Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.57 (18)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image
image
Kasia - ale ekstra fotka - no i jakie modelki, a Ami się zmieniła widac ze juz coraz to wieksza panna z niej :-)

ps apropo Iwony - chyab z tydz temu siostra mówiła mi ze jej przyjaciolka (obecna dziewczyna Patryka) z nim rozmawiala kurcze a tutaj w artykule napisali ze zaginal, chyba nie bede mogla spac a sis ma poczte glosowa i wyl tel...
Sara dziwna sprawa z tym zaginięciem, obawiam się, że to może być powiązane :(

A Amelka rośnie w szerz hihi :)
Basiab to u nas podobnie. Kiedyś Filip po kolacji sam zasypiał, ale od miesiąca, może półtorej to masakra... w nocy obecnie mamy podobnie... może to ten wiek???
U nas dolna dwójka idzie- maruda z mego synka straszna, ale współczuje mu, bo przecież Go to boli :(

Mała C współczuję i mam nadzieję, że to nie ospa :( trzymam kciuki za urlop !

Wszystkiego naj dla solenizantów :)))))
Betrisa Liwia chudziak,pampersy na szelkach bo jej wszystkie spadaja:( same zebra .mierzy 74-75 cm i wazy około 8.300.Ogladałam ja rano i plamek nie ma wiecej wiec moze sie uda.
Kasia ale fajowa Amelka!!cudo!
Moja Miska tez jest raczej z tych mniejszych i szczuplejszych dzieci. Pelza jak szalona,probuje sie podciagac to stania,jak oprze sie o nas na kolankach to sobie podskakuje,takze cos robi ale w swoim tempie.Rozmawialam ostatnio z kolezanka z pracy i jej corka chodzila w wieku 8m-cy a pozniej miala krzywe nozki,wiec nie wiem co jest lepsze,ze nic nie robi czy robi za duzo:)

A Oskarek,sliczny maly mezczyzna:)
Amelka jaka rozkoszna,a te pultynki slodkie:)
A Liwka faktycznie super stoi.I jak tu nasze maluchy maja ja albo Jasia dogonic:)
Witam po dłuższej nieobecnośći :)
Podczytywałam was regularnie ale nie miałam czasu na pisanie :(
Byłam u teściowej na kilka dni a tam problem z netem.
Poza tym mała strasznie od kilku dni marudna :( dziąsła spuchnięte, trze się za ucho, popłakuje :(
strasznie zmęczona jestem :(

A Marcelinka dzisiaj kończy 8 miechów :)

Spóźnione naj dla wszystkich jubilatów :)))
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
nas też dawno nie było;)

byliśmy w Toruniu u brata na urodzinach, troszkę pochodziliśmy po starówce (dopiero od 10 lat mieszkam w Gdańsku), poznaliśmy bliżej przyszłą bratową i czas było wracać;(

we wrześniu wesele;) i czas najwyższy na niego, nie można być całe życie kawalerem;) hihihi

Kasjan też jest z tych cięższych, miesiąc temu miał ponad 10 kg i też nam powiedziano, że jeśli nie przystopuje z przybieraniem to dostaniemy skierowanie do endokrynologa.

ładnie siedzi i pełza;)widać, że chce wystartować do raczkowania i buja się jakby na jednym kolanku, a drugie pod pupą ma;) śmisznie! ale do wstawania jeszcze daleko...

ze słoiczków chyba też zrezygnuję, bo coraz więcej kasy na nie idzie. mam thermomix i książkę dla niemowląt do niego, więc czas na obiadki i deserki.

z zasypianiem problemu nie ma ,. kładę go wieczorem po mleczku do łóżeczka i śpi. całe szczęście, bo odpoczywam już jak mężuś zajmuje się już Kornelką.

i rośnie mi mały monter elektryk;) zawsze pełza w stronę sprzętu RTV i kwiata w dużej donicy, który stoi obok. dotyka przycików, pokręteł, a jak go "przegonię" do podciągnie się pod kwiata i jedną ręką ziemię wyciąga i zerka, ile jeszcze zdąży;) łobuziak mały! coś czuję, że łatwo nie będzie....hihihii

my jemy tak:
7- 210ml mleczko
10 - 210ml mleczko
13- obiadek
16- deser
19- 210ml mleczko

za tydzień jedziemy pod Zieloną Górę do Głogowa na chrzciny bliźniaków. niestety nie zostałam chrzestną i jakoś przykro mi się zrobiło...
Kasia - apropo Patryka (zaginiecie Iwony) to nie o tego chodziło uff wiec zbieżnośc imion... ale i tak szkoda tamtego chłopaka, boże co się dzieje... pamietam jak ja z kol biegałysmy przed domem cały dzien a teraz jest u mnie córka kuzynki (7 lat) i samej nie puszczam jej przed blok a co to bedzie jak mnasze maluchy bede starsze...
aha Kasia jakby smiala zdjecie tej kurteczki od cioci to przeslesz mi lub wstawisz na forum? w sumie tylko z ciekawosci wiec nic pilnego :-) ale chciałąbym zobaczyc cos z nowej kolekcji

Lidia - widzisz jaki spryciarz z Kasjanka :-) no ale te nasze dzieci to wogole są super kombinuja kombinuja a nam sie słodko w oczka patrzą :-)

Zabulka - nie wiem czy dobrze pamietam ale kiedys pisalas o synku kolezanki, jestem ciekawa czy w koncu wybudza małego czy juz jej nic nie doradzałas? bo sama jestem za niewybudzaniem (no chyba ze dziecko słabo przybiera) i tak sie zastanawiam co u małego...
a co do krzywych nózek to ja np nie raczkowałam a sie turlalam i pani w OWI mówiła właśnie ze przez to mam takie nogi :-) wiec chyba cos w tym jest ze wszystko w swoim czasie no i ze kolejne etapy powinny nastąpic ( u nas własnie mała cwiczy na prawidłowe czworakowanie bo juz wczesniejsze rzezcy opanowala ok)

Natalia i mała c. - spoźnione zyczenia od nas dla waszych szkrabów !!!!

Ojjka - a dzis dla Marcelinki wszystkiego najlepszego!!!!
Wszystkiego naj dla Marcelinki :)

Ja po wizycie u pediatry, myślałam, że moja należy do tych większych dzieci ale mamy podobnie jak mała Liwia, bo waga 8430 kg a wzrost 74 cm.

Ale do raczkowania daleko, a jak ją postawię na nóżki to chwieje się jak Elvis. Pediatra dała nam skierowanie na ćwiczenia, ale jak zadzwoniłam to dopiero 30.09 pierwszy wolny termin :/ wiem, że Natalia chyba chodziłaś, i Sara? Na rehabilitację. Gdzie chodziłyście, i czy też tak długo czekałyście na wizytę?

Gani, pytałam o karmienie, powiedziała, że do roku powinno się dawać trzy posiłki mleczne piersią a po ukończeniu przez malca roku, dwa. Także dobrze robimy.

Ja też powoli odchodzę od słoiczków, mam super książkę - Mały Smakosz, może ktoś ma też :) dużo fajnych przepisów. Dziś zrobiłam soczewicę z marchewką, selerem, batatem - siedziałam nad tym pół dnia, a małej nie zasmakowało :/ na deserek zrobię bananka z borówkami, może to przejdzie :)
A może na rehabilitację powinnam się wybrać prywatnie, znacie jakieś sprawdzone namiary?
Sara to ja pisalam o tym synku mojej kolezanki:)ale stwierdzilismy z Michalem,ze lepiej nie bede jej nic mowila.Zreszta bylismy u nich ostatnio i maly(wtedy bylo tak cieplo na dworze ale nie 36stopni)byl przykryty kolderka:/oczywiscie zapytalam czy nie jest mu za cieplo ale Justyna sprawdzila mu kark,i powiedziala,ze nie,wiec juz wiecej nic nie mowilam:)kazda mama robi jak uwaza:)
Sara, dobrze, że do zbieżność imion, ale i tak co sie dzieje na tym świecie :(

Wszystkiego naj dla dzieciaczków z okazji małych urodzinek.
Marcelinka dziś 8 miesięcy, a Amelka 7 :) Jak ten czas leci :)
Sara to jest tak kurteczka
image
image
Paula - ja na cwiczenia zapisywałam mała na poczatku roku i czekalam moze 3-4 tyg juz nie pamietam dokładnie ale wiem ze teraz sa takie dlugie terminy, co do wizyty prywatnej ja bym chyba kogos zamówiła i poprosiął o opinie czy z mała mozna spokojnei poczekac dokonca wrzesnia (aha no i od razu mala umowila na ten termin) i moze pani prywatnie pokaze jak cwiczyc w miedzyczasie

Zabulka - o kurcze z ta kołderką to tez dziwnie, no ja moze bym tetra przykryla .... no ale mieliscie racje w sumie same nie lubimy takich porad wiec tez sie powinnysmy wstrzymac ze swoimi :-)
a wy kiedy nad to jeziorko sie wybieracie? maz chcial z mala pod namiot jechac ale ja jestem straszny zmarzluch a nie wiem jak moja mala... sa dobre spiwory w Decathlonie ale zeby znowu za cieplo nei bylo...
dzieki Kasia za fotki, a to jest hello kitty czy hm? a widze ze Amelka ma czapeczke fajna :-) mierzylam wczoraj małej taka sliwkowa ale nie bylo jej w tym do twarzy za to twoja mala super w niej wyglada :-)
moje dziecię właśnie zaczęło raczkować:)!
Bardzo dziękujemy za życzenia :)
Wszystkiego naj dla Amelki :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Wszystkiego naj naj dla Marcelinki i Amelki:)

Sara chcielismy jechac w ten piatek ale z tego co patrzylam to pogoda ma sie troche poprawic od soboty,wiec najwyzej rano ruszymy.My jedziemy na dzialke ale tam jest buda kempingowa,ja pod namiot sie nie nadaje bo za wygodna jestem:)

Betrisa gratulacje dla Ewuni,tak sie martwilas a tu taka niespodzianke Ci corcia zrobila:)
Wszystkiego naj dla Marcelinki i Amelki :)
A Krystianek dzisiaj skonczyl 9 miesiecy :)

Paula ja czekam od maja na rehabilitacje a mamy 3 sierpnia dopiero wizyte w OWI, u nas do raczkowania daleko, chodzenia to juz w ogole...
Jezeli chcesz to moge ci na maila wyslac namiary na rehabilitantki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry