Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 48 (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
salambo ja poproszę :))) mój mail szymanska25@wp.pl DZIEKUJE :))))
Dziewczyny od kiedy zaczniecie podawac swoim maluszkom pokarmy stale? Ja sie wlasnie zastanawiam. Zaczne chyba w polowie 4 miesiaca. I zaczne od marchewki.
Bogosiaa jak narazie to nic nie jest pewne czy to nietolerancja laktozy. Jak narzie to ja zmieniam troche swoja diete zeby zobaczyc czy te kupki sie zmienia?? Mam mniej pić mleka i mniej herbatek (koperkowa,rumiankowa,na laktecje) i zastepowac je woda. Jak nie zmieni sie nic i kupki dalej beda śluzowe to wtedy robimy badania kału i bedziemy szukac alergena :-)
Dziewczyny czy wypadają wam wlosy? ja każdego dnia przeżywam horror:( wlosy wychodzą mi garściami...wszędzie są moje włosy...:( jak tak dalej będzie to do świąt chyba będe łysa, łykam witaminki, mam dobre preparaty do wlosów, robie różne papinki, nie używam lokówek, prostownic i nic nie pomaga....
Biedronka mi położna powiedziała,że koniec 4 miesiąca i zacząć od ugotowanego jabłka:)-bardzo małe ilości na początku, bo jak za dużo za pierwszym razem zje to może dostać biegunki.
Cześć dziewczyny. Wczoraj popołudniu wyszliśmy do domu. Amelka płucka ma czyste, śluz się na nich nie osadził, usg głowki ok, badania krwi i kału w miarę dobre, z lekkimi niedociągnięciami, ale nie potrzeba leczenie szpitalnego.

Staram się jakoś funkcjonować, ale ciężko na razie, a do tego włączył nam się dziś monitor oddechu :( Pierwszy raz od urodzenia małej zawył nam :( Wcześniej tylko piknął kilka razy bo Amelka zasnęła za mocno. Mam nadzieję, ze to tylko mocny sen Amelki.
Filuję się okropnie, ale po tym wszystkim co się stało jestem przewrażliwiona :( Ze stresu schudłam 3 kg w ciągu 3 dni :(

Amelka do tego od wczoraj jakaś niespokojna :( Popłakuje nam, mało śpi, ale może czuje mój niepokój i dlatego tak się zachowuje ??

Ech dziewczyny, przeżyłam koszmar i chciałabym wyrzucić te wydarzenie z pamięci
oj kasiu teraz już dobrze będzie ale domyslam się,że teraz przez jakiś czas musisz dojść do siebie. Może ktoś by był z tobą przez kilka dni

co do pokarmów to ja planuję jak skończy 5 miesięcy, bo ona tylko na cycu, to chyba 4 za wcześnie jeszcze
Cześć dziewczyny :-)

Kasiu super, że jesteście już w domku :-)
Ten niepokój Amelki to pewnie od tego, że Ty jesteś spięta i zdenerwowana. Na pewno z biegiem czasu wam przejdzie:-)

Co do pokarmu stałego to jak Dominik był mały to lekarka powiedziała, że zaczyna się od jabłuszka i to dosłownie od 2 łyżeczek. Bo dzieciątko może zareagować albo biegunką albo zatwardzeniem.

Lidia też to oglądałam i słyszałam tylko, że dla mnie to trochę dziwne z tymi dwoma matkami chrzestnymi... tak nienaturalnie.

W każdym razie u nas będzie mój brat i mojego męża siostrzenica.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Kasia bedzie dobrze......teraz ja zaczynam panikowac...Liwka w nocy spi bardzo gleboko,czy moze jej sie cos stac??
nie mamy niani bo co noc by sie nam właczała i pewnie bym zeszła na zawał.czy wszystkie macie nianie?
co do wypadania wlosow, mi jakos nie wypadaja, a balam sie wlasnie tego. Czytalam ostatnio, ze podczas ciazy ze wzgledu na hormony wlosy czesto nie wypadaja, tylko my tego tak nie zauwazamy. A po ciazy i zmianie hormonow po prostu te co mialy wypasc wczesniej nagle wypadaja wszystkie naraz. Dlatego nie nalezy sie zbytnio martwic, no chyba ze takie wypadanie bedzie sie ciagnac, wtedy gorzej

ja nie mam niani, najpierw postanowilam, ze nie kupie, potem chcialam kupic, ale sie jakos nie zlozylo, a teraz juz mam metlik, jak czytam ze wam sie wlaczaja... nie wiem, nie wiem...

dzis Lena ladnie spala w nocy (ale do 23 marudzila strasznie) najpierw do 6, karmienie i obudzila sie dopiero 10:30 i do tego cala usmiechnieta:) cos mi zaczelo to podejrzanie wygladac i .... pachnąć:) taka szczesliwa i z****na lezala hehehe
hahahaha .......moja jak kupe zrobi to sie drze ze ma za ciepło w pieluszce!!
mała c., ja też nie mam niani, a kładę spać małego u góry i tylko co jakiś czas zaglądam do niego. kładę go na boczku, ale i tak się odwraca na plecki.
liczę na mojego kota, jak coś się dzieje, to on biega jak oszalały i "woła" nas...

Kasiu, będzie dobrze. jak mały mi się zakrztusił, że nie oddychał, to też jakieś 2 tygodnie karmiłam go trzęsąc się z niepokoju. musi być dobrze...
Mąz mnie uspokaja ze nie da sie i tak i tak przewidziec wszystkiego i musiałabym patrzec na nia 24 na dobe czego sie zrobic nie da.a w nocy potrafie sie zerwac z serce w gardle i sprawdzac czy oddycha ,lusterkiem albo reka zeby wyczuc powietrze z noska bo nawet czasem nie widze czy sie rusza jej klatka.
ile spia w dzien wasze dzieci?
Kasiu, bedzie dobrze i dobrze, ze w domku jestescie, a koszmar z kazdym dniem bedzie slabl, ale Amelka powinna miec usmiechnieta mama wiec rob to i tul ja mocno, ale to na pewno robisz.
ja mam monitor oddechu ale pieluszkowy i nam wlaczal sie, ale byl zle zalozony, teraz jest ok i nic nie wlacza, do tego kamerka, bo mala w spi 2 pietra wyzej niz my mamy salon, wiec wole widziec co sie dzieje...
LidiaM, ja musze isc do szpitala, bo mala ma szmery w sercu ( dlatego zalecenie dla monitora) plus za male ciemiaczko, wyszlo to na kontroli u lekarza, i teraz chodze co 2 tyg.na kontrole, a za 3 tyg. na badania do szpitala mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok...nie mysle, ze moze byc cos zlego...
ja planuje malej dac juz cos na swieta wielkanocne, bedzie miala prawei 4 miesiace, na pewno od warzywka zaczne itp...ale moja tylko na sztucznym...
a tak bylam dzis na spotkaniu w zwiazku z moimi sprawami i ok, nie jest tak zle, ale mala zostala z tatusiem, ktory po rpostu plac zabaw zrobil mi, a jak wyszedl to mala w kime, po jedzonku, taka zmeczona...
Kasia - fajnie ze juz w domku jestescie, mam nadzieje ze uda sie Tobie szybciutko chociaz troszkę się uspokoić no i zebys juz wiecej nie chudła niech mężuś przynosi ci słodkości :-)
Ucałuj Amelke od nas

mala ciezarówka - moja spi moze w sumie ok 2-3 godzin (mam na mysli czas pomiedzy 8 a 18) ale to sa krotkie drzemki, czasami moze byc dluzej jak po spacerku jeszcze wrocimy do domu i biore ja w gondoli na gore to sobie jeszcze pospi ale na pewno nie dluzej w sumie niz 4 godz.
a jesli chodzi o nocki to wczoraj np. zjadla butle o 19 i obudzila sie o 4,30 szkoda ze takiej przerwy nie robi sobie od 22 do 8 :-)
Natalia - udalo mi sie w koncu dodzwonic na kolobrzeska i mam wizyte 8.03 wiec jak sie tobie spieszy moze sprobuj zadzwonic jeszcze raz moze ktos odmowil i sa terminy na wczesniejsze dni?

dziewczyny a co do spacerków to niby teraz temp wyzsza a jakies takie nieprzyjemne wiatry nie? ja np dzis nie wyszlam na spacer....

ja w zasadzie nie wychodzę, raczej tylko w weekendy, bo u mnie nie ma gdzie. Nie liczę drzemek dziennych, kilka ich ma, takie max 2 godzinne są. W nocy potrafi mi przespać 10 godzin bez pobudki.
witam się przedwiosennie :-)
podczytuję od czasu do czasu, ale na odpisywanie czasu mniej :(

Kasieńko - mam nadzieję, że z Amelką będzie już dobrze - trzymam kciukasy.

przeszłam rota - ja chorowałam, męża troszkę ścieło, a mała terminator poza wodnistymi kupkami przez 2 dni kompletnie NIC! Lekarz twierdzi, że dostała przeciwciała z moim mlesiem.

pochwalę się - Mila od 2 tygodni przesypia całe noce!!!! Idzie spać o 20-21 i wstaje dopiero o 7 rano :-) Zaczyna sie podrywać do siadania i zrobił się z niej niesamowity śmieszek :-) a w tydzień temu ważyła 7120g :-)

jesteśmy też po chrzcinach - dzielna dziewuszka była :-) a gadżety do zaproszeń to kupowałam tak: papier na allegro, klej polimerowy w plastyku, aniołki na jarmarku dominikańskim - a zdjęcia moich zaproszeń wklejałam kilka watków temu.

włosy wypadają mi namiętnie, a do tego przytyłam 4kg :( głoda mam strasznego :( czy tą dietę proteinową to można stosować karmiąc piersią???

a wogóle starsznie miło czyta się jak Wasze maluchy rosną i rozwijają się :-) to naprawdę niesamowite!!!
Sara a na którą godzinę masz wizytę??? Bo ja z moją małą idę na szczepienie do dr. Białynickiej 8 marca 8:00 rano (a neurolog) też jest na dzieciach zdrowych.Też do przychodni na Kołobrzeskiej :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
warbuziaczku - no wlasnie juz myslalam ze do ciebie maila skrobnąc no ale sie odezwalas, super ze mala tak dobrze tobie spi a mozesz napisac mi o jakich godzinach jada? bo ja musze jakos moja coreczke przestawic zeby mi te 9 godz robila w takich lepszych porach a nie do 4,30

ojjka - ja niestety ide na 14,45 , dzwonilas moze tam na ten masaz? bo ja chyba sprobuje raz i jak mi pomoze to sobie bym karnet kupila (taniej wychodzi) , ale na razie ni emoge wyskoczyc bo maz ma dniówki a malej nie chce mi sie wiezc do tesciowej czy mamy....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry