Widok
bluebell jeśli chodzi o tygodnie ciąży to wg miesiączki jesteś w 7 tygodniu(zakładając że cykle masz bardzo regularne co 28dni) ale istnieje jeszcze liczenie od dnia zapłodnienia czyli od momemtu jajeczkowania...to jest jakieś 2 tygodnie po miesiączce(ale to tylko średnio...bo nie da się ustalić w którym dniu na 100% miałaś jajeczkowanie)Tak więc wg zapłodnienia twoje dziecko jest 2 tygodnie młodsze niż wg miesiączki....czyli jesteś w 5 tygodniu...Jajk będziesz mieć usg ok 11 tygodnia to lekarz na podstawie pomiarów dzidziusia może podać ci jeszcze inaczej....pamiętaj każdy ten sposób tylko orientacyjnie mówi nam ile to tygodni i kiedy należy się spodziewać porodu....!
Mam do Was pytanie Forumki. Chodzi o liczenie tygodnia ciąży, według mnie skoro ostatni okres miałam 26 marca, to jestem w 7 tygodniu ciąży. Natomiast wiele kalkulatorów i suwaczków pokazuje tydzień 6. Wyczytałam gdzieś, że tydzień pierwszy jest tygodniem zerowym. Co Wy o tym myślicie?
Moje już dużo urosły, a co gorsza, bolą niemiłosiernie, zwłaszcza gdy zdejmuję stanik :(
Mam do Was pytanie - czy w ciąży można pić Actimel? Ja piję bo zawsze byłam chorowita ale od kilku dni się zastanawiam, czy nie ma przeciwskazań, czy coś Wam na ten temat wiadomo?
Mam do Was pytanie - czy w ciąży można pić Actimel? Ja piję bo zawsze byłam chorowita ale od kilku dni się zastanawiam, czy nie ma przeciwskazań, czy coś Wam na ten temat wiadomo?