Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witamy kolejną mamusię:)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
image
image

image
Witamy kolejną grudniową mamcię!
Dzięki za miłe powitanie :)
Dziewczyny czy któraś z Was może jest na lekach typu dupchaston czy luteina? lekarz powoli kazał mi odstawić tabletki a ja mam małe obawy i chciałam zapytać jak to u Was ??
Witaj ja biorę luteine dopochwowo i jestem juz w 15 tygodniu i mam brać nadal!Generalnie jest tak,że bierze się ją do ok 12 tygodnia kiedy to rolę ciałka żółtego(tego co produkuje progesteron,którym jest Luteina)przejmuje łożysko,ale niektórzy ginekolodzy zalecaja ją brać do 16-17 tygodnia!Więc twój gin najwyraźniej uznał,że juz wystarczy!
Misica3 ja luteinę brałam podjęzykową ale od wczoraj odstawiłam całkowicie. Przez kolejne 15 dni mam stopniowo odstawiać duphaston. Mam nadzieję tylko że nie zacznę znowu plamić i że wszystko będzie oki.
Pzdr ciepło :)
Nie ma znaczenia jaki rodzaj bierzesz.....Luteina i Duphaston to syntetyczny progesteron różnica polega jedynie na szybkości wchłaniania....myślę,że już wszystko powinno byc ok bo już łożysko wytwarza swój naturalny progesteron,ale jak by coś się działo to jedź poprostu do lekarza albo szpitala!
a niektóre kobiety biorą do końca ciąży. Mam nadzieję, że ja będę brałą nadal luteinę bo daje mi to psychiczny komfort - ja zauważyłam, że jak nie wezmę no-spy to brzuch mi twardnieje;/
Ja biorę Duphaston od ostatniej owulacji, czyli całą ciążę. Biorę 2 x dziennie rano i wieczorem. Na ostatniej wizycie ginekolog powiedziała, że trzeba brać do 18 tygodnia więc będę brała. Dzięki temu jestem nieco spokojniejsza.
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
duphaston dał mi też trochę do myślenia jeśli chodzi o spodziewactwo potomka płci męskiej... czy to oznacza, że może dziecku zmienić płeć? też go brałam d 12 tygodnia
spodziectwo , nie spodziewactwo
nie ma to nic wspolnego ze zmiana plci
to wada cewki moczowej
image
Cześć!
Ja dziś rano byłam na badaniu krwi - oczywiście były problemy ze znalezieniem żyły. Masakra! Znowu pokłuta jestem. W końcu pobrała mi z dłoni....brrr. Dla mnie póki co to jest najgorsze w ciązy - badania krwi.

Też brałam Luteinę, ale odstawiłam już miesiąc temu.
A zamiast ciągle się zamartwiać nastawiam się pozytywnie :D musi być dobrze i koniec.

Ale piękna pogoda dzisiaj miłego dnia dziewczynki :)
Hej dziewczyny:) Ja już wiem co mi w brzuszku siedzi:) A jest to mała Hania:)
Gin powiedziała, że szyjką mam się nie przejmować - nie jest to bowiem typowe rozwarcie - bo mam tam pełno śluzu. Bądź co bądź powiedziała abym się tym nie przejmowała i kazała skontrolować szyjkę za miesiąc jeszcze raz...
Super Mar-chew ze wszystko ok:) I fajnie że już wiesz kto mieszka u Ciebie pod serduszkiem. Ja idę we wtorek już nie mogę się doczekać, ale jednocześnie się troszkę denerwuję czy wszystko jest ok.
image
image

image
Agusia - ja pierwsze 3 tygodnie drżałam... aż lęk w końcu ustąpił... jak nie mogłam nad nim zapanować tak przeszedł sam... także doskonale Cię rozumiem...
a ja dzisiaj się najadłam strachu , wczoraj miałam trochę nerwów i dzisiaj zobaczyłam że plamie , poszlam na izbe przyjęc akurat mial dyżur moj lekarz i cale szczescie , powiedział że dobrze że przyszłam , że wszystko jest dobrze widziałam maleństwo poruszające się i bijące serduszko także juz jestem spokojniejsza, powiedział że to mogą być stresy i przemęczenie , jestem na zwolnieniu , w poniedzialek akurat mam wizyte u niego i zobaczymy jak bedzie , ale najwazniejsze ze jestem spokojniejsza chociaz co sie naplakalam dzisiaj to juz moje , jestem dobrej mysli ,
ah, że musimy się tyle nadenerwować w ciąży... a powinien to być taki radosny i spokojny okres w naszym życiu...
image
image
Mar-chew, juz pisałam w innym wątku, ale napiszę tu znowu, że bardzo się cieszę!!! I gratuluję dziewuszki! Wiedziałam ;-). Równowaga zachowana ;-))).
Mar-chew-extra!!!!!!!!!!!!!Gratuluję Haneczki****

Mam nadzieję, że u nas też dziewczynka siedzi:)
image

image

Marchew gratulacje córci i dobrze że nie musisz już martwić się szyjką będzie dobrze.
do góry