Widok
ja co prawda nie grudniowa ale styczniowa jestem ale nie ma wątku styczniowych mam wiec pytam was....
czy pamietacie moze jak sie czułyście w 5 tygodniu czy pobolewał was jeszcze brzuch?mnie czasami boli i nie wiem co to znaczy, mówiłam o tym lekarce ale ona nie uznała to za coś dziwnego i tylko no-spe kazala brać.
czy pamietacie moze jak sie czułyście w 5 tygodniu czy pobolewał was jeszcze brzuch?mnie czasami boli i nie wiem co to znaczy, mówiłam o tym lekarce ale ona nie uznała to za coś dziwnego i tylko no-spe kazala brać.
samo mierzenie nt-czyli przezierności karkowej ma większy sens jak dodatkowo jest wykonany test PAPA.Ma to na celu sprawdzenie ryzyka wad wrodzonych u płodu tak kompleksowo....natomiast samo NT-mierzy się aby sprawdzić ryzyko zespołu Downa....Zwykle oba badania zaleca się u kobiet po 35 rż lub jeśli w rodzinie występowały wady wrodzone....
Na pewno jest zdrowiutki i silny,ale stres przed usg będzie chyba zawsze....i nie przed samym badaniem ,ale jego wyniiem....
Ja tez już kupiłam ciuszki ciążowe dla siebie i kilka małych dla dzidziusia,a o resztę dla niego dbaą babcie,które już wpadły w wir zakupów małych ciuszków....tak się cieszą...:-)
Ja tez już kupiłam ciuszki ciążowe dla siebie i kilka małych dla dzidziusia,a o resztę dla niego dbaą babcie,które już wpadły w wir zakupów małych ciuszków....tak się cieszą...:-)
Hej, hej! ;-)))
Ale nas dużo z terminem na 10 grudnia ;-)). Fajnie!
Ja nie mogę się doczekac kiedy zacznę kupować rzeczy dla dzidzi. Mój mąż to już by chętnie zaczął, ale go hamuję. Póki co kupiłam poduszkę do spania - taką długą, bo już mi czasem niewygodnie, to co mam się męczyć. No i dla siebie ciążowe ciuszki.
W sumie dawno się nie ważyłam - chyba muszę. Ale wydaje mi sie, że już więcej nie utyłam, tylko ok 2 kg. Ale w spodniach ciążowych już tylko chodzę, bo w innych strasznei nie wygodnie. Mam 2 pary do pracy i muszą mi wystarczyć i pożyczyłam od kol. jeansy ciążowe... ale są nie wygodne, zbyt obcisłe i chyba szybko je oddam. Kupiłam sobie na allegro dresy ciążowe i uzywane rybaczki (optymistycznie pomyślałam o lecie hehe).
Ale nas dużo z terminem na 10 grudnia ;-)). Fajnie!
Ja nie mogę się doczekac kiedy zacznę kupować rzeczy dla dzidzi. Mój mąż to już by chętnie zaczął, ale go hamuję. Póki co kupiłam poduszkę do spania - taką długą, bo już mi czasem niewygodnie, to co mam się męczyć. No i dla siebie ciążowe ciuszki.
W sumie dawno się nie ważyłam - chyba muszę. Ale wydaje mi sie, że już więcej nie utyłam, tylko ok 2 kg. Ale w spodniach ciążowych już tylko chodzę, bo w innych strasznei nie wygodnie. Mam 2 pary do pracy i muszą mi wystarczyć i pożyczyłam od kol. jeansy ciążowe... ale są nie wygodne, zbyt obcisłe i chyba szybko je oddam. Kupiłam sobie na allegro dresy ciążowe i uzywane rybaczki (optymistycznie pomyślałam o lecie hehe).
Dzisiaj mnie naszlo na ogladanie roznych rzeczy na internecie m. in. na allegro i tak sie zastanawiam co musze kupic... pewnie duzo rzeczy a nawet nie mam pojecia do konca co..wiadomo lozeczko wozek ale przeciez po porodzie bedzie duzo potrzebnych rzeczy ciuszow kremow i nie wiem co moze byc jeszcze.. macie moze zrobiony spis potrzebnych rzeczy? i w ktorym miesiacu zaczniecie kupowac.. ja myslalam ze po tym jak sie dowiem o plci to zaczne myslec o kupnie pewnych rzeczy:)
Jak ja Wam zazdroszczę, że już widziałyście Wasze bejbiki :) Ja muszę jeszcze poczekać do 28 maja :( ale na pewno dzidzia rośnie, wczoraj odebrałam Betę - 82000, więc wygląda na to, że wszystko ok. Poza tym badanie krwi i moczu - idealne. Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać. Co do wagi, nic nie przytyłam, ale spodnie już ledwo dopinam i mój brzusio nieco się uniósł :)