Doskonale wiem co czujesz :-)

Jagoda. My stosowaliśmy jakiś inny lek ale tylko przez 5 dni, jak znajdę ulotkę to napiszę nazwę:) Po 5 dniach miałam zrobić posiew ... udało się za 6 razem. W końcu mogę zaszczepić Oskara.

Ja też miałam dzisiaj dzień do **** ! Może była pełnia ...przy niej jestem jakaś naładowana ... Oskaro śpi więc jawyciszam się robiąc pudełko na biżuterię:D
Witam was w ten deszczowy dzień :(
MamoMarty też pomyślałam o tabletkach na zatrzymanie, bo przeceż jaką masz pewność że w marcu nie będzie takiej samej sytuacji? A po za tym to strasznie długo znów będziesz czekać.

Maja też krótko śpi w dzień (no po za tym kiedy pozwalam jej spać u mnie na rękach - wtedy śpi nawet 3 godziny! - ale na to żadko się godzę żeby się nie przyzwyczaiła). Za to nocki (niezapeszając) znów są super :) Wczoraj Maja poszła zasnęła ok 20.00 i spała znów do 8.00 z jedną pobódką o 3.30 na mleczko :) Jestem wyspana :) Najgorsze jest tylko to że znów usypiamy ją na rękach - zajmuje to co prawda tylko ok 10 min ale chciałam ją tego odzwyczaić ale jakoś nie mam silnej woli :(
Słonko a o której kończy się jej ostatnia drzemka w ciągu dnia ??
Bo mój jak mu pozwalałam spać do 18 to nigdy nie chciał sam zasnąć o 20, teraz chodzi spać o 19 ale o 16.30 jak śpi to ma pobudkę i więcej nie pozwalam mu zasnąć. O 18.30 pakuję go do wanienki i o 19 dostaje mleko, choć nie zawsze przy nim zasypia to daję mu smoczka i układam na boczku w łóżeczku, zasypia od razu. Czasami jednak się zdarza, że zaczyna krzyczeć to biorę go na ręce. Nie bujam, nie chodzę, tylko przytulam. Czekam 2 min i wkładam do łóżeczka.
No i jestem w domu.........
O 11.00 dzwonie do lekarza. Może się uda wczesniej.
U nas z drzemkami w ciągu dnia to różnie wczoraj np bardzo długo nie mogła zasnąć i płakała a oczka miała takie malutkie że myślałam że zaśnie mi siedząc na kolanach aż w końcu jak zasnęła to dałam jej spać u mnie na kolanach i spała tak ok 2h po czym odłożyłam ją do łóżeczka i spała dalej jeszcze prawie godzinę - wstała przed 18-tą, pobawiłyśmy się do 19.20, wtedy kąpiel i mleko i zasnęła jakoś ok 20-tej. Ale są dni że ostatnią drzemkę ma ok 14-15.00 i to taką 20 minutową - u niej nie ma reguły poza poranną drzemką. Też musze znów spróbować uczyć ją samą zasypiać ale się boję bo ostatnio trwało to po około godzinę codziennie :/
No tak ale na dworzu w chuscie to chyba za zimno co???

MamoMarty bardzo wspolczuje :( kurcze moglas wlasnie wziasc tabletki kilka dni przed... grrr naprawde wsciec sie idzie

Pozdrawiam w ten deszczowy dzien
no mogłam mogłam...............
Ale zabijcie nie przyszlo mi do głowy prosić lekarza o jakies tabletki. Podałam termin ostatniej miesiączki to powinien coś zasugerować. Kuźwa. Idę dzwonić do niego.

Teraz szkoda że nie zapisałam się na ta wyprzedaż szafową do Gdyni. Mam tyle fajnych rzeczy w które nie wchodzę........

Może ktoś zrezygnuje :)
Witam się w nowym-starym wątku :). Cały czas Was podczytuję, ale jakoś nie mam czasu pisać.
Zastanawiam się co u izaqueen, bo dawno się nie odzywała.

My wczoraj byliśmy na 3 szczepieniu. Maciuś waży już 9655g i mierzy 71 cm. Rośnie jak na drożdżach. W porównaniu z niektórymi Waszymi dzieciaczkami to kolos;)
Biedaczek po wczorajszych szczepieniach już w domu strasznie płakał i nie mogłam go długo uspokoić. Dopiero przy cycu zasnął:(
Od dziś zaczynam rozszerzanie diety. Kupiłam słoiczki i ugotowałam kaszkę manną i jak się Maciek obudzi zamierzam mu dać kilka łyżeczek tej mieszanki:) Myślę, że mu podejdzie, bo apetycik ma ogromny. Zresztą widać po jego wadze.

W marcu wracam do pracy, ale chyba się rozleniwiłam i mi się nie chce, no i nie chcę zostawić małego:(A Wy kiedy wracacie do pracy(poza dziewczynami, które już wróciły)?
ja we wtorek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry