Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2012 (1)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,

to już tak oficjalnie - wątek grudniowych mam :)
oto nasza lista:

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

jeśli którejś z Was brakuje albo coś się zmieniło to przekeljajcie listę i uzupełnijcie proszę dane :)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Grudzien-2012-sa-juz-jakies-mamusie-t328535,1,160.html
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny zapraszam do nowego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=428024&c=1&k=160
image image
miliani- gratulejszyn!!!! więc mamy już pierwszego dzidziusia na świecie!!!
Niech maluszek dobrze się chowa i dużo dużo zdrówka dla Was!!!
a jak znajdziesz chwilkę napisz co i jak!!
Hej dziewczyny:) Moje maleństwo jednak nie chciało być grudniowe:) 14 listopada o 20:05, w 36 tc, urodziłam Antoniego Jana :) Madziu, pamiętam, że miałam się z Tobą podzielić wrażeniami z porodówki w Redłowie, zrobię to, jak będę miała więcej wolnego czasu, teraz odpoczywam po szpitalu i zajmuję się małym- dopiero wczoraj wróciłam do domu:)
Pozdrawiam wszystkie kobietki nadal w dwupaku i życzę szczęśliwego rozwiązania (najlepiej w terminie;P)
Moja mała bedzie: Aleksandra Hanna i to juz sie nie zmieni raczej/ a na pewno nie pierwsze ;)
My z imieniem utknęliśmy. Ja bym chciała Stasię, ale mąż chyba jednak nie bardzo, chciałby imię rosyjskie albo ewentualnie takie polsko-rosyjskie.
Natoo - super, że już wiesz na czym stoisz ;-)
imageimage
my też z krwi pępowinowej zrezygnowaliśmy, choć zastanawialiśmy się nad tym, a co do imienia to z "roboczej" wersji chyba zostanie jednak na stałe Marysia a na drugie Róża
nasz mały będzie miał Maciej Michał
Imienia brak...ale spokojnie-jest 14 dni na to po porodzie a i ten termin można wydłużyć
Co do krwi pępowinowej- nie skorzystamy.
Imię już mamy, a nawet dwa ;) Jan Michał :D
Jutro zaczynam 39 tydzień...lekka paniczka się wdziera :D
image
Natoo to super, że jest szansa na to aby dzidzia ułożyła się główką w dół.
Dziewczyny a jak u Was wygląda kwestia imienia u dziecka? Bo my z mężem jeszcze nie wybraliśmy. kurcze dwa tygodnie do porodu a dziecko nie ma imienia :)
image
natoo to dobre wieści :)
fajnie, że lekarka Cię uspokoiła!
hej dziewczyny ja po wizycie uspokojona i tak: dajemy małej ostatnie 2 tygodnie na obrót a jeśli nie to na zaspie faktycznie jak mowila moja gin kwalifikuja mnie na cc duuuuuzo szybciej i nie kaza jak na klinicznej do konca sn. takze jestem spokojna i czekam na dzidzie;)
My też się nie zdecydowaliśmy na oddanie krwi pępowinowej- po pierwsze kupa kasy a po drugie i w sumie ważniejsze: w Polsce prawie nie używa się tej krwi, jak już to w USA że już nie wspomnę o wątpliwościach co do przechowywania...
oj Ewa24 nie zazdroszczę, my na szczęście odświeżanie mieszkania mamy już za sobą a i tak łatwo nie było- te nieszczęsne buzujące hormony i remont to nie jest dobre połaczenie...

co do krwi pępowinowej to my się nie decydujemy- w sumie pomysł niezły, tylko kupa kasy...

natoo daj znać co powie Ci lekarz
Izkha też czekamy na wieści co u Stasi?
ja się nie decyduję, swissmed i tak drogo mnie kosztuje więc na przechowywanie krwi pępowinowej nie będzie pieniędzy. dobrze, że pród mogę rozłożyć chociaż na dwie raty, bo tak to bym musiała zrezygnować. wczoraj byłam tam na ktg, bo bardzo słabo czułam ruchy dziecka ale na szczescie okazało się wszystko w porzadku.
Termin mam dokładnie za dwa tygodnie a jestem daleko w polu, niekończący sie remont doprowadza mnie do furii i codziennych kłótni z mężem, do tego wciąż nie ma ogrzewania. już nie wspomne o tym, ze mam 4 koty w domu, które nie są wychodzące. nie wiem , jak to wszystko ogarnę, zaczynam panikować, hormony tez robią swoje.
Dzisiaj chyba spakuję torby do szpitala, chociaż dla dziecka nic nie musze miec, przynajmniej tam wszystko zapewnią. ale cały czas mam schize ze zaczne rodzic i wyląduje w Wejherowie, to chyba byłby najgorszy koszmar mojego życia.
image
Hej-ho!
Ja na usg jutro idę i już się nie mogę doczekać :P
A mam jeszcze jeden nurtujący mnie temat, więc jak zwykle chciałabym poznać Wasze opinie na temat tym razem krwi pępowinowej: decydujecie się czy raczej nie? :)
imageimage
hej:) dzieki modern_lady;) dziś mam wizyte u lekarza z zaspy więc na pewno będzie mógł mi opisać jak u nich się podchodzi do przypadku typu ja;) gdyby to była pierwsza ciąża o porodzie sn nie byłoby mowy od razu cc. zobaczymy co się dziś dowiem.

Pozdrawiam dziewczyny !
natoo nie martw się! co ma być to będzie, niestety nie mamy na to wpływu- te nasze dzieciaczki już teraz dają znać kto tu rządzi!!
najważniejsze, że wszystko inne jest ok, że mała zdrowo rośnie i w ogóle...
ja dziś byłam na USG - mała cały czas głową u góry ;/;/ no coż musze zmienić plany porodowe. Waży 2940 g i wszystko u niej w porządku;) gdyby nie to ułożenie to wszystko perfecto. uparta .. ;)
Tak, wielorazowe. Dzięki :) Super, że z Maluszkiem wszystko dobrze :)
Ja idę w piątek na usg i już na pewno nie zapomnę spytać o wagę :D
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry