Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 6.12- DARIA- 4200g,58cm, szp.Redłowo
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Alexandra86 20.12 - MATEUSZ - 4040g, 56 cm, szp. Kliniczna
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

założyłam nowy wątek z Alexandrą i Basią7 na liście.

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-66-t220085,1,130.html
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Salambo, nie pocieszasz mnie;-) jesli chodzi o dwojke dzieci...ja tez nie wiem jak dam rade i jestem troszke przerazona...
nie, ja nie mysle tak, tylko hormony u mnie szaleja itp....

ps.Blanka tez lubi peppe, ale oglada ja po ang, po polsku nie za bardzo kuma, i dziwi sie, ze mowia po pl, ale lubi program mini mini...
image

image
Iza będzie dobrze, ja też mam mamę daleko, dłużej do niej jadę autem niż Ty lecisz samolotem :) ale jakoś daję radę są gorsze i lepsze dni, a u mnie jest w sumie mniejsza różnica wieku,
najgorzej jest jak obydwoje na raz chcą jeść, albo zbliża się czas kąpieli a ja jestem sama, ale wszystko jest kwestią organizacji :)
a jak idę po ulicy na swojej wiosce to ludzie się życzliwie uśmiechają, miło komentują i podziwiają jaka to ze mnie dzielna mama - miłe to jest :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
my sie meldujemy,dziewczyny mysle co by sobie wziac pod opieke dziecko.....niewiem czy dalabym rade ,ale kasy potrzebuje jak nigdy!
image
Witam, moja Wera też uwielbia mini mini Sezamki najbardziej(ma swojego pluszowego elma i tuli go i całuje) zna prawie wszystkie te bajki i śpiewa zawsze te pioseneczki jak sie baja zaczyna. (śpiewa po swojemu :-)

A u nas szykuja sie zmiany nasza niania jest tylko do końca czerwca Were chciałam dac do prywatnego żłobka żeby się odważniejsza zrobiła bo strasznie jest przyklejona do mojej spódnicy na dworze bawi sie ładnie ale jak jakies dziecko che do niej podejsc to Wera sie boi i przyklejona do mnie jest. Jak sie "przyzwyczai" ze sa inne dzieci to wkońcu sie bawi z nimi ale na początku jest panika
Jak wasze maluchy bawią sie z innym??

Ale jednak nie dam jej do żłobka bo wyszło by nas to ok800zł masakra jakas. A ja zarobie nie wiele wiecej i dogadałm sie z szefem ze bede pracować w domu raz w tyg. bede jeżdziła do biura zdawać raporty i tyle. Więc super zostaje z Werą w domu :-))) tylko boje sie cholerka że teraz to już całkiem sie dzika zrobi i tylko mama i mama :-(
I z Krzychem stwierdziliśmy że trza działąć i rodzeństwo jej robić, zobaczymy jak to bedzie bo żeby zajść w pierwszą ciąże to ciężko było (2lata leczenia) oby teraz było wszystko ok.
Pozdrawiam i słonecznej niedzieli życzę

Crazy Oscar bawi sie z wszystkimi dzieciakami. Jak kogos nie zna, to bawi sie troszke "delikatniej", ale juz po chwili szaleje. Moze Twoja mala jest bardziej wstydliwa.

A co do ciazy, to my o Oscara staralismy sie 1,5 roku, a z druga dzidzia poszlo bardzo szybko, bo juz za drugim razem bylam w ciazy! I to byl dla mnie szok, ze tak szybko poszlo :). A myslelismy, ze tez bedzie tak dlugo (chcialam urodzic na drugi rok latem) i zaczelismy starania juz wczesniej...ale jednak jeszcze w tym roku maly bedzie mial rodzenstwo :).
image
image
Crazy ja z Szymkiem zaskoczyłam od pierwszej próby i to dopiero był szok :)

Mila nie boi się dzieci, powiedziałabym że wręcz uwielbia, jest dość żywiołowa i to Ona zazwyczaj jest tą stroną która zabiera zabawki :)

Iza kurde szok, nie przypuszczałabym że w wózku może się zapaść siedzenie,
na szczęście moja cały czas waży 11 kg więc mam nadzieję że jeszcze trochę pojeździmy, za to Szymon waży już 8 kg
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Crazy - u nas na weekend byla moja rodzinak z 2 dzieci - moja mala o mnie zapomniala i bawila sie super z nimi, no i ja tez pomyslalam ze moze czas na rodzenstwo? czyt.siostrzyczke
moja uwielbiala byc w zlobku lubila dzieci i panie, ale tez jest taka zywa dziewuszka i bardzo stanowcza,no i nie daje sobei w kasze dmuchac, nawet nad mama chce panować :-)
A mój tez taki cycek. Lubi dzieci jak te sa daleko. Może to wina mojej siostrzenicy o 1,5 roku starszej od Filipa, która mojego jak nie kopnie, to uszczypnie, to znów piszczy a Filip się drze ze starchu. Ale doroslych obcych raczej się nie boi/wstydzi.

Ogólnie jest radosny i pogodny.

Ładnie sam się bawi na dywanie swoimi zabawkami.
image
image
A juz myślałam że tylko moja Wera taki dzikus.
Kurcze Werka dorosłych też sie nie boi- jak któś przychodzi do nas to owszem wstydzi sie chwilke ale po 5min obserwacji już jest ok. a na dworze to boi sie tych dziecki kurcze :-( bawi sie ale ja musze być obok wejdzie na ślizgawkę ale jak ktos za nią wchodzi to sie boi i ja musze byc obok.
No nic może jej przejdzie i zrobi sie odważniejsza :-)
A ja nawet za bardzo nie wiem jak Amelia reaguje na inne dzieci bo nie ma z nimi za bardzo kontaktu. Przynajmniej z rówieśnikami. Starsze bardzo lubi. Mam nadzieję, że jak pójdzie do przedszkola to nadrobi. Zresztą niedługo się przeprowadzamy to może znajdzie jakieś koleżanki/kolegów.

Amelia dostała w czwartek sterydy na kaszel, ale lekarka nie powiedziała, że to steryd. Dopiero w aptece mnie oświecili. No i nie podałam tego leku. Dostała antybiotyk i na razie jest lepiej. Dzisiaj idziemy na kontrolę i nie wiem czy kłamać lekarce czy powiedzieć prawdę, że nie podałam leku.
image image
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was i widziałam, że piszecie o profesjonalnych zdjęciach
Pomyślałam, że podrzucę Wam linka -mają akurat promocję. Myślę, że warto...
My byliśmy super zadowoleni!
http://pl-pl.facebook.com/notes/2-style/promocja-zdjęcia-w-cenie-139-zł-w-studio-fotograficznym-lub-plenerze/222342854450895
no to dziewczyny do robotki jesli chodzi o druga dzidzie, u nas szybko nie bylo, i jak problemy byly to doszly dodatkowe, ale zaszlam w cyklu teoretycznie od razu po @, wiec moja owulacja byla dziwna i dlatego dosc pozno sie dowiedzialam...i na Blanke i o Nell staralismy sie ok.9-10 miesiecy, wiec nie ma paniki

Blanka woli starsze dzieci, nie daje sobie w kasze dmuchac, ale jest wstydliwa na poczatku, nie powoduje klotni itp, lubi bawic sie innymi zabawkami...np na plazy...

ja na przelomie lipca i sierpnia znow jade do Gda, a pozniej to chyba az na swieta dopiero jeszcze zobacze ;-)
image

image
Iza, ja bym chciała, ale jeszcze z rok musimy poczekać. Mieszkanie wykończyć, studia, być może zmiana pracy itp. Mała pójdzie do przedszkola to zaczniemy pracować nad rodzeństwem :)

A tak z innej beczki. Jak byłam w zaawansowanej ciąży, chcieliśmy polecieć gdzieś na weekend, ale baliśmy się, że mnie do samolotu nie wpuszczą. Latacie tanimi liniami? Nie robią problemów?
U nas Amelia dzieci uwielbia, bierze za rękę i chce spacerować. Natomiast od kilku dni przestała zaczepiać dorosłych. Z jednej strony dobrze, bo do wszystkich szła, każdemu podawała rękę i w ogóle zaczepiała, mówiła cześć, wygłupiała się i dosłownie z dnia na dzień odwidziało jej się :)

Gosiu, dostałam wiadomość, bardzo Ci dziękuję za cenne rady już skorzystałam z Twoich podpowiedzi :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Kasiu - cieszę się :)

Mój też jest bardzo otwarty. Trochę mnie to martwi, bo do każdego idzie, nie boi się (jest tylko jedna sąsiadka teściowej, ma taki donośny przeraźliwy głos, to jak ją widzi, to się chowa. Ostatnio byl u babci i ta sąsiadka przyszła na chwilę, to się schował, a jak sobei poszła, to trzasnął za nią drzwiami :DD

Do dzieci jest również bardzo otwarty i uwielbia się z nimi bawić, zarówno młodsze jak i starsze. Od jesieni chcę wrócić do pracy i oddać Jasia do żłobka. Kolo mnie jest żłobek 700zł + swoje jedzenie i jeśli będzie miejsce to chyba tutaj oddam. Muszę się na dniach dowiedzieć.

Ale te zachowania naszych dzieci to od charakteru zależą, jedne są "śmielsze" inne nie, ale nic w tym złego. Na pewno z biegiem czasu się rozkręcą :)
image
image
Gani, to powodzenia tak w przyszlosci...ja mysle nad powrotem do pracy na pol etatu chyba, choc jest to daleko dla mnie, aby planowac...

ja latam tanimi typu ryanair i wizzair, ale tez tymi drozszymi, i tak w 10tc w ciazy nr.2 lecialam na 4 dni do reykjaviku icelandair, stawialabym je na drugim miejscu na swiecie, tak sa super, tylko singapure airlane je przebily, jak lecielismy do NZ. teraz lecialam wizzairem i 2x zapytano mnie sie czy jestemw ciazy i ktory tydzien, teraz bede leciek ok.30tc, musze obliczyc i tak polzna powiedziala mi, ze jesli jest to w europie to tak i tylko loty bezposrednie typu bez przesiadek, potrzebuje paier od GP, ze moge leciec, choc w wizzairze powiedziano mi, ze bez tego papieru tez polece, ale mam podpisac dokument ktory chroni linie lotnicze...itp...ja w samolotach czuje sie ok, tylko pod koniec sierpnia maz leci sam do Gda, bo ja juz nie bede mogla itp...
image

image
Gosia do ktorego oddajesz małego?
image
Sylwia, ja chciałam do tego jak u babci na Anny Jagiellonki, na stronie widzialam że miejsca są, ale musimy iść i pogadac. Chciałam we wrzesniu oddać tak na trochę, żeby się zaaklimatyzował, a od października do pracy.
image
image
Pomyliłam - nie na AJ tylko Dąbrówki. To 2 minuty od mnie także byłoby super.
image
image
no wiem a odemnie 1 minute,ja jeszcze pracy nie mam ale planuje cos dzialac po wakacjach....widzialas ze na górnej jeszcze fajna Akademia Przedszkolaka?
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

WAŻNE -- POSZUKUJĘ AUTA NA PRZEWÓZ RZECZY DO POLSKI --- !!! (14 odpowiedzi)

Witam mam nietypowe pytanie poszukujemy auta, osoby która pracuje w jakiejś firmie przewozowej...

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

do góry