Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tez mi sie wydaje ze nie ma różnicy ja po cesarce miałam zdjęte na 7 i na 9 dobę
[url=http://www.suwaczki.com/]image[/url
Generalnie to faktycznie nie ma różnicy. Ale jak kobieta się nastawi, że tego konkretnego dnia będzie miała ściągane szwy, to może się zdenerwować, jak usłyszy coś takiego... tym bardziej, że te szwy uwierają i przeszkadzają w siedzeniu!
image
Przepraszam, że tak zupełnie z innej beczki ale może któraś z Was wie czy kiedy zachodzi potrzeba użycia w trakcie porodu kleszczy bądź próżnociągu - podaje się kobiecie znieczulenie? Czy jest to robione "na żywca"?
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
Kleszczy sie juz raczej nie używa,a próżnociąg zakłada się na główkę płodu jak "stoi"za długo w kroczu czyli np kobieta nie ma siły juz jej wyprzeć a lepiej dla dziecka żeby juz sie urodziło....krocza się nie znieczula bo jak dla kobiety to nic sie nie zmienia......chodzi o pomoc urodzenia główki......
BlueBell, tu masz artykuł na ten temat:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/gdy-rodzacej-trzeba-pomoc_35232.html
image
No właśnie też tak sądziłam, że kleszcze są już zabronione, ale 8 grudnia kuzynka mojego męża w Słupsku urodziła za pomocą kleszczy - nie dali jej znieczulenia, do dziś ledwo chodzi.
image

image

Jeśli chodzi o moje szwy to rzeczywiście nic się nie stanie jeśli będą zdjęte jeden dzień później.

Wkurzyłam się na tę babkę z IP szpitalu, bo była strasznie nie miła !!!!

A tak z innej beczki, co robicie do jedzonka na święta??

Ja dzisiaj do herbatki upiekłam jabłka w cieście i nawet wszystkim smakowały:-))
a ile kosztuje wizyta u Sieliwończyka?
Agus, 100zł.
image
Hej dziewczyny! My już z Madzią powoli się ogarniamy w domku, problemów z karmieniem nie mam, tylko mała nie odbija ale też nie ma później problemów nie boli ją brzuszek i nie ulewa więc ok. Rzeka mleka...
Nie wiem co się ze mną dzieje ale ja się ciągle wzruszam. Każda historia obejrzana o dzieciach w tv mnie rozkleja. Jestem taka szczęśliwa że mam Madziulkę, że jak tylko widzę jakieś nieszczęście cudzego maleństwa to ryczę. Ach te hormony. Miłego dnia z maluszkami tymi w brzuszkach i tymi już w ramionkach mamuś.
Lidka - aż miło się to czyta, oby było tak dalej! Miłego dnia Dziewczyny!
image

image

Hej,
ja też wszystkie witam cieplutko.
Lidka - nie jesteś sama. Ja też się ciągle wzruszam, patrzę na mojego aniołka jak śpi i łzy same płyną, a domownicy się pytają co się dzieje.
Jestem taka szczęśliwa, że tym razem mi się udało i że mam ślicznego ZDROWEGO synka.
Wszystkim tego życzę
Melduje sie 2w1.
Mam pytanie z cyklu ciężarnych, czy wasze maleństwa w brzuszku też tak 'pulsowały'. Czasami ruchem jednostajnym wypina pupkę, i to przez dłuższa chwilę, zastanawiam się czy to normalne. Oczywiście wolę żeby tak robił, niż gdyby ciągle odpoczywał i się nie wiercił.
mama-W
image

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] image [/u
Witajcie grudnióweczki!
Ja też mam termin na grudzień a dokładnie na 31.12.2010,z jednej strony już chciałabym urodzić i na Święta już być w domku z synkiem a z drugiej strony dobrze byłoby gdyby maluszek urodził się w styczniu :)
hej dziewczyny:)
zastanawiam się kiedy znowu do was dołączę... napisałyście tyle, a ja ciągle dogaduję się z moją małą...oj kazdy dzien wyglada inaczej...o innych porach je spi i zadnego rytmu:(
jak dojdziemy do porozumienia, to pewnie was przywitamy:)

ps. napiszcie proszę, czy tez was tak mocno boli przy oddawaniu moczu? mnie strasznie...oddalam dzis probkę do badania...boję się ze to jakas infekcja:(

pozdrawiam waszytskie mamuski:)
Witajcie dziewczyny,
kurcze...zaczełam się martwić..
Jutro mijaja dwa tygodnie od porodu a nam pepuszek jeszcze nie odpadł :(
W szpitalu kazali osuszać i psikać oktaniseptem i nie się nie zmienia.
Mała ma pepuszek schowany więc kilka razy dziennie patyczkiem tam czyszczę i na koniec psikam, jednak niewiele to daje.
co robić? potraktować 70% spirytusem? nie będzie jej to bolało?
Cześć babczeki!
Tak, mi też czasem mała "pulsowała" w brzuchu ;-).

Ja też się wzruszam ;-). Jestem mega szczęśliwa. I kocham męża jeszcze bardziej i wtedy już w ogóle się rozklejam ;-).
Ale też czasem czuję taki jakiś smutek - jak sama wieczorem jestem. Wtedy tęsknię za brzuszkiem :-). Na prawdę cięzko mi czasem siebie zrozumieć.

Lenka cały czas ma problemu z brzuszkiem. Jęczy bidulka przez sen i budzi sie z placzem. Zauwazylam, ze jak odciagne troche pierwszy pokarm i wtedy dam jej cyca to jest lepiej. Ale nad ranem nie zdazylam tego zrobic i dalam jej npelna piers i zaczela sie potem meczyc. Maz wlanie pojechal kupic mi laktator, bo recznie odciagalam.
śmiało rób spirytusem dzidzie to nie boli tylko tak zeby patyczkiem nie jezdzic po brzuszku zeby nie podraznic
dziękuje, zaraz polece kupić i bedziemy działac.
pozdrowionka
a pieluszkie odginasz tak zeby pępka nie zakrywać??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

do góry