Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikogo tu dzisiaj nie bylo??:)
jagoda ja place 29zl za Enfamil- ale Enfamil HA Digest. Czy taki sam kupuje ta twoja znajoma?? Jak tak to zapytaj w kórekj aptece, plisss:)

Madzia na ciemieniuszkę- a była u nas OGROMNIASTA !!!!!!!!!!!!!! zastosowałam specyfik o nazwie SEBODERM- koszt ok 27zł ale naprawde skuteczny. Dobra tez jest mustella ale jest znacznie drozsza. Ja po posmarowaniu główki boryskowi 1 raz od razu byl efekt- mialam resztke od kolezanki, jak pomkoglo popedzilam do apteki i zakupilam i teraz czasem tez mu smaruje.

My juz w Gdansku :)

Słonko a czy twoja niunia juz ma ząbki czy dopiero je czuc?

My chrzest mamy 18 wrzesnia w moich rodzinnych stronach bo nie mialabym jak pomiescic chrzestnych i ich rodzin bo oni wlasnie sa z mojego rodzinnego miasta, a na hotel nie bede wydawac kasy. Bedzie taniej jak my tam pojedziemy :D Ale ze mnie sknera hehe.

Ubranko mam w sumie ale nei jest ono typowo na chrzciny, mam granatowe ladne spodnie, ladna bluzeczka z kolnierzykiem i marynarski sweterek i mysle ze bedzie ok. Przeciez ubranko to nic tylko szmatki na 1 raz te na chrzciny a tak wykorzystamy je kilka razy :)

Buziakolki dkla Was wszystkich!!!

Jak dobrze jest w domku..... :D
No właśnie do głównego do tego sklepiku to już mi w ogólne nie po drodze. Wczoraj miałam jechać do Akpolu ale nie wyszło więc może dziś mi sie uda. Chcę jeszcze zobaczyć czy może jakieś zwykłe sukieneczki białe są w H&M czy 5-10-15. Znalazłam jedna fajną sukieneczkę typowo na chrzest na allegro ale właśnie boję się że małej będzie w niej za ciepło i nie wygodnie.
Oto nowy watek

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=177809&c=1&k=16
No Moj mały juz od około miesiaca pcha raczki i sie slini ale nie placze czasem marudzi,ale nic niewidac.

Niewiem ktora z Was ale wiem ze bylo pisane chodzi na basen z malenstwem,chcialbym sie cos wiecej dowiedziec

Ja do wagi sprzed ciazy juz 2 miesiace temu wrocilam ale brzuszek taki sflaczały jest :/
Slonko, napewno nie ma sensu jechac do sklepiku tego swietego w gdansku gl., maja tam piekne rzeczy, ale nie ubranka dla naszych dzieciatek. zagotowaly by sie w kosciele w czyms takim.
tez sie zastanawiam nad akpolem i tez mi nie podrodze.
my mamy sukieneczke jak narazie, ale boje sie, ze za 1,5 tyg moze byc juz za mala ;/ dlatego z niecierpliwoscia rozgladam sie za kompletem.
Jagoda dzięki za rade napewno spróbuje tych środków !!
madzia na ciemieniuch znam dwa doskonałe środki
aa krem na ciemieniuchę z serii mama i ja
a Johnson baby szampon
obydwa sposoby sprawdzone aa używała moja przyjaciółka a szampon jonson moja bratowa

A wage mam z przed ciązy ale jem za dwie osoby ostatnio!! Nie wiem skad ten apetyt ale jak tak dalej pojdzie to wroce do wagi ale w ciazy hehe:)
Sanszajn nie martw sie moja śpi podobnie;) tylko że ja karmie ją na leżąco i tym sposobem przesypiam cala noc, cycka dostanie i spimy dalej:)
A wasze maluchy maja ciemieniuche??
Ja walcze z nią już miesiąc smarowlam glowke oliwką, olejuszką, parafiną ciekla i nic nie pomaga bo dalej ma moze troszke mniej ale ma
Czy wiecie może jakie sa mniej więcej ceny sukienek do chrztu w Akpolu? I czy buciki też tam mają? Za troszke ponad tydzien chrzciny a ja nie mam ubranka dla małej :( Chciałam dziś podjechać do akpolu ale nie wiem czy warto, a jak mam jechać na marne w tych korkach to bez sensu.
Ale Wam zazdroszcze z tym spaniem waszych pociech. Moja nie spi dluzej niz 4 godz potem 2 godz a juz o 6-7 pobudka na calego, juz na rzesach chodze bo mezulek w morzu:(
Jesli chodzi o wage...to waze juz 2 kg mniej niz przed ciaza...
Pozdrawiam

Czesc dziewczyny,

moja Nataszka (dzis konczy 3 miesiąc) tez strasznie pcha rączki do buzi, ale nie slini sie jakos nadzwyczajnie. Nie chce wtedy jesc ani pic, tylko te rece do buzi non stop...
ale ona ma dopiero 3 miesiace i byla wczesniaczkiem, wiec ma suma sumarum dopiero 2 miesiace ...
Czyzby juz zabkowala? Pod palcem jeszcze nic nie czuję...

