Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2012 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,

to już tak oficjalnie - wątek grudniowych mam :)
oto nasza lista:

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

jeśli którejś z Was brakuje albo coś się zmieniło to przekeljajcie listę i uzupełnijcie proszę dane :)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Grudzien-2012-sa-juz-jakies-mamusie-t328535,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
siemano dziewczyny;) Modern_Lady bardzo sie ciesze, że jest wszystko ok !!! ja od wczoraj mysle tylko o tym ulozeniu małej ;/;/;/ szanse są małe, że się odwróci, ale tak bardzo bym chciała, żeby się to wydarzyło !!! bo nie wiadomo na kogo w szpitalu trafie i czy beda mi kazali probowac w tej sytuacji naturalnie a tego sie obawiam jednak takie polozenie i porod sn moze byc niebezpieczny wolalabym wowczas cc.. moja gin mowi, że na Klinicznej beda chcieli, żebym probowala silami natury tymbardziej, że to drugie dziecko a na zaspie podobno może być tak, że od razu cc..

nie za bardzo wiem, gdzie się dowiadywać co i jak.... ;/
Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko w porządku, szczelnie zamknięte wyjście ;) Junior waży 3000 g (37 tc). Lekarz zaproponował żebym łykała cyclo3 forte, bo troszkę spuchłam . Pobrał próbkę na paciorkowca. No i czekam. Mam przeczucie, że wielkie wyjście będzie o przewidywanej dacie, ale nie miałabym nic przeciwko żeby wcześniej.. Co do instynktu "wicia gniazda", to najchętniej gniazdeczko wiję sobie w łóżku z poduszek i kołder :/
natoo- mój mąż jak się szykował do wyjścia na świat, gotowy był go przywitać swoim szacownym tyłeczkiem.. dzień przed porodem się obrócił. Teściowa opowiadała, że była niemal pewna, że ją rozerwie :D no ale mój mąż od początku lubił postawić na swoim i pokazać swoje indywidualne podejście do tradycyjnych spraw. Poród oczywiście naturalny, zakończony pełnym sukcesem :)
czukcza - dzieki :) no ja nie przestane wierzyć, że młoda się obróci choćby w ostatniej chwili i wszystko bedzie ok !!
ja juz tez Wam chyba pisałam o koleżance, co jej mała w ostatniej chwili się obróciła, więc nie traćcie nadziei, może i Wasze dzieciaczki się zdecydują :) oby oby...
Carolajna - chyba nie było Cię na naszej liście, ale nie mogłam znaleźć Twojego terminu porodu...

Ewabaranek81 - 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Muszyca - 10.12.12/dziewczynka
KarolaMK - 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna - 15.12.12/chłopiec
Natoo - 15.12.12/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
Miliani - 19.12.12/chłopiec
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Izkha - 02.01.13/dziewczynka
Carolajna - chłopiec
Nie było, nie było ;) Mój termin to 01.I.2013, chłopczyk Adrian ;)
Ewabaranek81 - 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Muszyca - 10.12.12/dziewczynka
KarolaMK - 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna - 15.12.12/chłopiec
Natoo - 15.12.12/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
Miliani - 19.12.12/chłopiec
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Carolajna - 01.01.2013/chłopczyk Adrian
Izkha - 02.01.13/dziewczynka
a tu co taka cisza? ;) odpoczywacie? :) mi się już nic nie chce oprócz leniuchowania :P pewnie to po części dlatego, że mi już ciężko - brzuchol większy i sapie jak lokomotywa hehe;) dobrze, że wszystko gotowe no oprócz łóżeczka ale z tym czekam do grudnia.

jeszcze do 38 tyg zostaje na no spie forte pozniej mam odstawić - wtedy już mała powinna mieć 3kg.

Ale są już plusy 9 mca ciazy - mam zdecydowanie rzadziej zgage:D:D:D:D:D
heheh to witaj w klubie "niechcemisie" :)
ja z racji tego, że przepływy były ostatnio już dobre to wczoraj ruszyłam na shopping, ale kondycja już nie ta :/ na wieczór myślałam, że padnę, a mały sam z brzucha wyskoczy :) swoją drogą ciągnie już mnie bzuchol do dołu...
dziś mieliśmy gości i też dzionek zleciał, ale jakaś taka zmęczona jestem ostatnimi czasy- teraz juz powoli szykuję się do łóżeczka i w końcu leniuchowanieeeeee :)
A ja ciagle w rozsypce,nic jeszcze nie przygotowane,po weekendzie bede prala i pewnie wtedy tez spakuje torbe.

Maly szaleje,kopie,rozpycha sie,wazy 2400 a mi co raz ciezej:/

Najwazniejsze zeby wyrobic sie z przeprowadzka przed porodem:D bo nadal nie jestesmy u siebie.

Czy ktoras oprocz mnie bedzie rodzila w wojewodzkim?:)
moja mała też się strasznie wiergoli całą ciaze była b. spokojna bym powiedziala - dawała znać, że u niej ok pozniej spokoj. a teraz hehe sie rozkręciła;)
a Maciuś wierci się i kręci i kopie i sztura- jejku jak już zacznie to końca nie widać ...
właśnie teraz robi mi miazgę z wnętrzności...
Moja Ola też nie śpi;)
Stasia też nie śpi :)
Jasiek też nie ma zamiaru spać ;)
Tata wyjechał na weekend, więc zrobiliśmy sobie z Jaśkiem wieczór filmowy. Za nami dwa (jak dla mnie) super filmy: "bobasy" reż. Thomas Balmes i "jedwabna opowieść"reż. Eleonore Faucher.
Dziewczyny, a jak dobrać biustonosz do karmienia? Tzn. konkretnie rozmiar... Bo jak mam przewidzieć o ile zwiększy się mój biust? Czy kupić po prostu o rozmiar większy niż teraz noszę?
Myślę, że zakup o rozmiar większego jest dobrą strategią- ja tak zrobiłam. Ciężko jest bawić się w brafitting w przypadku karmników ;)
ja przyznam, że nie znoszę i nie noszę typowych biustonoszy do karmienia, kupiłam biustonosz jaki używam zazwyczaj o rozmiar większy w 2 kolorach- jasny i ciemny, a jakby się okazało, że potrzebny jeszcze większy to będę dokupować na bieżąco

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry