Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Matylda
04.05 MajowaMaja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś :)))
07.05 anik21
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - chyba chłopczyk :)
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami

Wesołych Świąt mamusie :)
Moje maleństwo szalało w brzuchu gdy słuchaliśmy kolęd :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozglądam się powoli za ubrankami dla maleństwa, ale jak natrafiam na jakąś okazję to zastanawiam się tysiąc razy i nie kupuje. Boje się że to za wcześnie, że można zapeszyć. A co Wy myślicie?
Mamusie kochane Wesolych Swiat.

Nasz babelek dostal piewszy gwiazdkowy prezencik od swojej babci, taki superancki szlafrok z kapciuszkami na rozmiar 68-74, mysle, ze juz od 3 misiaca bede mogla go zakladac.

Moj malec statanio ucichl, rozdaje mamusi malo kopniaczkow.

Demi:) jesli nie chcesz podswiadomie jeszcze kupowac ciuszkow to poczekaj chwile, nie rob nic na sile, ja po pierwszym zakupie juz nie mialam zadnych oporow aby kupowac dalej dalej i dalej heheh

Buziaki dla Was
ja juz tez pierwsze bodziaki kupilam :)
Może macie racje że jak już się kupi pierwsze ciuszki to już później nie ma oporów :D A gdzie kupujecie?Internet czy w sklepach?Jak tak to w jakich polecacie?Nowe/używane?No i na jakie rozmiary :)Bochyba tych malusich nie ma sensu za wiele kupować ?!?
hej, u mnie wielkich zakupów nie będzie,bo starszak miał sporo ubranek po moim siostrzeńcu,trochę nowych,więc młodszy wyprawkę w sumie ma;chociaż na pewno coś tam nowego mu dokupię (a nie trzecie dziecko na zdjęciach w tych samych ubraniach haha).Prawda jest taka,że te najmniejsze ubranka niszczą się jedynie tyle co w praniu (żadnych plam,bo przecież samo mleko pije;dzieciaki wyrastają tak szybko,że się nie zdążą zniszczyć).Także jak nie macie oporów to allegro i lumpeksy cenowo wygrywają;chociaż ja używane "obce" kupowałam raczej ubranka wierzchnie, bodziaki,śpioszki,kaftaniki miałam używane tylko po siostrzeńcu albo nowe,ale to akurat tak się złożyło i tyle,w końcu co za różnica.Mój młody miał po urodzeniu 55cm(oboje z mężem też jesteśmy średniego wzrostu),rozmiar 56 nosił ok.2 miesięcy,rzeczywiście nie warto kupować dużo w tym rozmiarze,ale w za dużych ciuszkach maluchowi nie jest zbyt wygodnie,bo mu się np.plączą nogawki od śpiochów:-)także ja polecam zaczęcie od rozmiaru 56(chociaż też te rozmiarówki są takie że czasem 56 jest większe od 62,więc trzeba sobie wyrobić trochę oko).
Hej!!!
Witam w kolejnym wątku.
Mój mały coraz śmielej szaleje w brzuszku, w święta się bardzo ożywił, ięc będzie lubił czas swiąt :) Ja juz tez kuilam kilka bodziaków, odstalam 3 spiochy i pomalu kompletuje koszule na poród i do spzitala itd bo to nie mało kosztuje.
|Pozdrowionka dla Was i całusy świąteczne :)
a i póki mam chwilkę to jeszcze napiszę kilka rzeczy,na które zwracam uwagę przy zakupach:
body-otwór na głowę najlepiej na zatrzaski na ramieniu,chociaż te na zakładki w pierwszych miesiącach życia też mogą być(potem czasami robią się zbyt rozlazłe :-); a na pierwsze dni do szpitala to najlepiej w ogóle rozpinane z boku,najłatwiej ubrać
pajace-sprawdziły sie,wygodne, szybko się wkłada;tylko trzeba zwrócić uwagę,żeby nie miały żadnych zatrzasków na pleckach i żeby były rozpinane na całej długości,aż do nogawek(niektóre są wkładane przez głowę,trochę porażka)
śpioszki-muszą być rozpinane w kroku
kaftaniki-przydały nam się,ale nie takie całkiem bieliźniane,tylko takie ala bluzeczki(rozpinane z przodu),ubierałam np;body na kr.rękaw+śpiochy i kaftanik na to (jak trochę ulał to wystarczyło zmienić z wierzchu kaftanik,a nie całego rozbierać)
i wiadomo,takiemu maluchowi najwygodniej w bawełnianych śpiochach,pajacach itp,wszelkie dżinsy,ogrodniczki,sweterki,wymyślne sukienusie wyglądają ślicznie,i jako pokazówkę można coś maluchowi sprawić,ale na co dzień i tak się nie przydadzą:-)jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę i życzę miłego buszowania na noworocznych wyprzedażach :-)
czesc dziewczyny,
nasz Piotrus zrobił nam piękny prezent świąteczny i zaczął kopać -wreszcie :)))
uaktywnia sie szczególnie pod wieczór i popołudniu- sa to na razie pojedyncze kopniaczki,ale takie,ze wiem ze to On :))

jeszcze nie do końca pozbyłam sie przeziebienia ale mam nadzieje ze do poniedziałku mi przejdzie i bede mogła pojsc na zakupy - planuje pochodzic po sklepach i zaczac kupowac ubranka dla Maluszka :))))
witam was Dziewczyny
My mamy termin na 18 maja. To moja pierwsza ciąża i chciałam was zapytać o szkole rodzenia?
i w jakich szpitalach chcecie rodzic?
wiem ze to jeszcze sporo czasu ale ja chyba jestem troszkę przewrażliwiona :)

Hej!!!
Jagoda witamy i gratulujemy :)

Jak po swieach?? Obżarciuszki jestescie?? Ja tak ok. Moj Borys coraz smielej sie wierci i jest to cudowne :)
No ja się objadam a co tam :)

Jutro do pracy..........:( Aż żałuję że nie wzięłam urlopu sobie.

No i jutro jadę na połówkowe do Preissa :) I pierwszy raz z tatusiem córeczek :)
Ja też najedzona jserię kopniaków, jak nie wiem co :)
Nasz maluszek rusza się coraz bardiej i codziennie dostaję od niego serię kopniaków, czasami aż się przestraszę jak mnie tak z zaskoczenia mocno kopnie :) Oczyiście ukatywnia się pod wieczór i jak się położę wieczorem spać. Siedząc teraz i pisząc do Was też mnie co chwilkę kopie, a jak kładę ękę w to miejsce to jest cisza i chyba udaje, że śpi i to nie on mnie kopnął... mały cwaniaczek z tego naszego dzidziusia :)
No bo długich zaległościach jestem :)

Troche mnie tu nie było bo to Święta trzeba było porobić w kuchni i nie miałam nawet czasu na kompa :( a jutro wyjeżdzam i znów nie będzie mnie tydzień ale MamoMarty prosze o opis wizyty u loekarza Preisa,jestem bardzo ciekawa jak to wygląda i czy warto itp
Moje maleństwo kopie w sumie codziennie,kreci się i wogle :)
hej!!!
No moj tez udaje ze spi jak przyloze ręke... jakieś spryciarze siedzą nam w brzuszkach ;)
Witam(y) po swietach, rowniez objedzeni. Mam dosc, za rok robie tylko rybe po grecku i salatke warzywna, jakies ciaho i wsio. Sloiczek barszczu wyprosze u mamy.
Jak nigdy, w tym roku jestem zmeczona swietami, a inaczej mowiac siedzeniem i jedzeniem w kolko tego samego.
W spizarni czekaja jeszcze 2 sloiki bigosu zrobionego z wyprzedzeniem a nawet nie ruszylismy.

Wiecie co, moj maluch to rusza sie coraz mniej, powiedzmy, ze dostane 2 kopniaki rano i wieczorem. Troche mnie to niepokoi, w dzien to siedzi cichutko jak myszka.

A ja znalazlam sobie nowa pasje, scrapbooking. Dzis zamawiam pierwsza czesc papierow, wstazeczek i innych potrzebnych gadzetow. Zaczynam od robienia albumow na zdjecia, moze jakies kartki, no i uwielbiam ozdabiac pierwsze strony kalendarzy ksiazkowych. Moze za jakis czas pochwale sie pierwszym tworem.

Pozdrawiam po swiatecznie

p.s. dlaczego swiateczne jedzenie najlepiej smakuje po swietach? rybka po grecku najlepsza byla dzis na sniadanko hehhe
Ja również witam po świętach, objedzona na maxa...
Dzisiaj dopiero wróciliśmy do domu od rodziców.
Jeśli chodzi o ruchy mojego maluszka, to musze Wam powiedziec ze ja takiego typowego kopniaka jeszcze nie czułam. Owszem czuje bąbelki w brzuchu i "przelewanie" ale kopniaka chyba jeszcze nie miałam, nawet sie troche dziwie bo to juz 21 tydzień.
Dzisiaj byłam w fashion house w VERO MODZIE i kupiłam sobie jeansy ciążowe za 69 zł (przecenione ze 130 chyba).
Pozdrawiam Was serdecznie i wasze maleństwa :)
cześć dziewczyny :)

dzis byliśmy na usg 4d i połowkowym, z naszym Piotrusiem wszystko dobrze :))))) wszytkie parametry prawidłowe, dobrze sie rozwija :))

ruchliwy ten nasz malec,ale kilka fajnych ujęc udało sie zrobić :)
mamy takie fajne ujecie jak najpierw sobie jeden paluszek wkłada do buźki i ssie a potem drugi sobie jeszcze dokłada - lekarka sie śmiała ze cos głody maluch jest;)

od osttaniej wizyty ok 200 g "przytył" -teraz ma juz 444 gramy :)

pozdrawiam
dopisuje szpital, w którym bede rodzic

Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
03.05 Slonko69
04.05 MajowaMaja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21
08.05 Demi:) - chyba chłopczyk :)
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami
99% chłopak, 1 % baba z jajami :D

Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
03.05 Slonko69
04.05 MajowaMaja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21
08.05 Demi:) - synek
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry