Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koniecznie Mar-chew pogadaj o nockach. Kobieta w ciąży nie może pracowac w nocy. Nie wiem jakie prawo pracy jest w Angli, ale chyba jeśli o to chodzi to jest podobnie jak w PL?
Byłam dzisiaj na usg :) wszystko jest ok:) tylko szkoda ze odwrocila sie dupka i plecami i przewrocila sie tylko na chwilke :( niestety plci nie dojrzelismy musze poczekac jeszcze ... lekarz zmierzyl wszystko i jest dobrze:) termin mi sie przesunal na 8 grudzien ale zobaczymny jak to bedzie moze urodze szybciej moze pozniej ;)
hej a ja chyba zbyt wcześnie pochwaliłam się dobrym samopoczuciem,wczoraj wieczorem wymiotowałam i dzisiaj rano też to samo,nadal mam mdłości fuj okropne to jest.
Hej koleżanki-ciężarówki!co się dzieje,że nasz wątek milczy?jak się czujecie?
Hehe, no Wy już niektóre parę tygodni wyżej, więc narazie poczekam na listę na styczeń:)
image

image

witam!
Ja odliczam dni do wizyty u ginekologa... oby wszystko było dobrze...
image
image
Ja też powoli odliczam dni do wizyty, niedługo wracam do Polski i mam nadzieję że wizyta nie pokaże nic złego. Zaczynam się trochę denerwować bo wczoraj przez pół dnia miałam lekkie brązowe ślady na bieliźnie, które na szczęście dziś ustąpiły nie wiem co to mogło być, a żadnych bóli nie było.
image
image

image
a ja też odliczam dni do usg na 14.06 no i w końcu do fryzjera pójdę,bo moje maleństwo będzie już na tyle dojrzałe(16 tyg)aby krótka wizyta w zakładzie fryzjerskim mu nie zaszkodziła!!!
Misica3 a ty może z racji zawodu wiesz może czy takie brudzenia czasami się zdarzają i co może być ich przyczyną?
image
image

image
Agusia - a wzięłaś ze sobą dokument potwierdzający Twoje ubezpieczenie w Polsce? Jeśli tak, to możesz jechać na pogotowie... Wzięłaś Duphaston?
A czemu wizyta u fryzjera może zaszkodzić? Bo w sumie też chciałam iść za tydzień...
image
image
Agusia - to dla Ciebie
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-uroda-w-ciazy/Co-znaczy-plamienie.html
image
image
Niby amoniaki inne takie, przenika do krwi matki-nie bardzo w to wierzę.
A w razie "w" , są zastępcze preparaty, w dobrych salonach fryz.

Ja farbowałam normalnie.
image

image

eee, ja idę tylko na przycięcie włosów:) więc raczej amoniaki mi nie groźne:) tak właśnie się zastanawiałam, czemu ścinanie włosów jest takie niebezpieczne;P
image
image
Witajcie!Takie brudzenia w ciąży moga być skutkiem tworzenia się łozyska a bardziej jego wrzerania się w śluzówkę macicy...więc jeśli to tylko jednorazowy incydent bez pobolewania brzucha to myślę,że spokojnie...Ale jeśli będzie się powtarzać to zgłoś się proszę do lekarza badź szpitala na kontrolne badanie przez lekarza...

a jeśli chodzi o fryzjera to wszelkie zabiegi typu farba itp. lepiej robić po pierwszym trymestrze kiedy to zarodek jest bardzo wrażliwy
Cześć dziewczynki ale ten czas szybko leci właśnie będziemy zaczynały II trymestr ciąży.Wszystkie szczęśliwie przeszłyśmy przez I i oby tak dalej. Życzę nam wszystkim powodzenia:-)
No to załapię się na grudzien..chyba.:)
Według dzisiejszego USG, zaczełam 11 tydzień i termin mam na ...............30 grudnia haha!!!!!!
image

image

No to witamy kolejną grudniowa mamusię!
Sylwia80 miałaś rację,że jak się położyć płasko i przycisnąć dłoń do brzucha to można wyczuć ruszające się maleństwo!!!!!!!!cudo!!
Aniu witamy wśród grudniówek :)
Dzięki Misica3 za odpowiedz, dziś już jest ok żadnych brudzeń, nic czysto:) Mam nadzieję że więcej się nie powtórzy.

Mar-chew mam wszystkie dokumenty ze razie gdyby coś to pojadę do szpitala, za tydzień będę już w Polsce mam nadzieję że już nic więcej się nie wydarzy.
image
image

image
Uaktualniam listę :)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12