Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
melduję się, u mnie nic w nocy się nie rozwinęło!
Michałowa masz takie same objawy jak ja tzn. skurcze, które są i przechodzą!
Chociaż może jednak Ty już w szpitalu????
U mnie też nic się nie dzieje:(
a już myślałam że tej nocy coś się rozwinie mam takie delikatne skurcze od wczoraj jestem już czwarty dzień po terminie to mógłby mój Filipek zdecydować się wyjść na świat.
monmie ja rodzilam dwa razy w wojewódzkim i zawsze bede ten szpital polecać, miesiac temu rodzila tam kolezanka i tez wszystko bylo ok.
U mnie też cisza.... Już zaczynam trochę panikować. Wydaje mi się, że czuję za mało ruchów, albo, że gdzieś na mieście odejdą mi wody i ludzie będą na mnie patrzeć, że jestem zasikana... Boże ale sobie wkręcam... Nie ma chyba nic gorszego niż takie czekanie... Pozdrawiam.
u mnie tez cisza:( ale w nocy mialam maraton tak mnie zab rozbolal ze o 12 w nocy szlam od siebie do mamy wsumie daleko nie mam ale troche sie balam mama miala tabletki apap a ja nie:( cala noc sie meczylam i dalej boli ide zaraz do apteki po amol moze pomoze bo apap pomaga na chwile z bolem zeba nie chcialabym rodzic:)
kurcze ten apap pomaga tak na 3 godzinki wczoraj wzielam trzy tabletki jak bylam w szpitalu to mowili ze apap nie szkodzi bo przeciez antybiotyki w ciazy tez sie bierze i to moze zaszkodzic ale apap napewno nie ale ja sie boje brac tak trzy tabl dziennie sprobuje wlasnie ten amol
wiolka
współczucia.....
Michałowa się nie odzywa!
trotka nie nakręcaj się - czytałam, że wody płodowe najczęściej odchodzą wlanie podczas leżenia i w nocy, bądź na siedząco, a nie na stojąco. A to ponoc dlatego, że dziecko jak stoisz podlega prawom grawitacji i trzyma wody działając jak czop.
po porodzie daja przeciwbole paracetamol, ja jak mialam zatoki w ciąży też brałam, moj lekarz mowił, że mogę nawet 3 razy dziennie po dwie tabletki - tylko tak ze 2-3 dni a nie tydzień brać
Dziewczyny nie nakręcajcie się bo w depresję wpadniecie. Macie jeszcze sporo czasu do porodu, jak będzie po terminie to dopiero będziecie nerwowe więc nie ma co.
Ja mam skurcze od tygodnia, wczoraj byłam na ktg i babka powiedziała że są dość częste ale to nie to.
Przygotowujemy się po prostu :)
Ja też rzadziej czuje mojego maluszka ale to podobno normalne, nie ma już miejsca więc od czasu do czasu tylko się przeciąga.
Cześć dziewczyny, codzinnie wchodzę tu i czytam z zapartym tchem, czy już następna urodziła :) Ja mam termin na 17 od tygodnia cos powoli sie dzieje, coraz częscie skórcze przepowiadające ale takie bezbolesne tylko bardzo nieprzyjemne. Co jakis czas cos mnie kłuje ciagnie, tydzień temu powiedziała lekarka ze szyjka sie znacznie skróciła. A tak to nic się nie dzieje, mam nadzieje, że nic sie nie przedluzy i nie bede w szpitalu na święta.
dzieki dziewczyny mam nadzieje ze do jutra przejdzie do dentysty wybiore sie po porodzie ciekawe jak tam agusia juz powinna sie odezwac dzis albo jutro
wiolka a to na pewno ząb? Ja przez całą ciążę mialam 3 razy problem z dziąsłem przy ósemce, tak prominiował ból, że nie wiedziałam czy to ząb czy dziasło, czy ząb obok czy glowa czy gardło. Raz nawet miałam z dwóch stron na raz :) Czytałam, że w ciąży rozpulchniaja się dziąsła i pewnie łatwiej o jakąś infekcję, jedzenie się dostanie czy cos takiego
to raczej zab bo w ciazy zrobila mi sie mala dziurka ale tak mnie bolalo ze wlasnie sama nie wiedzialam czy to dziaslo czy mnie pare zebow boli ale juz przechodzi
ja kupilam octenisept do pepka 50ml chyba powinno wystarczyc jak myslicie?
Dziewczyny wy to macie jeszcze troszkę czasu do porodu a co ja mam powiedzieć jestem pierwsza na liście tylko ja zostałam po terminie denerwuję się już tym to czekanie jest męczące.W piątek mam iść do mojego lekarza i bardzo prawdopodobne że będę miała wywoływany poród.Boję się tego ale nie mam innego wyjścia.
widzisz sylwia czasami tak byla dzieci rodza sie 42 tyg ale nie martw sie napewno juz na dniach bedziesz miala dzieciaczka a moze sex pomoze:)
Melduje się w dwupaku... Czekamy nadal. Miłego dnia dziewczyny!
wiolka - 50ml octaniseptu napewno wystarczy, a może będziesz miała dzidziusia rekordzistę, tak jak u nas, pępek odpadł na 3 dobę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry