Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mar-chew czujesz kopniaczki na całym brzuchu? bo ja tylko w dole brzucha i od 3 dni. Tak jakby pekały duże bąbelki powietrza pod skórką :) chyba małej się to bardzo spodobało bo kopie kilka razy dziennie hihihi
Ja mam dokładnie te same odczucia czyli tak jak napisała Justa tak jakby pękały bąbelki :)
image
image

image
Aaaa zapomniałam Wam napisać, że ja też już czuję! ;-). Od paru dni. Ja czuję jakby rybka mi pływała w dole brzucha i smyrała mnie ogonkiem ;-)). Czasem to też jakby pękały bąbelki. I czuję po jedzeniu najbardziej. Na razie niezbyt często, ale czuję. Fajowe to jest ;-).
dokładnie - jakby pękały bąbelki :)
image
image
Ja już coś czułam w 16 tygodniu teraz 18 i mało co czuje ale czasami tak właśnie jakby rybka pływała:)
[url=http://www.suwaczki.com/]image[/url
Cieszę się chociaż że już mi brzusio troszkę wyskoczył i troszkę go widać, bo jeszcze w zeszłym tygodniu nic nie było płaściutki a teraz tak odrobinkę a jak się wypnę do przodu to bardziej :p Wy też macie takie malutkie brzuszki?
[url=http://www.suwaczki.com/]image[/url
Ja mam już dość pokaźny brzuszek, którego już nie da się nie zauważyć, ale podobno przy drugiej ciąży widać go dużo wcześniej:)
image
image

image
ja w brzuszku mam obecnie tyle samo co w biuście... ale biust nie za duży - chociaż urósł - ale bez szału ;P
image
image
Ja w pierwszej ciąży, a brzuch widać ;-). Nie da się ukryć, że w ciąży jestem. Każda inaczej ma...
U mnie w poprzedniej ciąży brzuszek wyskoczył dopiero ok 6 miesiąca, więc teraz w porównaniu z poprzednią to mam wieeelki brzuchol :-D
image
image

image
mi od polowy 3 miesiaca tak wywalilo brzuch ze moja bratowa myslala ze jestem conajmniej w piatym miesiacu. teraz jkby sie zatrymal w miejscu ni tak za szybko nie rosnie ale i tak juz zaczynam wygladac jak maly slonik :) z tabelki i z moich przeczuc wychodzi chlopak zobaczymy co powie usg juz sie nie moge doczekac, a jutro idziemy do lekarza mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
image
Ja czuje bąbelkowanie od paru dni.

Co do LUxmedu- pewnie tak z tym USG jest, tylko w określonych tygodniach:przecież w gabinecie nie mają sprzętu, sama konsultacja i badanie;/

Lipka, bo prywatnie zawsze jest usg, na każdej wizycie.

Przy 1 ciązy,to już w ogóle chce się codziennie widzieć maluszka, a tu trzy razy tylko.

Będę za tydzień, spytam dokładnie o to.
image

image

tylko trzy razy USG w czasie ciąży ?

ja chodzę na NFZ i mam na każdej wizycie USG
To masz dobrą placówke NFZ:)
Ja jak chodziłam w 2008 roku na "dwa fronty", to też na NFZ tylko 3 razy mi zrobił.Niby taki limit jest.

Mi styknie trzy razy,i tak na 3d pójde i zobaczę dzidzię dokładniej:)
image

image

Ja muszę przyznać że jakbym nie widziała chociaz na chwilę maleństwa na każdej wizycie to byłoby mi smutno , już się nie mogę doczekać az zobacze kruszynke 12 lipca :)
:)
Tez tak miałam.
image

image

w UK robią tylko dwa razy... chyba, że ma się wskazania na częściej...
image
image
Jak byłam w UK to położna nie mogła się nadziwić że w Polsce usg wykonuje się tak często:) No ale to inna historia bo u nich wszystkie badania wyglądają dość dziwnie, np krew pobiera się w skrajnych przypadkach a tak badania są robione tylko z moczu. Badanie ginekologiczne tylko w szpitalu, co najwyżej położna zrobi tylko cytologię i na tym koniec. Także co jak co ale w Polsce opieka nad ciężarną jest uważam bardzo dobra:)
image
image

image
Ja już po wizycie był ponad godzinny poślizg ale z mauchem wszystko ok i to najważniejsze :)

Tak się obawiałam, że lekarz będzie mi coś mówił, że chodzę też do lux medu i tak trochę na dwa fronty ale nawet nie skomentował. Ja to zawsze jakiś film sobie wkręcę...
jeśli chodzi o krew to pobierają chyba dwa razy... może zależy od regionu - albo coś zmienili...
image
image
do góry