Widok
Agus nie martw się trzeba wierzyć że będzie dobrze.Na pocieszenie napiszę ci że moja szwagierka w czwartym miesiącu ciąży miała tak silne krwawienie że musiała leżeć dwa miesiące w szpitalu i potem wszystko się unormowało przestała krwawić urodziła zdrowego chłopczyka.Najważniejszy jest wypoczynek.Także leż i nie przemęczaj się niczym i myśl pozytywnie.
wiem ze nie moge sie dolowac ale to jest silniejsze dlugo probowalam zajsc w ciaze i dlatego tak przezywam... moze jak moj maz wkoncu wroci to bede miala lepszy humor.. myslalam ze szybciej mi przejdzie to plamienie.. mam nadzieje ze lekarz mi powie ze wszystko jest ok...
jak jest z ta witamina A przeciez ona jest tez w warzywach marchewce pomidorach itd..??
jak jest z ta witamina A przeciez ona jest tez w warzywach marchewce pomidorach itd..??
znalazlam cos takiego
Przedawkowanie witaminy A jest niebezpieczne u kobiet w ciąży.
Stosowanie dużych dawek tej witaminy (powyżej 3 mg dziennie) może doprowadzić do deformacji kości oraz innych wad rozwojowych u nienarodzonego dziecka. Stąd kobiety w ciąży powinny zwracać uwagę na ostrożne stosowanie tej witaminy zarówno w formie preparatów doustnych jak i do stosowania zewnętrznego, czyli wszelkich maści i kremów. Szczególnie ostrożne powinny być kobiety stosujące leki przeciw trądzikowi. Niekiedy kuracja obejmuje wysokie dawki witaminy A stosowane doustnie. Preparaty przeciwtrądzikowe zawierające pochodne witaminy A są bezwzględnie przeciwwskazane w ciąży, więc jeśli już jesteś w ciąży lub starasz się o dziecko - koniecznie poinformuj o tym swojego dermatologa.
Przedawkowanie witaminy A jest niebezpieczne u kobiet w ciąży.
Stosowanie dużych dawek tej witaminy (powyżej 3 mg dziennie) może doprowadzić do deformacji kości oraz innych wad rozwojowych u nienarodzonego dziecka. Stąd kobiety w ciąży powinny zwracać uwagę na ostrożne stosowanie tej witaminy zarówno w formie preparatów doustnych jak i do stosowania zewnętrznego, czyli wszelkich maści i kremów. Szczególnie ostrożne powinny być kobiety stosujące leki przeciw trądzikowi. Niekiedy kuracja obejmuje wysokie dawki witaminy A stosowane doustnie. Preparaty przeciwtrądzikowe zawierające pochodne witaminy A są bezwzględnie przeciwwskazane w ciąży, więc jeśli już jesteś w ciąży lub starasz się o dziecko - koniecznie poinformuj o tym swojego dermatologa.