Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj miałam wizytę u lekarza. Widziałam mojego maluszka, wszystko ok. Powiedzcie dziewczyny jakie macie wyniki FT4? Ja mam 13,0 a norma jest 9,0-24,0. Moja lekarz ogólna(bo to ona robiła mi te badania ze względu na długi czas oczekiwania na wizytę u gin.) stwierdziła,że mam niedoczynność tarczycy. Mam już umówioną wizytę do endokrynologa na sobotę, żeby mnie zbadała. Ale tak się zastanawiam skąd taki wniosek skoro wynik mieści się w normie??? Jak tam u was napiszcie proszę.
image

image
No ja dziś o 11:30 mam pierwsze USG. Troszkę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko będzie ok.
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
Trotka ja niestety ci nie pomogę ponieważ nie miałam robionego tego badania i nie wiem jakie są normy.
trotka ft4 w ciazy powinno byc w gornej granicy normy, u ciebie jest w dolnej. to jeszcze wczesna ciaza, w miare uplywu czasu zauwazysz ze poziom ft4 bedzie spadal- dziecko bedzie "wyciagac" z ciebie hormon tarczycy i dlatego konieczna bedzie jego suplementacja.bardzo dobrze ze lekarka zlecila ci to badanie, rzadko ktory lekarz ogolny by zwrocil na to uwage- szacunek dla lekarki. pozdrawiam.
Trotka ja tez Ci nie pomoge bo nei mialam robionego tego badania.. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca.. moze dlatego mi nei zlecila..
Trotka, to dla Ciebie z moich badań:

FT4 w ciąży zależy od trymestru:
I 12.1 - 19.6 pmol/l
II 9.63 - 17.0
III 8.39 - 15.6
image

image

A u mnie USG super, dzidziunia ma 2,05 cm, dużo się rusza, serduszko mocno i szybciutko bije. Jestem szczęśliwa :)
image

image

BlueBel jakie szczęście jest gdy dowiadujemy się że wszystko ok.Super że z dzidzią dobrze.Pozdrawiam:)
Gratuluję świetnego wyniku USG!
Cześć!
U mnie wszystko ok. Bez zmian - brzuch rośnie ;-). To już początek 14 tygodnia u mnie ;-).

Mar-chew!!!!! Co u Ciebie??? Odezwij się, bo martwię się o Ciebie po tych ostatnich badaniach.
Ale macie fajnie, ja mam usg prenatalne 7 czerwca i strasznie sie denerwuję. Chciałabym, żeby to już było za mną.
image
witam!
W końcu mam internet:) sama się martwię... dzisiaj idę na nockę... Próbowałam się dodzwonić do mojej położnej ale nie odbierała telefonu (nawet nie oddzwoniła) - dobrze, że ją zmieniam...
Za tydzień będę w Polsce idę do lekarza od patologii ciąży i mam nadzieję, że on mi wszystko powie co i jak...
image
image
Hej! Fajnie, że się odezwałam Mar-chew, bo już miałam czarne myśli.

Kurcze, słabo z tymi twoimi nockami...rozumiem, że nie da się nic zmienić? Uważaj na siebie koniecznie!
Ale nasz wątek spadł.... Idę 16.06 do endokrynologa więc zobaczę co mi powie. Byłam ostatnio na usg i termin mi się przesunął na 31.12 ale niech już tak zostanie, zobaczymy kiery tak na prawdę urodzę. Z pierwszą córką w 36 tyg. Czas pokarze......
image

image
Cześć dziewczynki oj coś ostatnio słabo się udzielamy nasz wątek ciągle spada.Co u was jak samopoczucie?Ja czuję się bardzo dobrze oczywiście jestem na lekach leczę swoją infekcję jeszcze 10 dni.A dzidzia w brzuszku fika czuję takie delikatne ruchy.
No hej! U mnie bez zmian, czuję się dobrze ;-). Jeszcze 4 dni biorę leki na infekcję. 15 czerwca mam wizytę u gina i zrobi mi wymaz zeby sprawdzic czy w koncu sie z tym uporałam...

Sylwia, naprawdę czujesz ruchy???? Szok!!! Nie mogę się tego doczekać!
jejku czuje się jakaś opóxniona ja ani nie czuje ruchów ani nie znam płci :( smutno mi , mam wizyte 14 czerwca mam nadzieję ze lekarz mi powie coś już czy to chłopiec czy dziewczynka
Ja czuję się doskonale, nie mam mdłości, spać już mi się tak nie chce i nie biegam tak często do kibelka.
Kolejne USG mam 21 czerwca i wtedy też lekarz sprawdzi, czy dzidzia nie ma wad wrodzonych. Jestem dobrej myśli i staram się nie stresować.
Ogólnie przyjęłam zasadę, aby cieszyć się każdym dniem, który mija bez złych dolegliwości.
Właściwie niewiele się moje życie zmieniło, ciągle pracuję, w domku wszystkie obowiązki wykonuję tak jak dawniej (tylko męża poprosiłam o mycie okien), właściwie gdyby nie wielkie piersi i rosnący brzuszek... no i brak okresu... trudno byłoby odgadnąć, że jestem w ciąży.
Staram się mniej stresować, z wielu spraw po prostu się śmieję - tak jest łatwiej i przyjemniej :)
Pozdrawiam Was Forumki bardzo optymistycznie i życzę dużo uśmiechów no i ... słoneczka :)
image

image

Asienkaj nie martw się płeć nie jest aż tak bardzo ważna najważniejsze aby dziecko było zdrowe przyciśnijcie dziewczyny mocniej dłoń do brzucha na pewno każda z was poczuje dzidzię.A ja czuję jakby trzepotanie motyla takie bąbelki smyranie trudno określić,to nie są jeszcze typowe kopniaki.Prawdopodobnie szczupłe kobiety odczuwają szybciej ruchy(ja jestem szczupła)i też słyszałam że jak to chłopczyk to jest silniejszy i bardziej fika.
ach, jak ja się nie mogę doczekać tego pierwszego kopniaka...
Ja nie dostałam listu ze szpitala to oznacza, że dzidzia zdrowa i wyniki krwi są ok...
a czuje się chyba gorzej niż w pierwszym trymestrze... zmęczona jestem - ale nie wiem może to przez luteinę?
Wczorajsza nocka to byłą dla mnie istna tragedia - tak mnie głowa bolała, że aż płakałam z bólu i do tego jeszcze zwymiotowałam... Chcę w czwartek pogadać, że nie daję rady pracować na nocki i tak samo 5 zmian pod rząd też mi nie odpowiada...
image
image
do góry