Widok

MALINY w CIĄŻY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak to jest, w gazetach piszą,aby jeść maliny,bo zawierają dużo witaminy C i żelaza. a na niektórych forach przeczytałam że wręcz nie wolno jeść malin. Trochę sie martwię, bo to 9 tydzień mojego maleństwa, a ja zjadłam z 2 garście dorodnych pięknych malin.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) jedz maliny na zdrowie! :) nie można pić naparu z liści malin, owoce są ok! ;)

dzięki,normalnie się wystraszyłam,tyle starań i miałaby zaszkodzić kruszynce..

juz mi lepiej
Ja jem kilka razy w tygodniu maliny, pod różną postacią, najbardziej mi smakuje koktajl z mali z mlekiem i lodem, pyyycha zwłaszcza na takie upały ;)

Majls, Piri ma rację - nie wolno pić naparu z liści malin, a owoców wpylaj ile chcesz. Ja przez ostatnie 3 tygodnie zjadam codziennie koszyczek malin.
o ja głupotek nie jadłam..hehe:)to mi humor poprawiłyście:)
MAJLS JA TEZ JESTEM W 9 TYGODNIU :))) DOKłADNIE 9 TYDZIEń I 4 DZIEń :))) KIEDY MASZ USG ??? JA W 12 TYG CZYLI 3 SIERPNIA :))) JAK SAMOPOCZUCIE :))

Napar z liści malim może przyśpieszyć poród. Przy przenoszonych ciążach jest wskazany ;-).

ja ubustwiam maliny i wszystko co z nimi związane:)
to dobrze że śmiało można jeść zaraz sezon w pełni malinowy będzie:)

dziób, ciąże mam 11 tydz., zarodek ma 9 tydzień,a usg mam 2 sierpnia....czyli ty następnego dnia,a wówczas mój już wtedy płód będzie również miał 11 tydzień. W środę idę na badania krwi i moczu.
Oj z tymi malinami:) Ciagle się ten temat przewija. Malinki sa ok, herbatki, soki też. Tylko ten nieszczęsny napar z liści..ale kto to w ogóle pije?
no właśnie ja powiem szczerze że nie spotkałam się jeszcze z naoparem z liścia maliny:)

Ja gdzieś czytałam, że podawało się takie cudo "przeterminowanym" dziewczynom.. nie wiem czy działa, ale nie zamierzam próbować ;)

bardziej sprawdzomym srodkiem i przyjemniejszym jest uprawianie sexu na koncowce przyspiesza to rozwiazanie:)
Tu coś na temat malin w ciąży i nie tylko
http://umamy.homestead.com/porod.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry