Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najserdeczniejsze życzenia dla roczniaków;-))))
u nas po staremu, no może Tysia częściej sama chodzi;-), nie chorujemy, cycka dalej ciągniemy, hehe;)
pozdrawiamy serdecznie i miłego dnia życzymy;-))))
ja tylko na chwilkę - jestem juz od 8 w pracy a mała z tatusiem od rana takze dzis na razie jestem spokojna :)

ale bedzie trzeba sie teraz przestawic :-( jakoś jeszcze nei wierze ze tu siedze bez małej...

pozdrawiam i milego dnia
potrzebuje dosyc pilnie kupic ochraniacz na cale lozeczko,moze macie na zbyciu??
MC - ja mam tylko krótki, o taki:
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-stelazbaldachimprzybornik-t173054,1,130.html

SARA - trzymam kciuki i podziwiam :)))
SARA ja tez podziwiam,psycha mi mi siadła :) miętka jestem:)
Sara trzymam kciuki i miłego dnia !
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków :)))

Ojjka miło było cię poznać, musimy się umówić na spacerek albo kawkę a nie tak w biegu :))a Marcelinka cudna, taka drobinka z niej, super :)

Iza, Biedronka trzymam kciuki,oby szybciutko się udało!!!!!

Moje dziecko zaczęło chodzić!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))
My mamy dokładnie za tydzień Roczek a dzisiaj byliśmy u lekarza i Nikoś ma zapalenie oskrzeli :-((( Narazie dostał masę leków w tym do inhalacji i we czwartek do kontroli, jeśli nie przejdzie to antybiotyk!!!!!! I juz się boję bo nie chciałabym przekładac Urodzinek ;-((( Jejku mam nadzieję, że się polepszy!!!!!!
Biedny NIkoś :(((( zdrówka zyczę `
Hej, MalaC, ja kupowalam w mothercare, za kupe kasy, ale przydaje sie, wiem, ze ikea ma tez, jst bialy i duzo tanszy, wiec zobacz na sekcji dzieccecej...na str.internetowej

my po wizucie u opiekunki i ok, ale dosc wyzszy koszt nic myslalam, bo 175 funtow na tydzien, i generalnie nie mozna pertraktowac niestety..., moze maz bedzie dorzucal sie, choc to mialo byc na mojej glowie...ale z dobrych newsow urzad podatkowy stwierdzil, ze za duzo place podatku i na 80% dostane zwrot i to spory, bo jeszcze sprzed 2 lat...czekam teraz na czek, bo kaska sie na pewno przyda...
oooo Monika kurde biedny Nikoś,zapalenie oskrzeli to chyba ponad tydzien w domku:/
Zabulko, dzieki za linka, fajny ten kombinezon, ja wczoraj przegapiłam licytacje kombinez HM, bo zapomniałam, a ostatecznie za 20zł poszedł, ale za to udało mi sie kupic fajny polarek HM za 1zł ;) aż głupio mi że tak tanio ;) to taki: http://allegro.pl/item1335124366.html

Sara, miłego dnia w pracy (teraz już po pracy!)

Basiu, gratuluję!! :)))

zdrówka dla Nikosia!

a my znowu nocka do tyłu, bo Maksiu dwa razy w nocy narobił w pieluchę, bąki go męczyły, kręcił się strasznie, nie mógł spać.. byliśmy u ped i Maks dostał 3 lekarstwa na tą biegunkę, jutro na kontrol mamy przyjść
do tego wszystkiego wczoraj po kąpieli Maksiu spadł mojemu A w łazience na podłogę (trzymał go na kolanach gołego i go smarował oliwką, a Maks się wyślizgnął), nabił sobie guza, na szczęście dziś nic nie widać, bo przyłożyłam mu lód od razu i smarowałam Altacetem.. ale tak jak wczoraj płakał to jeszcze nigdy, aż ja się prawie rozryczałam, bo nie mógł sie uspokoić i tchu mu czasem brakowało z płaczu.. zasnął nawet bez mleka :((
tak się cieszę że nic się nie stało, bo bum było naprawdę ogromne!! dziś był cały dzień pogodny pomimo tych wszystkich problemów :))
dzieki dziewczyny za kciuki, ale ja sie rozleniwilam "siedzac" z dzieckiem w domu
jestem dzis taka padnieta a jutro rano tez trzeba wstac, ciekawe kiedy moj organizm sie przestawi..
Paulinka byla dzis z tata caly dzien ale jutro juz idzie do zlobka, chyba jutro w tej pracy to nie wysiedze..

Monial - zdrówka duzo dla synusia
Natalia - a ped pow z jakiego powodu ta biegunka? moja ma ostatnio kupe raz na dzien ale jakas taka rzadsza, myslalam ze od zmiany mleka ale teraz nie wiem...
no i dobrze ze szybko z tym lodem zareagowalas, biedny Maksiu...
Natalia, dobrze, że nic się nie stało.
Pamiętam jak moja starsza spadła z łóżka piętrowego, prosto na głowę. Jejku, ile płaczu było, a po godzinie wymioty :/
Przyjechało pogotowie, ale okazało się, że to rota, a nie wstrząśnienie mózgu.

Zdrówka też dla Nikusia, kurczę wszyscy na około chorzy :(

Sara, przyzwyczaisz się.
Ja do pracy wracałam po 9 latach, to były czasy, miałam energii za 10ciu i zapał do pracy za 50ciu ;)
Teraz też czuję, że chcę wracać, ale jestem zmęczona tym siedzeniem i ciągłą rutyną
Kocham moje dzieci nad życie, ale starsze czasami mnie doprowadzają do szału ;)
Starsza 12sto latka zaczyna pyskować
Młodszy 11sto latek żyje na luzie, co mnie dobija, że na wszystko ma czas
No i Amcia, która kochana jest i jeszcze nie weszła w głupi wiek ;)
Nie pomyślcie sobie, że na starszych narzekam, a małą chwalę, ale nie jest łatwo jak się ma nastolatki w domu :)
Basia, gratulacje! Fajnie, ze juz chodzi :)
Dużo zdrówka dla Nikosia.
I sto lat dla następnych jubilatów!

A ja się rozchorowałam, ogrzewanie w domu padło, mieliśmy rano 15 st :/ teraz już jest 18, mam nadzieję, że Zosia się nie zarazi.

Lidka, fajnie, że już zaliczyłaś wszystkie godziny, w przyszłym roku idziemy razem na szkolenie! :)
Sara, trzymam kciuki, przyzwyczaisz się. Ja dwa dni w tygodniu pracuję i uważam, że mi starczy, ale raz pracowałam tydzień non stop, i po paru dniach już było lepiej. Dasz radę.
paula, my tez podziębieni. Kasjan ma mega katar i dziś zaczął kaszleć a u mnie się zaczyna. co moge mu podać. daję 3xcebion po 10 kropli i 2x clemastinum po 2,5ml. nie chcę z katarem biec do lekarza, bo może coś jeszcze gorszego złapać.
do tego musiałam małego rana z łóżka ściągnąć i Kornelkę do szkoły odprowadzić a było -12;( brr...

jesteśmy po drugim etapie urodzin (znajomi na raty przychodzą;() a jutro wieczorem już zjazd rodziny się zaczyna. przyjeżdżają teściowie spod Zielonej Góry , mam nadzieję , że normalnie dojadą. mój mąż z łodzi wrazał 14 godzin w poniedziałek. nieźle, co?

bliźniaki nie przyjadą, bo ciężko byłoby nad nimi w takiej trasie zapanować;) ale dotrze jeszcze mój brat z żoną. fajnie będzie;)
w niedzielę na mikołajkową imprezę do haffnera idziemy. Moja Kornelka nadal na mikołaja czeka;)
Wszystkiego naj naj naj dla roczniaków :))

Lidka - mój też katar :/
Ja też przeziębiona.
Dzisiaj w nocy nie mógł spać bo go męczyl katarek i też nie chciałabym z tym leciec do lekarza.
Podaję cebion, ale może faktycznie clemastinum mu dam jeszcze i maść majerankowa, echhh ta pogoda mnie dobija.

Zerwało nam dach z huśtawki na tarasie jak nas nie było :/ a snieg tam się utrzymuje jakies 20cm grubosci ze mogę na nartach jeździc :)
Paula - to zdrówka dla ciebie i zebys Zosi nie zarazila

dzis tez jakos energia juz nie tryskam, gdzie te czasy ze soe do 12 w nocy spac nei chcialo
ale w pracy ok, fajni ludzie (jak przed ciążą) na razie luzik, ale pewnie za tydz sie zacznie gorący okres

małą w żłobku dzis super, oczywiscie ja sie rozkleilam rano :-( ale jak maz ja odebral i pow mi ze mala nic nie plakala, ladnie spala i zjadla, bawiła sie - to sie ucieszylam, bylam dumna z mojej panny :-) stara sie dziewczyna hihihi
no i my dzis po pneumo za 6 tyg nastepna dawka, pozniej odra swinka rozyczka, i nastepnie menigo...

Bogosiaa - dla was tez duzo zdrówka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry