Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (5)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Crazy trzymam kciuki, za wszystko :)))) i za córcię i za synusia :))))) hihihih

Filip teraz grzecznie śpi. Boże jak ja Go kocham. zastanawiam się częśto jak mogliśmy bez niego żyć???? No jak ???????????
tak słodko sie usmiecha, rechocze głośno. Kochany mój synus :)

Jak Was czytam to widzę, że nasze dzieciaczki bardzo podobnie się rozwijają. czyli wszystko jest OK

Bogosiaa a ja mam znów do Ciebie pytanko odnośnie toxo. Robisz Jasiowi badania???? My właśnie powinniśmy wybrać się na pobranie krwi, bo ostatnio robiliśmy w listopadzie. Teraz w piatek mamy szczepienie i nasza pediatra ostatnio pytała co i jak, teraz zapewne znów będzie pytać. teraz taka pogoda, że nie chce mi sie jechac do Gdańska na pobranie krwi /mieszkam 50 km od Gdańska/. Napisz jak jest u Was.

Mój mąż od tyg z nami w domu i tak mi dobrze, ze nawet nie chce myslec jak to będzie jak wróci do pracy. Filipek tez rozpieszczony, bo wiecznie jak nie ja to tatuś. Da mi w kość jak zostaniemy sami.

Poza tym u mnie remont. Żyjemy jak cygani w jednym mini pokoiku i wszędzie kurz. Ale jak pomyślę jak potem będzie pięknie :))) to mi odrobine lepiej :)

crazy gratulacje :)
konsekwencja jednak jest ważna, nawet jak maluch spazmuje, tak trzymać !! a ja kciuki trzymam nadal za kolejne postępy, a synuś niech się pojawi ale za jakiś czas ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
no to super;)

ja mam dziecko anioła i gdyby nie wspomnienia jak krystian dawał popalić to bym nie wiedziała jak to jest. Ewcia może z 2 nocki cięższe miała a tak to spi super W dzień też nie ma problemów. Nie muszę kombinować jak z krystianem żeby uspać, spi kiedy chce rewelka dziecko:) i tu nie ma mojej zasługi poprostu ten typ tak ma.
dziewczyny dajcie namiar na ginekolozke w gdansku,prywatna.tak zeby mozna bylo isc od razu.
nektarynka tak odbija sie i potrafi bekna głośniej niż ja :-)
Dziewczyny dziekuje za trzymanie kciuków przydadza sie ale wiecie co wczoraj pierwszy dzień mojej walki z maruda moja i jestem w szoku :-)
aNI RAZU jej nie nosiłam, tylko takie pojedyńcze przenoszenie z pokoju na przewijak z przewijaka na mate itd. ale nie chodziłam z nia nie tanczyłam nie skakałam (bo tak było) i mimo ze plakała oj wyła oj darła sie nie brałam jej :-) siedziałam obok trzymałam za rączke mowiłam i po pewnym czasie uspokajała sie i patrzyłam mi tak żałośnie w oczy. Ale nie dałam sie tym słodkim minka :-) i wiecie co usypiała sama wczoraj pewnie troche ze zmeczenia bo tak sie drzec to siły trzeba miec. Raz usneła na macie to ja kocykiem przykryłam i spała godzinke :-) raz usneła na leżaczku i spała ponad 2g. A wieczorem tak jak zawsze drze sie to popłakała 2,3 razy po 10min nie skutkowało połozyłam do łóżeczka poptrzyła w karuzele i usneła . NORMALNIE JESTEM TAKA DUMNA Z SIEBIE. mąż też sie cieszył ze taki spokojny wieczór wkoncu mamy. i z tej radości taki namiętny seks (pierwszy raz po porodzie tak romantycznie było) że sie wkręciliśmy i cholera ciekawe czy braciszka z tego wszystkiego nie zrobiliśmy :-) poczekamy pożyjemy :-)
A dzis wstałyśmy o 8 pieluch,śniadanko, wielka kupa, i na leżaczku zabawa owszem płakała ale krócej 7min :-) i dalej zabawa :-) nawet ja zostawiłam i śniadanko sama zjadłam. Teraz śpi jak miło ze w spokoju moge cos do was napisac :-) TRZYMAJCIE DALEJ KCIUKI bo sie przydały. Ojej i trzymajcie zeby ten jednak braciszka troszke pozniej miała.(aczkolwiek....:-))
nie śpimy z mężem od 5.30, małej zachciało się bawić, teraz zasnęła a ja nie mogę :( ale za to spała od 20.00, więc w sumie nie mam co narzekać,

jutro mamy szczepienie, ale szczepionka jeszcze nie dotarła do apteki i teraz trochę się denerwuje czy zdąży dojść do jutra do 11.00,

mama wysłała do mnie tydzień temu zabaweczki dla Emi poleconym priorytetem i nadal nie doszły, mam nadzieję że nikt ich sobie nie przywłaszczył :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

crazy, czy Małej odbija się za każdym razem po jedzeniu?? może tak krzyczeć jeżeli coś jej zalega na brzuszku. A co do neurologa, to wybieram się w następny czwartek na Kołobrzeską. Dostałam skierowanie od pediatry, rejestrowałam się na początku lutego, więc czas oczekiwania nie przekroczył miesiąca. Trzymam kciuki aby się poprawiło :)))
Bogosiaa, te mleczka są w Almie w Sopocie, w każdym Bomi, w Sieci 34. Tam widziałam, polecam czekoladowe i waniliowe :)

Salambo ale piękna Emi, aż pokazałam rodzinie jaki słodziak :)
coś wcisnęłam i nie skończyłam pisać;)

a rano jak się śpieszyłam do małego to nie mogłam z parkingu wyjechać pod górkę i przez godzinę na lodzie walczyłam, aż "trzech chłopa" wypchnęło mnie pod górkę.... niech ta zima już idzie sobie...

a nasze Walentynki.... cóż.... mąż opiekę dla maluchów u mojej mamy załatwił, poszliśmy na obiad, ale ta grypa jelitowa dalej mnie męczy i skończyło się na trzech łyżkach zupki.... w innym terminie skończymy te Walentynki...

my też borykamy się z decyzją chrzcin- czy w domu , czy w knajpce. będą to święta , więc i tak ogrom jedzenia musimy przygotować, bo wszyscy przyjezdni będą.... moja mam mówi, że jak zrobimy w knajpce, to podwójne koszty będą... a na kolacji i tak 17 osób będzie...

to tyle...
crazy- raz jeszcze duuuużo cierpliwości;) trzymamy kciuki...
ale miałam czytania...;0

crazy, strasznie mi was szkoda.... jak mały dłużej płacze i czuję, że się złośliwie rozkręca to mi też nerwy puszczają. muszę iść gdzieś się uspokoić... mąż się śmieje, że bardziej cierpliwy jest niż ja... ale z nim cały dzień, a on po pracy;)

te wasze dzieciaczki piękne są;) i tak ładnie główki trzymają..
a Kasjan dalej główkę taaaką ciężką ma.... i nie chce ćwiczyć.... i się wścieka...

wczoraj ZOSTAWIŁAM Kasjanka NA NOC u mojej mamy ... ale mnie serce bolało i łzy leciały.... mężowi byłolżej, bo on często w weekendy wyjeżdża... musiałam iść rano na badania i nie chciałam małego ciągnąć w choróbska do przychodni.... ale jakoś nie spałam spokojnie. rano już spać nie mogłam;)
ej no, ja też umiem kąpać Emi na brzuszku ! ;)
ja od dwóch dni nie śpię w staniku, ale wcześniej spałam też w takim zupełnie nieerotycznym,
u mnie na pewno nie da się uniknąć tv bo gnieciemy się wszyscy w jednym pokoju :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ooo jakie śliczne dzieciaczki:):):)

Marcel bardzo często jak zasypia,a nawet jak już mocno śpi tak jakby jęczy:) robi tak yyy...yyy (sorry,ale nie wiem jak to opisać) nie wiem czy to normalne? czy wasze pociechy też tak robią czasem?

Nasz synuś też chciałby tylko na tv patrzeć:) ale zawsze próbuje odciągnąć jego uwage,słyszałam,że takie maluchy nie mogą jeszcze kukać na TV do 3 roku życia, wzrok się psuje i później zaczynają mówić... ale oglądania tv chyba się nie da uniknąć....
Crazy, współczuję i trochę Cię rozumiem. Wstyd się przyznać, ale mi też zdarzyło się raz na córcię nakrzyczeć. Nerwy siadają, jak wrzeszczy i wrzeszczy, a robi to często.

Ja śpię w staniku. Takim bardzo wygodnym, bawełnianym i zupełnie nieerotycznym ;)

Czy Wasz dzieci się zanoszą? Moja bardzo szybko się rozkręca i bardzo często zanosi się np. przy zmianie pieluszki. Normalnie horror.

Wow, Salambo, jakiego zdolnego tatusia ma Twoja Emilka. U nas to ja kąpię i na razie trzymam małą tylko na plecach.
Emi włoski ma po tatusiu, ale wycierają się jej łyse placki z tyłu główki, trzeba będzie kupić treskę ;)
a kąpiel na brzuszku to nic trudnego a Emi uwielbia tą pozycję w wanience, w ogóle lubi się kąpać,
muszę się pochwalić że mam złote dziecko, żadnych płaczów, histerii czasami marudzi, tylko dwa razy nam szlochała jak bolał ją brzuszek i ładnie śpi - mam nadzieję że się po tym chwaleniu jej nie odmieni ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Śliczne te Wasze dzieciaczki :)

Paula - również wszystkiego naj!!! :)

Dorota i dla CIebie z okazji urodzinek i Salambo chyba wczoraj miała :)

Crazy - ja dzisiaj też miałam akcje pt histeria razy 7. To nie był płacz, to było wycie, od 10 rano do 17 z przerwa może 2 godziny. Nie mógł zasnąć, a chciał, masakra, tylko na ręce, ale i to nei pomagało :( Już wychodziłam z siebie :( Potem tata wrócił z pracy i Jasiek się uspokoił :///

Mój też uwielbia tv, właśnie teraz oglądają z tatą olimpiadę :))

Paula - chyba spróbuję to mleczko. Można je dostać w normalnym sklepie? Jest w jakiejś butelce?

Salambo - Emi jest cudna i te jej włoski :) My jeszcze nie umiemy się kąpać na brzuszku, tzn. nawet nie próbowaliśmy

moja aż się wygina żeby na tv spojrzeć :) A przy kapieli nie robiliśmy zdjęć bo na razie ona się boi wody i staramy się to sprawnie i szybko załatwiać
dooorota cóż za zbieg okoliczności, my też mamy takie bodziaki i centkowca :D
a mała śliczniutka :)

a myśmy wczoraj skończyły 3 miesiące

image
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Dorotaa, gratuluje, a moja Blanka tez ma taka fajne panterke oraz zyrafke, bo przyszla chrzestna kocha wszystko , co zwiazane z Afryka itp.
my w walentynki bylismy u znajomych, ale w sobote poszlismy do mojej ulubionej restauracji i mala zachowywala sie ok, tzn. grzeczna byla , a i obserwowala swiatelka, juz nam nie spala...
moja tez lubi tv, choc ja probuje radio sluchac itp...u nas ok, czekam tylko na ten list ze szpitala i wkurza mnie, ze tak dlugo juz, ale zobaczymy, za tydzien w piatek ide do kontroli to pogadam z lekarzem...
Crazy, no mala terrorystka z niej i zawsze raczki sa najlepsze, ale sprobuj masazy uspakajacego...moja jak zaczyna ryczec to probuje zmienic jej srodowisko typu z lezaczka na mate, potem na kanape, potem na lezaczek, na rece i do poju na przewijak cos takiego...ja bawie sie z nia tez czasami, nie caly czas, bo chalupe ogarnac trzeba...ale lubi zabawy dotykowe i rozmawiamy ze soba typu aaa, uuui smiesznie jest wtedy, ale mloda ma radoche.
ja stresuje sie chrzcinami, bo nie wiem gdzie je zrobic itp. i ile osob bedzie, boje sie, ze duzo bedzie, a liczylam ze zmiescimy sie w 20, ale nie sadze...
Duża dziewczyna! Śliczna :) i ma fajny kostiumik w cętki:)
Moja księżniczka skończyła wczoraj 2 miesiące :-)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry