Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szkoda ze na porodowce niema internetu:):):):)
a tu filmiki o moim synku:

Wycieranie i oliwkowanie
http://www.youtube.com/watch?v=ZdbwQAeA8UE
Ubieranie
http://www.youtube.com/watch?v=8z7d9nMMGSM
Pierwsze karmienie
http://www.youtube.com/watch?v=ctrHj-iBbQ0

Miłego oglądania
Musimy się umówić, zeby każda z rana złożyła krótki meldunek, to będzie wiadomo kogo brak :-))))))))))))))))))))
A Agusia rzeczywiście się nie odzywa, takze może już jest po :-))
u mnie ten czop wygladal tak jak normalna galaretka jak wstalam z toalety to chlusnelo pelno bialego sluzu ale to juz po tej galretce i do tej pory nic nie leci
Justa czyli u mnie też może zaczynać wypadać ten czop, bo ja jak narazie to mam wpłaśnie takie obfite upławy "białka kurzego" :-))

Fajnie, ze jest to foryum, bo można zawsze o coś zapytać. A czasami pytania może są śmieszne, ale najważniejsze, ze są skierowane do takich jak ja - czyli oczekujących, wypatrujących i panikujących :-)))

Poza tym od wczoraj mam skurcze i brzuch jak na okres mnie pobolewa!
mamka dokładnie jak pisałaś, ten sluz wyglada jak surowe białko kurze, tyle że zabarwione. Na razie nie leci ale pewnie po trochu będzie wypadać. Wczesniej miałam obfite upławy i myslalam ze to to, ale śluz to śluz :) i jestem juz pewna że to czop śluzowy

dzieki Sbj za info, myślę że jestem juz spakowana na tip top :)
Cześć dziewczyny!
Ja nadal w dwupaku. Ale może Agusi dobrze przepowiedziałam, że w weekend urodzi? Bo rzeczywiście jej nie widać ;-).

Oj dziewczyny, ale się zaczęło na dobre rozpakowywanie. Zazdroszczę tym, którym już się coś dzieje. Mnie narazie wszystko boli i tyle.
Justa
czy ten czop na początku odchodził w postaci takiej przeźroczystej? Jak surowe białko kurze >;)?
Ooo dzięki SBj za informacje.

Widzisz czyli musiałyśmy się widzieć na poczekalni i nawet wydaje mi się 2 razy - wchodziłaś z meżem przede mną na wizyty. szkoda, ze nie zaczepiłam hahahah.
A dają w Redłowie tak jak kiedyś maść pośladkową?
mamka - tak u Piskulaka to mogliśmy być my z mężem - opis mojej osoby i męża się zgadza.

Co do pytania o ciepło w szpitalu - moim zdaniem wystarczą bawełniane pajacyki, welurowe będą zdecydowanie za ciepłe.

co zabrać dla dziecka - ja miałam 10 pampków ( na 3 dni akuart - co do sztuki mi się sprawdziło :d), Siostry myja i oliwkują, więc Ty nie robisz przy dziecku żadnej toalety oprócz zmiany pieluch, a do tego miałam chusteczki nawilżane i na wszelki wypadek krem na odparzenia, ale go nie użyłam. Rożek dają swój, choć ja swój tez miałam. O ubranka po porodzie się nie zapytali, ale mąż zaniósł im nasze i ubrali w nasze.
podłaczam sie do pytania mamki :)
Sbj czy jest ciepło w szpitalu, czy wziasc pajace bawełniane czy cieplejsze welurkowe?

kurczaki! a może naprawdę się dzisiaj rozkręci :) 3majcie kciuki dziewczyny!
a może spotkanie trzeba będzie odwołać... trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny!
Justa trzymam kciuki - tylko ż2eby te koleżanki zdążyły jeszcze Cię nawiedzić , skoro się przygotowałaś, odprężenie w mołym gronie przed porodem mile widziane :-))
Sbj
mam pytanie odnośnie opieki nad dzieciatkiem w Redłowie, co tak naprawdę trzeba zabrać:
- rożek, ile pampersów, czy jakiś środek do mycia niemowlęcia, czy środek do smarowania pupy?
- czy od razu dawałaś swoje ciuszki dla malucha?
-o czym należy pamiętać aby zabrać dla siebie lub dla maleństwa ?

Będę wdzięczna za podpowiedź
Justa może faktycznie to już obserwuj co się będzie działo i jakby co to na porodówkę.Trzymam kciuki.
kurcze..ale tego dużo..
Ciągnący się zabarwiony na rózowo czorwono sluz, dokładnie taki jak galareta. i to tak nagle zaczał płynać. Okropnie mnie brzucho boli jak podczas miesiączki. mam nadzieje ze cos się ruszy, i to jeszcze dzisiaj! :)
Justa może to będzie dziś ???
Justa myślę że to może być czop chociaż czop jest taki bardziej jak galaretka.
Witajcie dziewczyny,
melduję się nadal z małą w brzucholu.
Ale za to coś sie ruszył u mnie. Przed chwilka zaczął mi odchodzić czop śluzowy tak mi się wydaje. ciągnąca zabarwiona krwią taka brunatna wydzielina wieć pewnie to on. Jak myślicie?

Zabieram się za sprzątanie i gotowanie bo dzisiaj odwiedzają mnie koleżanki. Może jak troszkę sie zmęcze to mała szybciej zechce wyjść :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry