Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja będę pracować do 8 miesiąca, jeśli zdrowie pozwoli...
image
image
hej dziewczyny jak ja dawno tu nie bylam ile wiadomosci :) gratuluje wszystkim plci i tego ze wszystko jest ok :) ja bylam u lekarza i jak narazie tylko zelaza mam malo... i mam znowu robic badania krwi poraz 3 czy nie ma konfliktu serologicznego z dzidziusiem..
Ja za to czuje ze dziewczynka bedzie i juz powoli przekonuje do tego meza :)
Wizyte mam za miesiac i pani gin powiedziala ze sie dowiem juz kto w moim brzuszku mieszka :)
a i przytylam tek ok 5 kg.. w spodnie sie mieszcze ale nei zapinam wiec musze sie wybrac na zakupy bo juz brzuszek sie robi okragly :)
W jakich sklepach najlepiej kupowac??
Hej!

No ja też pracuję i myślę, że do 7 miesiąca popracuje. A może jeszcze dłużej...kto to wie ;-). Zobaczymy.

Ja w zadne spodnie i sukienki nie wchodzę. Mam kupione 2 pary eleganckich spodni ciążowych do pracy, pozyczone jeansy i 2 pary rybaczek i musi mi to wystarczyć ;-).
A bluzki to kupilam sobie w Orsayu. Takie tunikowe, czy bombkowe w rozmiarze L, czyli luźniejsze. Myślę, że spokojnie na długo starczą.

A ciążowe rzeczy fajne są w CH Batory w Gdyni.
Ja dziś weszłam na wagę i... +2,5 kg więc chyba jest to w normie, chociaż brzuszek mam ogromny jak na ten czas.
Wczoraj stałam w kolejce do kasy i zagadała mnie jedna Pani z dzidziusiem, który czarował mnie oczkami... :) i mówi do mnie ta Pani... uuu u Pani to już chyba końcówka !?! a ja na to: tak - końcówka trzeciego miesiąca :) to już druga osoba która myślała, że to ok. 7 miesiąc. Zastanawiam się czy to ok, że mam taki brzusio skoro na USG wyraźnie widać jedną dzidzię no i nie przytyłam jakoś strasznie dużo.
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
oj, mi już dwie osoby opowiedziały historie typu chowający się bliźniak - nawet serca podobno się zgrywają... ciekawe... ale moja koleżanka miała taki przypadek w rodzinie...
image
image
Witajcie dziewczyny:)
a ja polecam sklep w Alfie Centrum na Przymorzu "happy mum"
ciuszki nie są tanie, ale same zobaczcie jakie ładne :)

http://www.happymum.pl/
też polecam ten sklep - super obsługa. a ciuszki są zaprojektowane tak, że można je nosić i po ciąży:)
image
image
mnie troszkę przerażają ceny ciążowych ciuszków, np. zwykłe czarne spodnie na kant, w Orsayu czy Reserved są od 40 do 90 zł całkiem fajne. A takie same tylko ciążowe są dużo droższe. Ostatnio kupiłam zwykłą czarną ciążową ołówkową spódnicę w sklepie na hali w Gdańsku i zapłaciłam za nią 129zł - mogłabym mieć dwie za tą cenę :( nie uważacie że trochę przesadzają z tymi cenami?
image

image

tak ja też uwazam ze przesada , fajne dzinsy mozna juz za 60 zl nawet a viazowe kupilam za 160 zl
poprostu żeruja na tym bo i tak wiedza ze sie cos kupi
Zgadzam sie z Wami dziewczyny. Ja kupilam tylko to co mi jest teraz potrzebne, sportowe szare spodnie na lato z cienkiego materiału i spódnice białą.
Ja przede wszystkim stawiam na ciuszki używane, lubię mieć w czym chodzić dlatego kupuję dość dużo:) Fajne ciuszki ciążowe widziałam na hali w Gdańsku.
image
image

image
no właśnie chciałam się tam przejść ostatnio - ale mi czasu nie starczyło... ja poluje na przeceny - swoje spodnie kupiłam za 10Ł a kosztowały 25:) jak się wkurzę to kupię na ebayu używane... tylko zawsze jest ryzyko, że nie będą pasować...
dziewczyny - czy czasami robi się Wam słabo? Ja dzisiaj miałam drugi raz taką sytuację;/
image
image
Tak, ceny są straszne. No cóż zarabiają na szczęściu ;-). Na dzieciach też sie zarabia. Przecież ciuszki dzieciece są strasznie drogie.

Ja kupiłam jedne spodnie ciążowe przecenione z 149 na 109 ;-). A drugie na targach brzuszek i maluszek za 120 zł. Jeszcze to przelknelam. Musze elegancko wygladac w pracy. Ciaza mnie z tego nie zwalnia.

Mar-chew, ja tak mam, że czasem rano robi mi się słabo. Zimne poty itd. No i muszę się połozyc i wtedy psozniam sie do pracy ;-). Na szczęście takie cos mam może raz na tydzien.
Witajcie!Ciesze się,że u was wszystko ok!U mnie też!Plamienia się uspokoiły i dalej sobie odpoczywam na l4 chyba juz do końca....MAM pytanko:czy boli was czasem krzyż?i promieniuje do nogi?bo mie czasem strasznie łupie:-(
mnie nie krzyż - a, podobno jakoś nerw... ale właśnie w okolicy krzyża - promieniuje do nogi (czasami wzdłuż kręgosłupa) - czasami tak mocno, że chodzić nie mogę... przychodzi nagle i tak samo nagle ustępuje...
image
image
Mi się słabo nie robi, ale jak wejdę dość szybko po schodach na 4 piętro to sapię jak parowóz i mam czarne mroczki przed oczami.
image

image

hehe, już Was bolą kręgosłupy i macie mroczki:)-hehe, to poczekajcie do 35/40 tygodnia- hoho, strach się bać:)

Rezerwujcie stękanie na poźniej, mówię Wam:)

Japo wizycie wczoraj, dzidzia ok, wszytsko dobrze, usg prenatalne za 2 tygodnie.

Kumpeli w tym czasie ciąży już płeć wyjrzeli:)
image

image

Ania - nie strasz!
image
image
Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście:-)bo już myślałam,że tylko ze mną coś nie tak.....
ten krzyż naprawdę boli nie przesadzamy!A jeśli później ma być ciężej to jakoś damy radę:-)byle by bobaski miały wygodnie...
mi moja znajoma powiedziała - że bolało ją dokładnie w tym samym miejscu - i, że miała dobrze, bo nie musiała chodzić o kulach;/
image
image
do góry