Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój mąż wie na czym polega to badanie, bo już raz był przy nim, z tym że jeszcze w Gamecie, gdzie byłam za parawanem, a mąż widział tylko moje stopy na fotelu i monitor ;-). Ale i tak powiedział, że nie czuł się komfortowo z tym, że widział faceta między moimi nogami ;-))).
A teraz chodzę do innego lekarza, który badanie wykonuje na kozetce i jekby mąż chciał to zobaczyć, to musiałby być w moich nogach i centralnie wszytsko by widział. No i mój mąż powiedział, że nie za bardzo i że pewnie dla lekarza to też niezbyt komfortowe.

No nic, idzie dziś ze mną i będzie czekał przed drzwiami, a ja zapyatm co i jak i się zobaczy ;-). Mam nadzieję, że chociaż ja zobaczę małego, bo nie czują go i mam filmy ;-/.

Mar-chew, ja już dawno odstawiłam luteinę, ok miesiąc temu, stopniowo tak jak kazał dr. Ale miałam dobre wymiki progesteronu.
A co do witamin to sama nie wiem...Ja w sumie biorę od misiąca tylko żelazo+fol co drugi dzień i feminatal DHA czy jakos tak co drugi dzień - na przemiennie. Nic więcej, żadych witamin dodatkowy.
też nie czuję i też się filmuję - ale to i tak za wcześnie na te kopniaki...
image
image
podobno dopiero ruchy tak od 20 tygodnia sie czuje takze nja sie narazie nie filmuje ze nic nie czuje , najbardziej mi smutno że nie wiem jaka płeć ale z drugiej strony to takie ekscytujace :)
asienkaj - swoją drogą duża ta Twoja fasolka:)
image
image
tak ja wczoraj jak uslyszalam ze 11 cm to tez stwierdzilam ze duza :)
Dziewczyny, może wy się znacie.
Wczoraj odebrałam wyniki badań TSH i FT4, powiedzcie mi czy wyniki są ok. Niby w normie, ale chyba w ciąży to te normy nie obowiązują?

TSH 2,015 mlU/l
FT4 13,70 pmol/l
FT4 w ciąży zależy od trymestru:
I 12.1 - 19.6 pmol/l
II 9.63 - 17.0
III 8.39 - 15.6
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
Hej dziewczyny jestem po wizycie i wszystko jest w jest w porządku:))))

Dzieciątko ma 94mm:) i rusza się jak szalone:) Cieszę się że zdrowo się rozwija, bo przyznam że się trochę martwiłam.

Co do płci niestety nie dało się nic zobaczyć bo małe było bardzo uparte i nic nie pokazało. Następna próba za 4 tyg;)
image
image

image
Cześć dziewczyny!
Ja też wczoraj byłam u dr.
Maluszek ma już 10 cm (z nogami 16!) i waży 320 g. ;-) Także kolosik hehe.

Akurat sobie spał, bo był mało aktywny i nie chciał pokazać czy na pewno jest chłopcem ;-). Ale dla mnie to jest chłopak - czuję to i tyle ;-).
Ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo, rośnie i serduszko pracuje.
Wyniki ok i mam niczym sie nie przejmować.
Od początku ciąży przytyłam już 5 kg!!!!!!!!! Szok! Ale dr powiedział, że jest ok. No to się nie dołuję ;-).
Agusia, cieszę się że u Ciebie też ok ;-)))))

Ale jestem szczęśliwa dziewczyny!!!
Ja mam jak na razie kg do przodu, ale w poprzedniej ciąży przytyłam 18 kg także na pewno też waga skoczy:)
image
image

image
Dzięki Michałowa również cieszę się że u Was wszystko ok:)
image
image

image
Cześć dziewczynki cieszę się że u was wszystko ok.Ja mam wizytę za tydzien i wcześniej lekarz mówił że nie będzie robił usg tylko mierzył wody płodowe a ja poproszę go aby zrobił jednak usg już tak dawno nie widziałam dzidzi że stęskniłam się za nią.U mnie już w 13tyg. lekarz robił usg przez brzuch.Ale jak szybko teraz u mnie brzuszek rośnie z dnia na dzień coraz większy.
No ja wczoraj miałam już przez brzuch usg. Niestety nie jest tak wyraźne jak przez pochwę, ale widać było to co trzeba. A że to było usg tylko tak dla przyjemności i z ciekawości, to nie było problemu. No i przede wszystkim mąż był ze mną ;-).
Ja też miałam robione usg przez brzuch, i było widać wszystko rewelacyjnie, chyba zależy to w dużej mierze od jakości sprzętu.
image
image

image
ja miałam robione pierwsze usg przez brzuch i muszę przyznać, że widać lepiej dzidzie niż na robionych przez pochwę... więc pewnie dobry sprzęt to podstawa...
image
image
a ja sobie czasami myślę czy nie ywbrać sie do jakiegos waszego lekarza bo moj powiedzial ze za szybko zeby wiedziec plec a wy juz wiecie , moze polecicie jakiegos gdzie maja dobry sprzet ?

cieszylam sie ze przechodza mi juz mdlosci ale jak mąż wział orzeszki to odrazu wylądowalam w toalecie :) chociaz i tak przyznaje ze jest lepiej

ja narazie schudlam 5 kg od poczatku ciazy ale lekarz mowi ze tak moze byc a maluszkowi nie zaszkodzi bo ja najszczuplejsza nie bylam :)

wczoraj bylam w sklepie i nie moglam sie powstrzymac i kupilam dwa pierwsze ciuszki dla malenstwa , w kolorach neutralnych zeby nie bylo problemu jak bedzie chlopiec albo dziewczynka :)
Hej Mamusie :) Zastanawiam się jak długo pracować, narazie czuję się idealnie więc nie w głowie mi zwolnienie i chciałabym popracować tak do 7 miesiąca, jeśli oczywiście zdrowie i samopoczucie pozwoli. A jak jest z Wami, pracujecie czy siedzicie w domku? Jak długo zamierzanie pracować?
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
Ja byłam w Inviccie u Dr. Brzóski - i bardzo ją polecam... przesympatyczna kobieta i podobno bardzo dobry fachowiec...
ale asienkaj prędzej czy później się dowiesz:) masz jakieś przeczucia co do płci? Ja od początku wiedziałam, że to dziewczyna i się sprawdziło:)
image
image
narazie jestem na zwolnieniu ale tylko do konca tego tygodnia , pozniej wracam do pracy i chce pracowac tak dlugo jak zdrowie na to pozwoli bo w domu sie nudze , szczegolnie ze duzo rzeczy ktore robilabym normalnie ( np wieksze sprzatanie ) niestety odpada,

jakos mam przeczucie ze w brzuszku mam chlopca i tak bysmy bardzo chieli , oczywiscie co bedzie to bedzie , jakos szczegolnie zawiedzeni nie bedziemy , byleby bylo zdrowe,
do góry