A co do marudzenia, to nie zapeszając - mam chyba złote dziecko, jest bardzo pogodna, i dopiero teraz przesypia od 23.00 do 6.00. Kolki jej przechodza i sa teraz jedynie sporadyczne, poza tym usmiecha sie od ucha do ucha, grucha i odkrywa świat :)

Dodoam, ze karmie Natasze od 5 dnia jej zycia butelką, nie chciałam żeby moj szkrab denerwowal sie przy jedzeniu, do tego doszły problemiki z piersiami i nie załuje tej decyzji, młoda jest spokojna, odpręzona, pogodna i nie marudzi z byle powodu :)

Aha, a jak wam dziewczyny idzie z powracaniem do FORMY? Nie wiem, jak sie pozbyc małego "maciusia"... jakies 4kg i wroce do wagi sprzed ciązy.

Sciskam wszystkie ropakowane brzuchatki :)
Madzia u mojej Mai też zaczęło się od wpychania rączek i ślinienia się a jednego dnia wieczorem strasznie zaczęła płakać i jak piła mleko to gryzła smoczek i w płacz. Następnego dnia jak była spokojna dałam jej mój palec i poczułam że ma strasznie nabrzmiałe dziąsła na górze i czuć już było pod nimi ząbki a na dole zupełnie miękkie. Najlepiej daj maluszkowi palec i wtedy poczujesz czy ząbki idą.
Majka też ćwiczy siadanie i ja jej nie utrudniam tego, a czasem wręc sama ją biorę za rączki i jak ona chce to się podnosi (najczęściej robie tak jak kupki nie robi 2 dzień to ćwiczy brzuszek przy okazji i kupka jest zaraz :))
MI też się dziecko popsuło... zrobiła się taka... "męczydupa" o!
Jęczy i jęczy... nawet nie tyle co płacze, ale jęczy i męczy, chce na ręce na kilka chwil i dalej jęczy... zasypia na 10 minut i jęczy... podjada co chwile ale nigdy się nie najada... tak jak od urodzenia praktycznie przesypiała całe nocki od 20 do 5 rano, tak od kilku dni budzi się jeszcze o 1 i o 3 a potem o 6...
Ślini się i wpycha rączki do buzi, ale nie widać, żęby coś tam się zmieniało... A ja jestem tym wszytkim bardzo juz męczona, bo nie daje mi ani chwili, żebym mogło spokojnie przemyśłeć sprawę czekającego mnie w przyszłym tygodniu remontu...
Dziewczyny a po czym można poznać oprócz tego że są marudne że niebawem wyjdą dziecku zębole??:)
Nastka pcha non stop raczkę do buzi i się strasznie ślini, ale nie pacze ,nie jest marudna więc nie wiem czy to już??:D
nasza Mała tez ćwiczy żeby siadać i wiesz co jak chce to niech sobie cwiczy my jej do tego nie zachęcamy ale tez nie zabraniamy każde dziecko rozwija sie w swoim indywidualnym tempie tak samo jak mówią ze zęby za szybko wychodzą... niema reguły każde dziecko jest inne jezeli dziecko czuje sie na silach to ok. takie jest moje zdanie

Maciek leżąc w leżaczku bujaczku cały czas ćwiczy wstawanie do siadu i się zastanawiam czy mu na to pozwalać, bo jedni mówią , że jak jest gotowy to można inni, że nie pozwalać, bo to za szybko. CO WY o tym myślicie, bo sama nie wiem?
slonko wiesz ja tez miałam wczoraj z małą jazdę... od godziny 17 do 20 cały czas ryczała nie dalo jej się uspokoić :/ a jak po kąpieli zasnęła to miała tak płytki sen ze co 15 min się budziła z rykiem i tak do północy :( az serce sie kraja jak te nasze maluszki cierpią przez te ząbki

Ja na razie nie kupuję obiadków i raczej sama będę jej gotować. Na razie Maja jadła tylko samą marchewkę lub marchewkę z ziemniaczkiem. Na razie to w sumie uczymy się jeść z łyżeczki, więc w ciągu dnia daję jej trochę herbatki czy mleka z łyżeczki a resztę z butelki.
U nas ząbkowanie na całego. Wczoraj wieczorem mała tak strasznie krzyczała, płakała, że ja płakałam prawie razem z nią. Posmarowaliśmy jej dziąsełka żelem ale na początku to nic nie dało. Tak ją bolało że całe pięści wpychała sobie do budzi z krzykiem, że aż się trzęsła :( Gryzaka nie chciała bo ona chyba jeszcze nie zbyt wie co z nim zrobić, więc mąż dał jej palca i dosłownie gryzła go z całych sił, ale to jej troszkę ulżyło i w końcu zasnła na rękach ale długo jeszcze stękała i była taka rozżalona przez sen. Niech te zęby już jej wyjdą bo nie mogę patrzeć jak ona się męczy :(A są już prawie na wierzchu, bo czuć że są ostre.

Dobra zmykam bo mam całą skrzynke jabłek do przerobienia na mus :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry