Widok
bluebell jeśli chodzi o tygodnie ciąży to wg miesiączki jesteś w 7 tygodniu(zakładając że cykle masz bardzo regularne co 28dni) ale istnieje jeszcze liczenie od dnia zapłodnienia czyli od momemtu jajeczkowania...to jest jakieś 2 tygodnie po miesiączce(ale to tylko średnio...bo nie da się ustalić w którym dniu na 100% miałaś jajeczkowanie)Tak więc wg zapłodnienia twoje dziecko jest 2 tygodnie młodsze niż wg miesiączki....czyli jesteś w 5 tygodniu...Jajk będziesz mieć usg ok 11 tygodnia to lekarz na podstawie pomiarów dzidziusia może podać ci jeszcze inaczej....pamiętaj każdy ten sposób tylko orientacyjnie mówi nam ile to tygodni i kiedy należy się spodziewać porodu....!
Wróciłam! ;-)
Jestem strasznie szczęśliwa. Wszystko jest ok. Maluszek rozwija się, rośnie. Widzieliśmy jak się rusza, słuchaliśmy serduszka i ma juz rączki i nóżki, no i wielką głowę ;-).
Termin według ostatniej miesiączki to 4.12, według owulacji i inseminacji to 10.12. ;-).
Za 2 tyg. usg prenatalne ;-).
Oj dziewczyny, cudowne uczucie. Normalnie unoszę się parę centymetrów nad ziemią ;-))). A mąż twierdzi, że już wyraźnie widać, że wielkość głowy to po nim ;-).
Jestem strasznie szczęśliwa. Wszystko jest ok. Maluszek rozwija się, rośnie. Widzieliśmy jak się rusza, słuchaliśmy serduszka i ma juz rączki i nóżki, no i wielką głowę ;-).
Termin według ostatniej miesiączki to 4.12, według owulacji i inseminacji to 10.12. ;-).
Za 2 tyg. usg prenatalne ;-).
Oj dziewczyny, cudowne uczucie. Normalnie unoszę się parę centymetrów nad ziemią ;-))). A mąż twierdzi, że już wyraźnie widać, że wielkość głowy to po nim ;-).
Hej ja też dziś byłam na wizycie kontrolnej i też wszystko ok lekarz mierzył i ważył dzidzię dzidzia waży61gram i mierzy4,5cm i nawet znam już płeć dziecka widać było siusiaka będzie chłopczyk a ruszał się ciągle przekręcał się jakie to przyjemne uczucie.Jestem szczęśliwa.A termin porodu według wielkości dziecka wyszedł dzień wcześniej na3.12 ale wpisany już mam 04.12.
Ale Wam zazdroszczę tego że możecie już zobaczyć swoje maleństwa:) Ja zaczynam troszkę żałować że zdecydowałam się na tak długi wyjazd, usg będę miała dopiero 15 czerwca więc to kawał czasu a nawet nie wiem czy serduszko bije bo w 5 tyg było jeszcze za wcześnie. Miesiąc czasu będzie się ciągnąć mam wrażenie całą wieczność:(
A tu niestety w GB nie można iść sobie ot tak do lekarza niestety.
A tu niestety w GB nie można iść sobie ot tak do lekarza niestety.
No to dobrze Trotka, że wszystko jest ok.
Ciekawe kiedy ja dowiem się jakiej płci mam dzieciątko ;-). Ale myślę że facecik.
A ja za tydzień idę już do nowego lekarza, który poprowadzi mi ciążę. Wybrałam Piskulaka. No i za tydzień będę miała te usg NT - sprawdzenie przezierności karkowej, czy jakos tak ;-))).
Ciekawe kiedy ja dowiem się jakiej płci mam dzieciątko ;-). Ale myślę że facecik.
A ja za tydzień idę już do nowego lekarza, który poprowadzi mi ciążę. Wybrałam Piskulaka. No i za tydzień będę miała te usg NT - sprawdzenie przezierności karkowej, czy jakos tak ;-))).