Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie chciałam napisać, że w moich mądrych broszurkach, które dzisiaj dostałam, doczytałam, że prowitaminę A występującą w warzywach można wcinać do woli:)
image
image
wiecie ja przed ciąża bardzo lubiła słodycze a teraz jakoś w ciąży wcale mnie nie ciągnie :) jaka odmiana a wy tez takie macie jakies odwroty :)
Mar-chew no co ty, 2 minuty, ja na pierwszej wizycie bylam 2h...dostalas juz ksiazke...moze zmienisz na lepsza...
image

image
Izulucha - tutaj jest jakiś inny system, bo położna przychodzi do domu. Dała mi książeczkę (kazała uzupełnić) a sama się przytelepie we wtorek. I w domu będzie mi krew pobierać, ważyć, mierzyć i informować. Po tym będę mogła iść zarejestrować się na USG w szpitalu:)
image
image
Cześć dziewczynki jak mija dzionek coraz rzadziej nawiedzają mnie moje mdłości może to już koniec nareszcie czuję się coraz lepiej:)
ja za to wczoraj miałam tragedie... a już mi nic nie było od 5 dni...
image
image
ja też już mam lżejsze mdłości myślę że może jeszcze troche i mnie opuszczą

jestem taka szcześliwa w ciąży chociaż czasami przychodzą myśli czy sobie napewno poradzę z dzieckiem malutkim :) i tak oglądam rzeczy dla dzieci i najchętniej bym już zaczęła kupowąc takie piękne są
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też z trudem hamuję się, aby czegoś już nie kupić :) poza tym czuję się super, wcale nie mam mdłości choć może to jeszcze za wcześnie. Pierwsze USG będę miała 28 maja, czyli w 10 tygodniu, zastanawiam się tylko czy nie za późno, co Wy o tym myślicie?
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
czemu ma być za późno? ja będę miała jeszcze później - oczywiście jest strach czy oby wszystko na pewno jest dobrze...
co do ubranek - to ja też ledwo się powstrzymuje...
image
image
Hej dziewczyny!
No ja też strasznie szczęśliwa jestem. I nie mogę się doczekać wtorku, bo mam usg. I zobacze moje serduszko! ;-) Tym razem mąż też zobaczy.
Mam nadzieję, że robaczek dzielnie się rozwija i rośnie i że zobaczę już zarys człowiczka ;-). To będzie 10 tydz.

A czuje się ok.
Hej!Podzielam twój entuzjazm...bo ja mam usg na środę i też nie mogę się doczekać.....a czas płynie chyba tak baaaardzo wolno....
a ja na usg będę mogła się umówić dopiero za tydzień... i też nie mogę się doczekać...
image
image
Jeszcze tyle długich miesięcy niecierpliwości przed nami.....
hehe - dokładnie...
image
image
Ale nasza cierpliwość zostanie wynagrodzona......tr małe rączki.....maleńkie oczęta ufnie wpatrzone w mamę...bezcenne...
Ale macie fajnie dziewczyny ja przez mój wyjazd,na Usg idę dopiero 15 czerwca, ostatnie miałam w 5 tg i było tylko ciałko żółte, a czas ciągnie się straszliwie:(
image
image

image
Witam wczoraj byłam na usg i okazało się że też będzie maluszek grudniowy(11.12.2010) byłam w szoku i bardzo szczęśliwa bo byłam przekonana że to 5 tydz a tu niespodzianka i tydzień 9 słyszałam bicie serduszka maluszka super, pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzidziusie.
Wiola witamy ciebie wśród grudniowych mamuś i zapraszamy do udzielania się w tym wątku.Coraz więcej nas grudniowych ale to będzie szczęśliwy miesiąc.
witam nową mamę i od razu dopisuję do listy:) faktycznie - niezła niespodzianka:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
Michalowa -07.12
misica3 -07.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Wiola - 11.12
BlueBell - 31.12
image
image
Hej dziewczyny smarujecie już brzuch kremikami albo oliwkami? Ja smaruje codziennie (no czasem mi sie nie chciało) brzuch, posladki i uda oliwka nivea, nie wiem czy kupiwać jakis specjalny krem. Z biustem też cos robicie zapobiegawczo?
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (28 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry