Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny mam pytanie czy któraś ma taki laktator http://allegro.pl/show_item.php?item=1344614158&msg=TwĂłj+e-mail+został+wysłany. czy warty jest on kupna ? czy lepiej jakiś inny ? jeżeli inny to jaki najlepiej kupić ?
Hej :)
Współczuje zamieszania z paczkami ale swoją drogą to ludzie mają tupet odebrać paczkę i podpisać się nie swoim nazwiskiem oby sytuacja się wyjaśniła.

Ja karmie piersią ale dokarmiam małego bebikiem bo mam mało pokarmu. Całe szczęście mały bardzo ładnie ssie i nie robi mu to różnicy czy to pierś czy butla. Może znacie jakiś sposób na napędzenie laktacji bo boję się, że pokarm wogóle mi się skończy :/ a jeszcze chciałabym go trochę pokarmić.

Asienkaj ja mam laktator tt. Ściągałam mleko w szpitalu i musze powiedzieć, że nieźle się sprawdzał bo idealnie pasuje do moich piersi. Tylko to ręczne ściąganie to jest masakra jakaś. No ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić :)
Justa spróbuj smarować brodawki swoim mleczkiem, chyba kiedyś Sbj o tym pisała. Mi pomogło też wietrzenie piersi.
moja też pije naprzemiennie - butla, pierś i nie ma z tym w ogóle problemu...
ja mam laktator tt - ale elektroniczny... podobno z tych ręcznych lepszy jest aventu... a z elektronicznych ściąganie trochę boli, no i jest głośny - czasem małej to przeszkadza...
Niestety z moją paczką jeszcze nic się nie wyjaśniło :( to prawda trzeba mieć tupet...

Ja jeszcze nie miałam okazji karmić ale słyszałam właśnie żeby masować przed karmieniem sutki swoim mlekiem.
Poza tym podobno maść bepanthen jest dobra i nie wymaga zmywania przed karmieniem.
tak, tak mówią, że własne mleko to najlepsze lekarstwo, ale niestety chyba i tak trzeba przecierpieć.

aniak a na małą ilość oprócz ziólek laktacyjnych, ponoć zbożówka z mleczkiem

powodzenia dziewczyny
Hej
a ja nadal z dzidzią w brzuszku.Byłam dziś u lekarza i pomimo tego że jest już tydzień po terminie porodu nadal nie widać.Dostałam skierowanie do szpitala mam iść w poniedziałek a poród będę miała wywoływany we wtorek.Filipek waży 3650.
Mamusie z dzidziusiami trzymam kciuki żeby karmienie było bezbolesne i niech dzidzie ładnie jedzą i przybierają na wadze.
To może ja jakoś pomogę bardziej. W lipcu broniłam dyplom pracą na temat karmienia piersią...
BOLESNE BRODAWKI:
karmienie piersią nie powinno boleć, najczęstszą przyczyną bolesności jest nieprawidłowe przystawianie. Dziecko chwyta pierść zbyt płytko, nieprawidłowo układa język i rani ją. Kolejną możliwą przyczyną jest mycie piersi przed każdym karmieniem lub zbyt krótkie wędzidełko u dziecka
POMOC: W przypadku zastoju opróżnić pierś z mleka i po stosować zimne okłady. Karmienie zawsze należy zaczynać od piersi, która jest mniej bolesna dzidziś po zaspokojeniu pierwszego głodu drugą pierś będzie ssał łagodniej. W chwili odstawiania wsunąć koniuszek palca i przerwać ''zassanie'', po karmieniu posmarować zawsze kroplami pokarmu i pozwolić im wyschnać.
NIEDOBÓR POKARMU
występuje gdy dziecko wydaje się być wiecznie głodne, to tzw kryzys laktacyjny najczęściej ok 3-6 tygodnia. Wplyw moga miec zmiany hormonalne stres i zmeczenie...
POMOC
czesto przystawiac, karmic z obu piersi, dodatkowo odciagac pokarm by pobudzić laktację. (ostrożnie by nie wpaść później w nadmierną produkcję) problem moze wynikac z bledow w szpitalu tj dokarmianie dziecka, rozdzielenie z matka opoznione pierwsze karmienie ograniczenie czasu i czestosci karmien, brak karmien w nocy itd...
Widze że grudniowe dzieciaczki nie spiesza sie z wyjsciem tak im dobrze w brzuszkach ja 38 tydzien ale tez jak narazie nic sie nie zapowiada
Lidka - u mnie właśnie leży problem w nieszczęsnym wędzidełku - a dopiero 21 grudnia jedziemy na podcięcie... ja używam maści Lansinoh - i jest rewelacyjna... mlekiem też sobie po karmieniu nawilżam - ale to jakoś słabo działa...
Justa, piękne imię wybraliście dla córci:)
U mnie bez zmian.
Cisza i spokój. Na wszelki wypadek pakuję już prezenty dla rodziny i segreguje, żeby w razie czego mąż dostarczył komu trzeba.
Jeśli chodzi o tę kołyskę, to jak kurier wie komu dawał, to niech teraz przekupuje babę żeby mu oddala przesyłkę.
Ehhh szkoda, że nie można ludziom ufać, a niech tylko taki kurier zacznie mieć obowiązek wylegitymowania klienta, to będzie musiał się nasłuchać od ludzi, że to jakaś paranoja.
Lidka możesz mi przesłać swoją pracę dyplomową? Chętnie bym ją przeczytała.
A my właśnie wybieramy się do szpitala na KTG i USG - zobaczymy co tam nasza córcia porabia w taką pogodę :)
Miłego dnia dziewczyny...aby Wam humorek dopisywał!
Witam
a u mnie coś zaczyna się dziać mam plamienie za każdym razem jak idę do toalety to na papierze troszkę krwi jest.Ale się cieszę może jednak nie będę musiała mieć porodu wywoływanego.Czekam na dalszy rozwój sytuacji i zaczynam szykować się do szpitala.Trzymajcie dziewczyny kciuki aby to były początki porodu.
Pozdrawiam trzymajcie się:)
Witajcie w dzien mojego terminu :)
Sylwia trzymam kciuki oby wszystko poszło dobrze! Wracaj szybko z dobrymi nowinami! Ja wczoraj byłam na ktg, w poniedziałek następne i skierowanie na wywołanie wtedy mi wypisze na 17.
Ola nie ma problemu tylko nie wiem czy praca jest aż tak przydatna ze strony młodych mam bo dokładny temat pracy to : Walory karmienia naturalnego. Rola pielęgniarki w edukacji matek.
Nie mniej jeśli któraś z Was jest chętna to mogę przesłać a raczej mój mąż bo ja mogę mieć problemy techniczne... Możemy spróbować.
ja tez trzymam kciuki
powodzenia dla terminowych, przedterminowych i przeterminowanych - niech moc będzie z Wami.

U nas dzisiaj super noc, pobudki co 3 h
a teraz od 9 synek nie che spać
HEj,
brrr na dworze zimno i niektóre maluszki nie chcą nawet myśleć o wyjściu - mam na myśli swojego.

Sylwia - myślę, że dziś TWÓJ dzień! Powodzenia życzę!

Reszcie mamuś powodzenia w karmieniu.

Idę sprzątać może i u mnie coś drgnie!
Pozdrawiam
Witam, w sumie to dziś nie jest tak zimno.
Lidka proszę prześlij mi prace na hajdi@o2.pl
Zawsze jakaś edukacyjna lektura:)
Powodzenia dla tych co mają skurcze!
U mnie cisza.
Dziewczyny cierpliwie czekam na inne objawy oprócz plamień i na razie nic się nie dzieje.Mam nadzieję że coś się rozwinie.Tak bym chciała już urodzić to czekanie jest frustrujące.
Ja własnie wróciłam, pomagałam mężowi odśnieżać wjazd do garażu... Mam nadzieję, że coś się dzięki temu ruszy ale mąż nie był moim pomysłem zachwycony... Ola po obiadku spróbujemy wysłać do wieczora powinno się udać :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry