Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agus - super opis - bylo expresowo, a najważniejsze, że jesteście już w domku.

Tak można iść z dzieckiem na pierwszą pielęgnację.
Sbj
a jakie miałaś pampersy (rozm.) dla małeg?
noc minęła spokojnie. Byłam dzisiaj na wizycie u mojego gina i twierdzi,że nie widzi rozwarcia...Ludzie co lekarz to inna opinia już sama nie wiem komu wierzyć?? Chociaż na tym pogotowiu lekarka bardzo skrupulatna, sprawdziła przepływ krwi w pępowinie, ilość wód, a ten mój lekarz nawet nie zrobił mi usg tylko posłuchałam tętna. Zresztą on nawet nie zakłada fartucha, a do badania na fotelu zakłada tylko jedną rękawiczkę więc nie będę się zastanawiać nad tym co mówił, tylko zaufam temu co powiedziała pani doktor na pogotowiu... Szkoda słów, jak go zapytałam dzisiaj o badanie na paciorkowca to mnie zapytała a po co chcę je robić??? Powiedziałam, że na pogotowiu pytali czy już mam wyniki z tego badania to ten stwierdził, że w szpitalu maja burdel i że takich badań już nikt nie robi...paranoja... Jak dobrze że poród już lada dzień a nie za pół roku i męczyć się z takim lekarzem....
oj ale znowu się rozpisałyście:)
muszę najpierw napisać do sbj..a poxniej czytam dalej ;]

po pierwsze synek cudowny!!!
patrzę i płaczę ze wzruszenia (a co dopiero będzie jak zobaczę swoje maleństwo?! ) ;) super pamiątka!

po drugie Ty wyglądasz wspaniale po porodzie, ja to nawet z rana tak nie wyglądam ;p

po trzecie: troszkę się przeraziłam, jak zobaczyłam..jak one go tarmoszą, tak szybko wszystko...ja to pewnie pierwszy raz bede z godzinę ubierac:)

no i przepraszam..mam nadzieję, ze się nie urazisz...ale znowu się przeraziłam..jak zobaczyłam...film o karmieniu... rany, ja tu całą ciązę modlę się zeby "wyskoczyły" mi sutki...a tu nic..a ty masz takie ładne...boje się, ze moja mała nie bedzie miała za co chwycić..moje się pojawią jak je sama uformuję i to i tak są takie małe :( to się da wykarmić z nich? aj...

naprawdę filmiki swietne..jeszcze raz gratulacje dla WAS- szczęśliwych rodziców! oby zdrowko dopisało ;)
Trotka
nie obraź się, ale ten lekarz to jakiś kretyn ;-)) (może z Gdyni?)
Masakra taki człowiek nie powinien być lekarzem!!!
aguś..super, ze tak ekspresowo poszło:) tez jak czytałam opis, to raz się smialam sama do siebie (monitora ;) a poxniej to lezka mi sie zakrecila ;)

a co ile mialas skurcze, jak pojechalas do szpitala?
do sbj..

to się zdziwiłam... dlaczego po porodzie założyli małemu najpierw pieluchę tetrową a na to pampersa?! wszystkim dzieciom tak robią? hmm..
mamka
dokładnie ten lekarz jest z Gdyni. Dlatego całą ciążę chodziłam do dwóch lekarzy do niego i w szpitalu w Wejherowie. Temu z Gdyni nie powierzyłabym swojej ciąży. Niestety w Wejherowie skończyły się limity na NFZ i został mi z braku laku ten w Gdyni.... Jest blisko i pod ręką ale nie ufam mu.... W razie czego zostaje zawsze wizyta na pogotowiu więc nie jest źle.... Ale tak z drugiej strony to dziwię się,że jeszcze nikt nie wlepił mu kary za to,że nie nosi fartucha... Dzisiaj jak przyszłam do niego to musiałam poczekać na korytarzu 10 min, jak mnie zawołał to przeżuwał kanapkę i miał jeszcze okruchy na policzku...mało estetyczny widok ale cóż....
sbj filmiki są super, mężowi nawet ręka nie zadrżała:P
no a karmienie poszło rewelacyjnie, Super!!
karmienia chyba się boję najbardziej, a dla ciebie to pikuś:)

Chciałabym być już na twoim miejscu.

Trzymajcie się zdrowo!
aniewa jak jechalam to nei patrzalamna zegarek ale szczerze to bylo co chwilke. zrobilam kilka krokow i znowu bolalo :( ale te skorcze tak szybko przyszly moze ta pizza pobudzila malego ;)
aniewa - nie martw się, maluszek wyciągnie Ci brodawkę, jak nie będzie umiał od razu to sie nauczy napewno.

Ola_h - z karmieniem to nie zawsze jest i był pikuś. Pierwsza corka podczas pierwszego karmienia zrobiła się cala sina i nie wiadomo co by było, gdyby nie było przy mnie męża, bo wszystkie siostry kawkowały w swoim pokoju, a później lataly wokól małej jak szalone, takie były przerażone, córeczka nie umiała ssać i przez blisko miesiąc uczyłyśmy się karmienia, to była ciężka droga.

Teraz więc chyba w nagrodę od Boga dostałam synka, który z ssaniem nie ma problemu i przystawia się ładnie, dlatego to karmienie tak ładnie wygląda.

Ktoś jeszcze pytało pampa - miałam rozmiar 1 od 2-5kg a i tak sa ogromne. Natomiast w Redłowie jeśli chodzi o pieluche tetrową w pampka to standard - myślę że to ma zwiazek zarówno z bioderkami jak i z tym, że mają siostry pewność ze dziecko zrobiło siku jeśli tetra mokra.
Trotka - sorry,że pytam ale jak ma na nazwisko ten lekarz? Bo ja w ostatniej ciąży też miałam beznadziejnego lekarza!!!!

Sbj - Jeju to ten Twój maluszek naprawdę malutki, bo na filmie wygląda jakby papmers był większy a jeszcze tetra się zmieściła, aż wyjęłam z szafki i nie wierzę......???
Sławomir R. przyjmuje na Pułaskiego.
Sbj- filmiki sa przecudowne, a i nie jestem pewna czy to okreslenie jest wystarczajace. Poplakalam sie jak zobaczylam Twojego malucha, moj jakby wyczul co sie dzieje i zaczal sie wiercic w brzuchu:) tez chcielibysmy byc juz razem, zazdroszcze wszystkim mamusia ze maja juz swoje skarby na swiecie:)
ja musze jeszcze poczekac:)
Trotka, to nie mój poprzedni lekarz - a już myślałam, czyli okazuje się, że więcej jest takich "nieodpowiedzialnych" lekarzy..
Sbj super te filmiki :)
Pielęgniarki faktycznie wszystko tak szybko robią jak automaty jakieś :)

Jeny ten czas tak leci, że mam wrażenie, że mój Mikołajek to ze dwa miesiące już ma :D

Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane :)
A ja się wzięłam za gotowanie jedzenia na po porodzie, żeby później tylko sobie rozgrzać na obiadek :)
Tylko poza rosołkiem i gotowanych pulpecików drobiowych nie mam pomysłu co jeszcze zrobić ;/

Macie jakieś pomysły?
Sbj śliczny maluszek chociaż wygląda na całkiem dużego chłopaka:)
Sbj popłakałam się ze wzruszenia...
Super pamiątka te filmiki :)

A ja mam do Was pytanie. Ile jest tego śluzu? Dzisiaj podtarłam się kilka razy i sporo tego wyleciało. Od tametej pory nic...
Zastanawiam się czy to już wszystko czy etapami będzie wypływało?

Jak na razie to nic więcej się nie dzieje. co jakis czas boli mnie jedynie brzuch w dole jak na miesiączkę.
Tak sie zastanawiam, bo na filmikach widać ze położna myje maluszka a słyszałam ze nie powinno sie tylko powinien zostać w tej mazi i nie wiem...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry