Widok

MALINY w CIĄŻY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak to jest, w gazetach piszą,aby jeść maliny,bo zawierają dużo witaminy C i żelaza. a na niektórych forach przeczytałam że wręcz nie wolno jeść malin. Trochę sie martwię, bo to 9 tydzień mojego maleństwa, a ja zjadłam z 2 garście dorodnych pięknych malin.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) jedz maliny na zdrowie! :) nie można pić naparu z liści malin, owoce są ok! ;)

image
dzięki,normalnie się wystraszyłam,tyle starań i miałaby zaszkodzić kruszynce..

juz mi lepiej
Ja jem kilka razy w tygodniu maliny, pod różną postacią, najbardziej mi smakuje koktajl z mali z mlekiem i lodem, pyyycha zwłaszcza na takie upały ;)

image
Majls, Piri ma rację - nie wolno pić naparu z liści malin, a owoców wpylaj ile chcesz. Ja przez ostatnie 3 tygodnie zjadam codziennie koszyczek malin.
o ja głupotek nie jadłam..hehe:)to mi humor poprawiłyście:)
MAJLS JA TEZ JESTEM W 9 TYGODNIU :))) DOKłADNIE 9 TYDZIEń I 4 DZIEń :))) KIEDY MASZ USG ??? JA W 12 TYG CZYLI 3 SIERPNIA :))) JAK SAMOPOCZUCIE :))

image
image
Napar z liści malim może przyśpieszyć poród. Przy przenoszonych ciążach jest wskazany ;-).

image
image
ja ubustwiam maliny i wszystko co z nimi związane:)
to dobrze że śmiało można jeść zaraz sezon w pełni malinowy będzie:)

image

dziób, ciąże mam 11 tydz., zarodek ma 9 tydzień,a usg mam 2 sierpnia....czyli ty następnego dnia,a wówczas mój już wtedy płód będzie również miał 11 tydzień. W środę idę na badania krwi i moczu.
Oj z tymi malinami:) Ciagle się ten temat przewija. Malinki sa ok, herbatki, soki też. Tylko ten nieszczęsny napar z liści..ale kto to w ogóle pije?
no właśnie ja powiem szczerze że nie spotkałam się jeszcze z naoparem z liścia maliny:)

image

Ja gdzieś czytałam, że podawało się takie cudo "przeterminowanym" dziewczynom.. nie wiem czy działa, ale nie zamierzam próbować ;)

image
bardziej sprawdzomym srodkiem i przyjemniejszym jest uprawianie sexu na koncowce przyspiesza to rozwiazanie:)
image

Uploaded with ImageShack.us
Tu coś na temat malin w ciąży i nie tylko
http://umamy.homestead.com/porod.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

do góry